Sladkosneda torta v družbi pistacije! 

sestavine

  • Za biskvit:
  • 5 jajc
  • 80 g moke
  • 120 g sladkorja
  • 20 g kakava
  • 1 ščepec soli
  • Za kremni nadev:
  • 250 g zmehčanega masla
  • 200 g sladkorja za posip
  • 5 jajčnih beljakov
  • 1 paket sladkorja z bourbonsko vaniljo
  • Za preliv in dekoracijo:
  • 350 g ohlajene smetane za stepanje s 35 % maščobe
  • 100 g sladkorja za posip
  • 100 g olupljene pistacije (surove)
  • 180–200 g marmelade iz borovnic

Priprava

  • Za biskvit stepite jajca ter dobro vmešajte sol in sladkor. Mešajte približno 10 minut. Dodajte moko in dobro premešajte. Mešanico razdelite na dva dela in v enega vmešajte presejan kakav.
  • Plitev pekač obložite s papirjem za peko in ga premažite z oljem. S pomočjo papirja za peko razdelite pekač na dva dela, da lahko obe mešanici spečete hkrati. Biskvit pecite 10 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija. Ko ga vzamete iz pečice, pustite, da se ohladi.
  • Za kremni nadev stepite jajčne rumenjake, polovico sladkorja in vaniljo ter sestavine stopite nad vodno kopeljo. Preostali sladkor in zmehčano maslo miksajte, dokler ne dobite rahle mešanice. Ko se rumenjaki zgostijo, sestavine odstavite z ognja in pustite, da se ohladijo. Občasno malo premešajte.
  • Maslo vmešajte v rumenjake in krema je pripravljena.
  • Biskvita vodoravno razpolovite, da na koncu dobite dva bela in dva rjava.
  • Prvi kos biskvita namažite z marmelado in kremo ter ga pokrijte z drugim. Vse skupaj premažite s kremo, potem pa dajte pecivo za kratek čas v hladilnik.
  • Stepite smetano in sladkor za posip, dokler ne dobite rahle mešanice. Za tem počakajte, da se ohladi. Zmiksajte pistacijo in jo presejte, saj jo boste uporabili za posip.
  • Pito vodoravno in pod kotom razpolovite. S smetano zalepite skupaj dva kosa, da dobite nekakšno trikotno rolo. Vrh premažite s kremo in ga posipajte s pistacijo ter dajte pecivo v hladilnik za 1 uro.

Sorodni recepti

Poglej vse