Dober tek

Solata s špinačo in piro

00:50

Naslednje predvajanje na TV

  1. Ponedeljek 12 April ob 11:30

    Preprosto in hitro (E12 - S03)

  2. Ponedeljek 12 April ob 16:25

    Preprosto in hitro (E12 - S03)

  3. Torek 13 April ob 00:00

    Preprosto in hitro (E12 - S03)

Povzetek

Lora in Stoyan sta odlična ekipa v kuhinji. Gledalce navdihujeta, da se jima pridružijo pri kulinarični pustolovščini v kuhinji.

Izseki

Epizode

  • 1

    Solata iz špinače in pire, mesne kroglice in linški piškoti

    +

    Lora in Stoyan bosta pripravila solato iz špinače in pireja, ki je tako nasitna, da jo lahko jeste tudi kot lahko glavno jed. Potem pripravita mesne kroglice, oddajo pa končata z nečim sladkim, z linškimi piškoti.

  • 2

    Fižolova juha, sezamov kruh in šakšuka

    +

    Receptov s fižolom ni nikoli preveč. Stoyan in Lora sta se odločila, da z vami delita recept Stoyanove družine za pripravo jedi s svinjino, zelenjavo in kumino. Zraven bosta postregla sezamov kruh. Za glavno jed pa bosta pripravila šakšuko.

  • 3

    Cezarjeva solata s pečeno cvetačo, ribje rolice in rižev puding

    +

    Lora in Stoyan se bosta tokrat prepustila domišljiji in eksperimentiranju. Med drugim bosta pripravila priljubljeno cezarjevo solato s popečeno cvetačo.

  • 4

    Polnjene paprike, obara iz piščančjih krač in tatlii

    +

    Lora in Stoyan bosta predjed tokrat pripravila na podlagi klasičnega recepta za paprike, polnjene s sirom, in popečeno slanino.

  • 5

    Vegetarijanski meni

    +

    Lora in Stoyan odkrito obožujeta meso, tokrat pa sta se kljub temu odločila pripraviti vegetarijanske jedi, in sicer solato s svežo zelenjavo in jogurtovim prelivom in zrezek iz zelene za glavno jed. Za sladico pa bodo jagode v testu s snegom.

  • 6

    Počasi kuhana svinjina in domač kruh

    +

    Lora in Stoyan najprej pripravita s solato iz ocvrtih paprik, čičerike in paradižnika. Potem bosta spekla domač kruh, za glavno jed pa vas čaka nekaj res posebnega: počasi kuhana svinjina.

  • 7

    Italijanska kuhinja

    +

    Lora in Stoyan bosta ta del posvetila italijanskim jedem. Najprej bosta spekla piščančji zrezek z žajbljovim listom, sledila bo rižota z bolgarskimi popečenimi paprikami, nazadnje pa bosta pripravila sladoledno sladico z karameliziranimi arašidi in čokolado.

  • 8

    Španska omleta in soufflé

    +

    Obrok se bo začel z domačno in božansko račjo juho. Potem nas bosta Lora in Stoyan odpeljala v vročekrvno Španijo s špansko omleto, preprosto jedjo, ki se jo da prilagajati okusu.

  • 9

    Balkanski meni

    +

    Lora in Stoyan bosta pripravila balkansko obaro, humus s fižolom in značilnim bolgarskim zeliščem, temu pa bodo sledili posebni čevapčiči s skrivno sestavino. Zraven bosta postregla omako iz pečene paprike. Nazadnje pa sledi še torta.

  • 10

    Solata s kvinojo, svinjski vrat in sladica s kokosom

    +

    Lora in Stoyan nedvomno obvladata kuho, govorjenje o hrani in uživanje v njej. Zdi se, kot da bi se jedi kar same pripravile, medtem ko prijetno klepetata. Pripravila bosta barvito solato, svinjino z rižem in sladico v kozarcu.

  • 11

    Baskovska piščančja obara

    +

    Ta epizoda bo posvečena mediteranskim jedem, ki imajo značilen okus in vonj. Kuharja bosta pripravila bučkino juho z baziliko in focaccio z rožmarinom, olivami in oljčnim oljem.

  • 13

    Čokoladna torta Charlotte

    +

    Kaj bosta Lora in Stoyan pripravila tokrat? Solato iz korenja in avokada, testenine, pečene v pečici in čokoladno torto. Vsi bodo navdušeni nad temi jedmi.

  • 14

    Piščanec in čokoladni tartleti

    +

    Tokrat se bo jedilnik začel s hladno predjedjo iz zajčjega mesa in solate. Potem bosta Lora in Stoyan pripravila božansko jed s piščancem in posebno omako. Na koncu pa se bosta posladkala s čokoladnimi pitami.

Recepti