Dober tek

Solata s špinačo in piro

00:50

Naslednje predvajanje na TV

 1. Ponedeljek 12 April ob 11:30

  Preprosto in hitro (E12 - S03)

 2. Ponedeljek 12 April ob 16:25

  Preprosto in hitro (E12 - S03)

 3. Torek 13 April ob 00:00

  Preprosto in hitro (E12 - S03)

Povzetek

Lora in Stoyan sta odlična ekipa v kuhinji. Gledalce navdihujeta, da se jima pridružijo pri kulinarični pustolovščini v kuhinji.

Izseki

Epizode

 • 1

  Solata iz špinače in pire, mesne kroglice in linški piškoti

  +

  Lora in Stoyan bosta pripravila solato iz špinače in pireja, ki je tako nasitna, da jo lahko jeste tudi kot lahko glavno jed. Potem pripravita mesne kroglice, oddajo pa končata z nečim sladkim, z linškimi piškoti.

 • 2

  Fižolova juha, sezamov kruh in šakšuka

  +

  Receptov s fižolom ni nikoli preveč. Stoyan in Lora sta se odločila, da z vami delita recept Stoyanove družine za pripravo jedi s svinjino, zelenjavo in kumino. Zraven bosta postregla sezamov kruh. Za glavno jed pa bosta pripravila šakšuko.

 • 3

  Cezarjeva solata s pečeno cvetačo, ribje rolice in rižev puding

  +

  Lora in Stoyan se bosta tokrat prepustila domišljiji in eksperimentiranju. Med drugim bosta pripravila priljubljeno cezarjevo solato s popečeno cvetačo.

 • 4

  Polnjene paprike, obara iz piščančjih krač in tatlii

  +

  Lora in Stoyan bosta predjed tokrat pripravila na podlagi klasičnega recepta za paprike, polnjene s sirom, in popečeno slanino.

 • 5

  Vegetarijanski meni

  +

  Lora in Stoyan odkrito obožujeta meso, tokrat pa sta se kljub temu odločila pripraviti vegetarijanske jedi, in sicer solato s svežo zelenjavo in jogurtovim prelivom in zrezek iz zelene za glavno jed. Za sladico pa bodo jagode v testu s snegom.

 • 6

  Počasi kuhana svinjina in domač kruh

  +

  Lora in Stoyan najprej pripravita s solato iz ocvrtih paprik, čičerike in paradižnika. Potem bosta spekla domač kruh, za glavno jed pa vas čaka nekaj res posebnega: počasi kuhana svinjina.

 • 7

  Italijanska kuhinja

  +

  Lora in Stoyan bosta ta del posvetila italijanskim jedem. Najprej bosta spekla piščančji zrezek z žajbljovim listom, sledila bo rižota z bolgarskimi popečenimi paprikami, nazadnje pa bosta pripravila sladoledno sladico z karameliziranimi arašidi in čokolado.

 • 8

  Španska omleta in soufflé

  +

  Obrok se bo začel z domačno in božansko račjo juho. Potem nas bosta Lora in Stoyan odpeljala v vročekrvno Španijo s špansko omleto, preprosto jedjo, ki se jo da prilagajati okusu.

 • 9

  Balkanski meni

  +

  Lora in Stoyan bosta pripravila balkansko obaro, humus s fižolom in značilnim bolgarskim zeliščem, temu pa bodo sledili posebni čevapčiči s skrivno sestavino. Zraven bosta postregla omako iz pečene paprike. Nazadnje pa sledi še torta.

 • 10

  Solata s kvinojo, svinjski vrat in sladica s kokosom

  +

  Lora in Stoyan nedvomno obvladata kuho, govorjenje o hrani in uživanje v njej. Zdi se, kot da bi se jedi kar same pripravile, medtem ko prijetno klepetata. Pripravila bosta barvito solato, svinjino z rižem in sladico v kozarcu.

 • 11

  Baskovska piščančja obara

  +

  Ta epizoda bo posvečena mediteranskim jedem, ki imajo značilen okus in vonj. Kuharja bosta pripravila bučkino juho z baziliko in focaccio z rožmarinom, olivami in oljčnim oljem.

 • 13

  Čokoladna torta Charlotte

  +

  Kaj bosta Lora in Stoyan pripravila tokrat? Solato iz korenja in avokada, testenine, pečene v pečici in čokoladno torto. Vsi bodo navdušeni nad temi jedmi.

 • 14

  Piščanec in čokoladni tartleti

  +

  Tokrat se bo jedilnik začel s hladno predjedjo iz zajčjega mesa in solate. Potem bosta Lora in Stoyan pripravila božansko jed s piščancem in posebno omako. Na koncu pa se bosta posladkala s čokoladnimi pitami.

Recepti