Piškoti Mickey

00:45

Naslednje predvajanje na TV

  1. Ponedeljek 10 Februar ob 23:55

    Sodobna bolgarska kuhinja (E19 - S02)

  2. Torek 11 Februar ob 11:25

    Solata iz piščančjih jetrc (E20 - S02)

  3. Torek 11 Februar ob 16:25

    Solata iz piščančjih jetrc (E20 - S02)

Povzetek

V osmi sezoni oddaje "Dober tek" z Loro in Stoyanom vas čakajo barvite, okusne in izjemne jedi v duhu balkanske kulinarike. V prvih 12 epizodah bosta z vami oba voditelja, v naslednjih osmih pa bo Stoyan predstavljal svojo vizijo okusnih jedi.

Izseki

Epizode

  • 1

    Balkanska gostoljubnost

    +

    Kamor koli na Balkanu gremo, se počutimo kot doma. Lora in Stoyan bosta to dokazala s turškim receptom za juho s piščancem in rižem ter s tradicionalnim piščancem z rižem in svežo zeleno omako, za sladico pa bo okusna kremna pita v skodelici.

  • 2

    Stoyanovi trije najljubši recepti

    +

    Netradicionalne recepte s tradicionalnimi sestavinami ima Stoyan najraje! S spretno kombinacijo okusov pripravi krasne jedi – fižol z žajbljem, na soncu sušenimi paradižniki in zeliščnim oljem, ocvrta rebrca in ploski kruh s kvasom in drožmi.

  • 3

    Udoben dom

    +

    Družinsko udobje povezujemo z vonjem po pecivu. Najprej bomo pripravili okusne preste s polnozrnato moko in sirom, nadaljevali pa bomo z govedino s špinačo in počenimi sladkarijami z okusom po limoni, ki bi bile krasna pika na i vsakemu obroku!

  • 4

    Okusno kosilo za poznavalce

    +

    Lora in Stoyan navaden delovnik popestrita s pravo pojedino z recepti za kulinarične mojstrovine. V tej epizodi vas čakajo hrustljav kruh z gobami in sirom, klasična mesna štruca Stephanie in puhasti sirovi mafini.

  • 5

    Eksotično in poznano

    +

    Z recepti v tej epizodi bosta Lora in Stoyan vzbudila radovednost in izzvala kulinarične spretnosti gledalcev. Banica s piščancem in riževimi lističi, čebula, polnjena z govedino in pinjolami, ter sladica, ki je več kot čokolada.

  • 6

    Izvrstno celo brez mesa

    +

    V tej epizodi bosta Lora in Stoyan predstavila okusne in zanimive brezmesne recepte – hitro jajčno solato, zelenjavno enolončnico ter dišeče sirove pite. Ponudila bosta nasvet, kako organizirati jedilnik za popolno kosilo ali večerjo brez mesa.

  • 7

    Sončna Grčija

    +

    Sonce in morski vetrič iz sosednje Grčije prinašata neverjetne zamisli za okusne jedi. Lora in Stoyan bosta predstavila nekatere od najpriljubljenejših receptov – topel pire iz rumenega graha z rdečo čebulo in kaprami, grški kruh in gyros s svinjino.

  • 8

    Nekaj iz nič

    +

    Lora in Stoyan v kuhinji postaneta prava čarovnika in ustvarita čudeže z dostopnimi sestavinami. Pripravita piščančjo juho s testeninami orzo, puhasto omleto z bučkami in hrustljave kulinarične dragulje – majhne pite iz vlečenega testa in hrušk.

  • 9

    Lorini trije najljubši recepti

    +

    Lorini najljubši recepti vključujejo priljubljene sestavine iz lokalne kulinarike. Začela bo s pečenimi paprikami, polnjenimi s sirom, sledile bodo gözleme s krompirjem in špinačo, konec pa bo slavnosten – torta z jogurtom, piškoti in belo čokolado.

  • 10

    Izlet po Bolgariji, Grčiji in Turčiji

    +

    Loro in Stoyana bodo navdihnile jedi in kulinarične tradicije Grčije in Turčije. Uživajte v krompirjevih kroglicah s sušeno svinjino, pečenem fižolu s paradižniki in feto, na koncu pa še v topli halvi iz zdroba z mandlji in sladoledom.

  • 11

    Moderna klasika

    +

    Lora in Stoyan bosta predstavila nov pogled na klasične recepte. Pripravila bosta svoje različice paradižnikove solate z domačim kremnim sirom ter olivno tapenado, frikaseja z mesnimi kroglicami in živahnega mozaičnega peciva.

  • 12

    Dan za palačinke

    +

    To epizodo so navdihnile palačinke, slavni zajtrk Jake Racmana! Posebej za gledalce bosta Lora in Stoyan pripravila klasične palačinke z domačo čokolado, praznične ameriške palačinke z omako iz toffeeja in brezglutenske palačinke z riževo moko.

  • 13

    Spomladanski jedilnik po najino

    +

    Ta epizoda bo posvečena spomladanskim jedem. Stoyan bo klasično bolgarsko kombinacijo jagnjetine in svežega jogurta spremenil v juho, špinačo, sir in jajca bo uporabil za v pečici kuhano enolončnico, pokazal pa bo tudi zanimiv recept za tutmanik.

  • 14

    Korak za korakom – recepti za ljubitelje hrane

    +

    Stoyan bo pripravil zanimivo solato, v kateri imajo glavno vlogo pečene paprike. Ljubitelji hrane boste izvedeli, kako bodo ocvrti piščančji zrezki ostali sočni, za sladico pa bo pozabljeni puding iz kaše – preprost za pripravo in izvrsten.

  • 15

    Stoyanovi najljubši recepti

    +

    Kateri so Stoyanovi najljubši recepti? Presenečeni boste, a ima rad porovo juho z olivami. Tudi pilaf rad skuha in poje, sploh če je z mesom. Gnetenje testa mu gre dobro od rok, zato bo bučno pito pripravil iz domačega vlečenega testa.

  • 16

    Okusna Italija

    +

    Stoyan obožuje domačo italijansko hrano. Predstavil bo dva ne ravno priljubljena recepta in pecivo, ki je vsem všeč. Juha bo stracciatella s špinačo, glavna jed pečena polenta z dišečimi gobami, na koncu pa bo pripravil še torto z mocho.

  • 17

    Kulinarično darilo

    +

    Kulinarično darilo ni le peka sladic, ki jih podarimo, ampak tudi pogostitev gostov z okusno hrano. Stoyan bo predstavil recept za zelenjavno solato s prelivom vinaigrette, za glavno jed bo dušena svinjina, za sladico pa orehovi piškoti.

  • 18

    Navdihujoči recepti za ljubljene

    +

    Stoyan bo predstavil tri recepte, s katerimi lahko po njegovih besedah vsi osrečimo svoje ljubljene. Začeli bomo z brusketo s popečenimi paradižniki, za glavno jed bo riba z elegantno limonovo omako, za sladico pa slavna katalonska krema.

  • 19

    Hrana z zgodovino

    +

    Stoyana bo navdihnila zgodovina krompirja. Pripravil bo okusne krompirjeve palačinke s slanino. Njegova zamisel za piščanca z zeljem bo mnoge presenetila, tortice doboš na koncu pa ne bodo naredile vtisa le s svojo zgodbo, ampak tudi z okusom.

  • 20

    V svetu okusne hrane

    +

    Ta epizoda bo imela francoski pridih. Stoyan bo začel s solato z grahom in slanino, za glavno jed bo pripravil poširana jajca z vinsko omako, poznana kot jajca v burgundcu, na koncu pa bo sledil še recept za fine limonine tartufe.

Recepti