Dober tek

Soufflé palačinka

01:27

Povzetek

Ko ne veste, kaj bi jedli, pridejo enostavni in okusni recepti vedno prav. Kakšne predloge bosta v novih epizodah z nami delila Lora in Stoyan?

Izseki

Epizode

  • 1

    Solata iz špinače in pire, mesne kroglice in linški piškoti

    +

    Lora in Stoyan bosta pripravila solato iz špinače in pireja, ki je tako nasitna, da jo lahko jeste tudi kot lahko glavno jed. Potem pripravita mesne kroglice, oddajo pa končata z nečim sladkim, z linškimi piškoti.

  • 2

    Fižolova juha, sezamov kruh in šakšuka

    +

    Receptov s fižolom ni nikoli preveč. Stoyan in Lora sta se odločila, da z vami delita recept Stoyanove družine za pripravo jedi s svinjino, zelenjavo in kumino. Zraven bosta postregla sezamov kruh. Za glavno jed pa bosta pripravila šakšuko.

  • 3

    Cezarjeva solata s pečeno cvetačo, ribje rolice in rižev puding

    +

    Lora in Stoyan se bosta tokrat prepustila domišljiji in eksperimentiranju. Med drugim bosta pripravila priljubljeno cezarjevo solato s popečeno cvetačo.

  • 4

    Polnjene paprike, obara iz piščančjih krač in tatlii

    +

    Lora in Stoyan bosta predjed tokrat pripravila na podlagi klasičnega recepta za paprike, polnjene s sirom, in popečeno slanino.

  • 5

    Vegetarijanski meni

    +

    Lora in Stoyan odkrito obožujeta meso, tokrat pa sta se kljub temu odločila pripraviti vegetarijanske jedi, in sicer solato s svežo zelenjavo in jogurtovim prelivom in zrezek iz zelene za glavno jed. Za sladico pa bodo jagode v testu s snegom.

  • 6

    Počasi kuhana svinjina in domač kruh

    +

    Lora in Stoyan najprej pripravita s solato iz ocvrtih paprik, čičerike in paradižnika. Potem bosta spekla domač kruh, za glavno jed pa vas čaka nekaj res posebnega: počasi kuhana svinjina.

  • 7

    Italijanska kuhinja

    +

    Lora in Stoyan bosta ta del posvetila italijanskim jedem. Najprej bosta spekla piščančji zrezek z žajbljovim listom, sledila bo rižota z bolgarskimi popečenimi paprikami, nazadnje pa bosta pripravila sladoledno sladico z karameliziranimi arašidi in čokolado.

  • 8

    Španska omleta in soufflé

    +

    Obrok se bo začel z domačno in božansko račjo juho. Potem nas bosta Lora in Stoyan odpeljala v vročekrvno Španijo s špansko omleto, preprosto jedjo, ki se jo da prilagajati okusu.

  • 9

    Balkanski meni

    +

    Lora in Stoyan bosta pripravila balkansko obaro, humus s fižolom in značilnim bolgarskim zeliščem, temu pa bodo sledili posebni čevapčiči s skrivno sestavino. Zraven bosta postregla omako iz pečene paprike. Nazadnje pa sledi še torta.

  • 10

    Solata s kvinojo, svinjski vrat in sladica s kokosom

    +

    Lora in Stoyan nedvomno obvladata kuho, govorjenje o hrani in uživanje v njej. Zdi se, kot da bi se jedi kar same pripravile, medtem ko prijetno klepetata. Pripravila bosta barvito solato, svinjino z rižem in sladico v kozarcu.

  • 11

    Baskovska piščančja obara

    +

    Ta epizoda bo posvečena mediteranskim jedem, ki imajo značilen okus in vonj. Kuharja bosta pripravila bučkino juho z baziliko in focaccio z rožmarinom, olivami in oljčnim oljem.

  • 12

    Bulgur s haloumi sirom

    +

    Lora in Stoyan bosta tokrat pripravljala jedi, ki se zdijo praznične, in sicer božansko solato, popečeno jagnjetino s testeninami in špinačo ter mafine z makom, marelicami in čokolado.

  • 13

    Čokoladna torta Charlotte

    +

    Kaj bosta Lora in Stoyan pripravila tokrat? Solato iz korenja in avokada, testenine, pečene v pečici in čokoladno torto. Vsi bodo navdušeni nad temi jedmi.

  • 14

    Piščanec in čokoladni tartleti

    +

    Tokrat se bo jedilnik začel s hladno predjedjo iz zajčjega mesa in solate. Potem bosta Lora in Stoyan pripravila božansko jed s piščancem in posebno omako. Na koncu pa se bosta posladkala s čokoladnimi pitami.

  • 15

    Gobova juha in jagnječji fateh

    +

    Tokrat se bo jedilnik začel z okusno gobovo juha, ki ji bosta Stoyan in Lora dodala čedar. Potem nas bosta popeljala v daljne kraje z mehko jagnjetino. Sledi še sladica, ki v arabščini pomeni „sladko“. Uganete, kaj vas čaka?

  • 16

    Solata z ribo, testenine

    +

    Lora in Stoyan bosta pripravila odlično solato iz dveh vrst ribe, fižola in češnjevega paradižnika. Oba jo obožujeta, ker je nekaj posebnega. Sledijo testenine z mesom in sladica, ki je še dolgo ne boste pozabili.

  • 17

    Francoski meni

    +

    Lora in Stoyan bosta spomnila gledalce, zakaj je francoska kuhinja tako opevana. Najprej bosta pripravila znamenito lyonsko solato, sledi glavna jed iz zajčjega mesa, smetane in masla, nazadnje pa nas čaka še sladica iz testa z nežno kremo.

  • 18

    Brezmesni meni

    +

    Tokrat jedi, ki jih bosta pripravila Lora in Stoyan, ne bodo vsebovale mesa. V juhi bodo pečene rdeče paprike in česen, sledi sicilijanska jed iz jajčevcev, paradižnikov in oliv, nazadnje pa bosta kuharja pripravila še lazanjo s špinačo in sirom.

  • 19

    Sodobna bolgarska kuhinja

    +

    Lora in Stoyan bosta pripravila značilne bolgarske jedi, a malo po svoje. Musako bosta ovila s testom, pečenim jabolkom pa bosta dodala vaniljevo omako in nekaj hrustljavega.

  • 20

    Salata od pileće džigerice, tart od svinjetine i višanja

    +

    Šta su Lora i Stojan isplanirali da skuvaju u ovoj epizodi? Njihova omiljena pileća džigerica biće kombinovana sa ukusnom i bogatom salatom. To je impresivno predjelo za goste. Ono što sledi jednako je zadivljujuće, svinjetina u plućnoj maramici.

Recepti