Politika zasebnosti

Dne 20. marca 2019 je družba Walt Disney Company pridobila določene družbe skupine 21st Century Fox, vključno s tistimi, ki zagotavljajo spodaj opisane storitve. Ta Politika zasebnosti je posodobljena tako, da odraža to transakcijo.

Politika zasebnosti

Učinkuje od 30.10.2020

UVOD

THE WALT DISNEY COMPANY BULGARIA EOOD (“Družba” ali “mi”), s katerim lahko stopite v stik prek elektronskega naslova 21CF.fngprivacySLO@disney.com, vas s tem dokumentom želi obvestiti kako zbira, uporablja in razkriva vaše osebne podatke od vas in o vas, prek te spletne strani http://www.24kitchen.si/ in z njo povezanih mobilnih spletnih mest, aplikacij in pripomočkov (skupaj, "Storitve Družbe").

V spodnji tabeli lahko najdete Kazalo vsebine in kratek povzetek te Politike zasebnosti. Za podrobnejše informacije v zvezi z osebnimi podatki, ki jih obdeluje Družba, kliknite na spletne povezave v vsakem poglavju povzetka.

Kazalo:

 1. Na kaj in na koga se nanaša ta POLITIKA zasebnosti?
 2. Katere osebne podatke zbiramo o vas?
 3. Kako uporabljamo vaše osebne podatke?
 4. NA KAKŠNI PRAVNI PODLAGI UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?
 5. KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?
 6. Kdo lahko dostopa do vaših osebnih podatkov?
 7. Ali se vaši osebni podatki prenašajo v tretje države?
 8. Kakšne so vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki?
 9. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?
 10. Posodabljanje te POLITIKE zasebnosti
 11. Kako lahko stopim v stik z vami v zvezi z obdelavo mojih osebnih podatkov?

Povzetek:

 

Zadeva

Informacije

1.      

Na kaj in na koga se nanaša ta Politika zasebnosti?

Družba je upravljavec osebnih podatkov, ki jih zbiramo od vas in o vas prek Storitev Družbe.

 

Ta Politika zasebnosti velja za vse uporabnike: tiste, ki uporabljajo Storitve Družbe brez registracije ali naročila ter za tiste, ki so se registrirali ali naročili na Storitve Družbe.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj

2.     

 Katere osebne podatke zbiramo o vas?

Družba lahko zbira podatke od vas in o vas.

 

Podrobneje, Družba zbira: (1) podatke o registraciji, (2) javne podatke in informacije, ki jih objavite, (3) podatke, za katere ste družbenim omrežjem dovolili, da jih delijo z Družbo, in (4) podatke o vaši aktivnosti.

 

Ne zbiramo pa finančnih podatkov od ponudnikov plačilnih storitev oziroma občutljivih podatkov, ki se nanašajo na vas.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

3.     

 

 

 

Kako uporabljamo vaše osebne podatke?

Poglavitni namen zbiranja podatkov  o vas je, da vam zagotovimo Storitve Družbe in da vam omogočimo interakcijo s takšnimi storitvami.

 

Z vašo predhodno privolitvijo vam lahko poleg tega pošiljamo tudi ponudbe, promocije in tržne komunikacije, tudi v primerih, ko temeljijo na vaših osebnih preferencah in navadah.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

4.     

Na kakšni pravni podlagi uporabljamo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke zbiramo predvsem za zagotavljanje Storitev Družbe.

 

Vaše osebne podatke lahko zbiramo tudi zato, da ravnamo skladno z veljavnimi zakonskimi obveznostmi in/ali da zaščitimo zakonite interese Družbe.

 

Če takšnih podatkov ne boste posredovali, bo to pomenilo, da bo nemogoče, da vam ponudimo in/ali zagotovimo Storitve Družbe.

 

Ko so vaši osebni podatki zbirani za namene neposrednega trženja, imate možnost, da Družbi ne posredujete svojih osebnih podatkov.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj

5.     

Kako obdelujemo vaše osebne podatke?

Varnost vaših podatkov jemljemo je za nas na prvem mestu. Zaradi tega smo sprejeli ustrezne administrativne, tehnične in fizične ukrepe oblikovane za varovanje vaših osebnih podatkov pred izgubo, krajo in nepooblaščeno uporabo, razkritjem ali spremembo.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

6.     

Kdo lahko dostopa do vaših osebnih podatkov?

 

Družba lahko vaše osebne podatke deli (i) s ponudniki storitev, (ii) s Povezanimi Družbami in (iii) z nacionalnimi organi, če to dovoljuje veljavna zakonodaja.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

7.     

Ali se vaši osebni podatki prenašajo v tretje države?

Vaši osebni podatki se lahko prenesejo v tretje države znotraj ali zunaj Evropskega gospodarskega prostora, vključno z Združenimi državami Amerike. V vsakem primeru  za zavarovanje vaših osebnih podatkov vedno sprejmemo primerne in ustrezne varnostne ukrepe, zasnovane za zaščito vaših osebnih podatkov (takšni varnostni ukrepi, ki so skladni z veljavno zakonodajo), ki so namenjeni zaščiti vaših osebnih podatkov.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

8.     

Kakšne so vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki?

Skladno s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov 2016/679, ki je začela učinkovati 25. maja 2018, imate, med drugim, pravico zahtevati dostop do, dopolnitve, posodobitve, spremembe in izbrisa vaših osebnih podatkov.

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

9.     

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo na splošno hranili v naših sistemih za obdobje, ki je potrebno, da vam zagotovimo Storitve Družbe..

 

Za dodatne informacije kliknite tukaj.

10.   

Posodabljanje te Politike zasebnosti

Družba lahko spremeni ali posodobi to Politiko zasebnosti tudi, kadar je to potrebno zaradi uskladitve z veljavno zakonodajo.

 

Če želite izvedeti, kdaj je bila ta Politika zasebnosti nazadnje spremenjena, si oglejte Datum začetka veljavnosti, ki je zapisan na vrhu te Politike  zasebnosti.

11.    

Kako lahko stopim v stik z vami v zvezi z obdelavo mojih osebnih podatkov?

Z nami lahko stopite v stik prek naslednjega elektronskega naslova 21CF.fngprivacySLO@disney.com

 

 1. NA KAJ IN NA KOGA SE NANAŠA TA POLITIKA ZASEBNOSTI?

Družba je upravljavec osebnih podatkov (npr. informacije, ki identificirajo posameznika, kot na primer polno ime ali elektronski naslov), ki jih zbiramo od vas in o vas prek Storitev Družbe ter jih obdelujemo v skladu z določili te Politike zasebnosti.

Ta Politika zasebnosti in naša Politika piškotkov veljata za vse uporabnike: tiste, ki uporabljajo Storitve Družbe brez registracije ali naročila ter tiste, ki so se registrirali ali naročili na Storitve Družbe.

Kot je določeno v naših Pogojih uporabe, so Storitve Družbe namenjene splošnemu občinstvu in ne ciljajo na otroke in zavestno ne zbirajo osebnih podatkov otrok, mlajših od 16 let.

 1. KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO O VAS?

Družba zbira (1) podatke o registraciji, ko se prijavite na Storitev Družbe, (2) javne podatke in objave, ki jih delite prek Storitev Družbe, (3) podatke, za katere ste družbenim omrežjem dovolili, da jih delijo z Družbo, (4) podatke o aktivnosti, ko dostopate do Storitev Družbe in z njo interaktivno komunicirate. Podrobneje, Družba zbira naslednje vrste podatkov od vas in o vas:

 1. Podatki o registraciji so podatki, ki jih navedete ob registraciji na Storitev Družbe, na primer pri ustvarjanju računa, objavi komentarjev, prejemanju e-novice ali sodelovanju na tekmovanjih oziroma nagradnih igrah. Podatki o registraciji lahko vključujejo na primer ime, priimek, elektronki naslov, spol, državo, poštno številko in datum rojstva.
 2. Javni podatki in objave, ki jih sestavljajo komentarji ali vsebine, ki jih objavljate v Storitvah Družbe, ter vaši osebni podatki, ki spremljajo te objave ali komentarje, ki lahko vključujejo ime, uporabniško ime, komentarje, všečke, status, podatke o profilu in sliko. Javne informacije in objave so vedno javne, kar pomeni, da so na voljo vsem in se lahko prikazujejo tudi v rezultatih iskanja v zunanjih iskalnikih.
 3. Podatki iz družbenih omrežij. Če dostopate ali se vpišete v Storitev Družbe prek storitve družbenega omrežja ali če povežete Storitev Družbe s storitvijo družbenega omrežja, lahko podatki, ki jih zberemo, vključujejo tudi vaše uporabniško ime in/ali uporabniško ime, povezano s to storitvijo družbenega omrežja, pri čemer so lahko vključene tudi informacije ali vsebine, za katere ste dovolili, da jih storitve družbenih omrežij delijo z nami, na primer vašo profilno sliko, elektronski naslov ali sezname prijateljev in vse osebne podatke, ki ste jih javno objavili v povezavi s to storitvijo družbenega omrežja. Ko dostopate do Storitev Družbe prek storitev družbenih omrežij ali ko povezujete Storitev Družbe s storitvami družbenih omrežij, pooblaščate Družbo, da zbira, hrani in uporablja takšne osebne podatke in vsebino v skladu s to Politiko zasebnosti.
 4. Podatki o dejavnosti. Ko dostopate in komunicirate s Storitvami Družbe, lahko zbiramo določene podatke o vaših obiskih. Na primer, če vam želimo odobriti povezavo s Storitvami Družbe, naši strežniki prejmejo in beležijo podatke o vašem računalniku, napravi in brskalniku, vključno z vašim morebitnim IP naslovom, tipom brskalnika in drugimi informacijami o programski ali strojni opremi. Če dostopate do Storitev Družbe prek mobilnega telefona ali druge naprave, lahko zbiramo enolični identifikator te naprave, geolokacijske podatke ali druge transakcijske podatke za to napravo. Prav tako lahko zbiramo piškotke in druge sledilne tehnologije (kot so piškotki brskalnika, slikovne pike (pixels), merilne kode (beacons) in tehnologija Adobe Flash, ki se običajno imenuje »Flash piškotki«). Te tehnologije se lahko uporabljajo za zbiranje in shranjevanje informacij o vaši uporabi Storitev Družbe, kot so obiskane strani, ogledani posnetki in druga ogledana vsebina, vaše iskalne poizvedbe in ogledani oglasi. Več informacij je na voljo v naši Politiki piškotkov.
 5. Informacije iz drugih virov. Informacije, ki jih zbiramo, lahko dopolnimo z informacijami iz drugih virov, kot so javno dostopne informacije o vaši spletni in brezpovezavni dejavnosti na storitvah družbenih omrežij in komercialno dostopnih virov.

Ne zbiramo pa:

 • Finančnih informacij ponudnika plačilnih storitev: v nekaterih primerih lahko uporabljamo zunanjo plačilno storitev, ki vam omogoča nakup izdelka ali plačilo (“Plačilna storitev”). Če želite kupiti izdelek ali opraviti plačilo s Plačilno storitvijo, boste preusmerjeni na spletno stran Plačilne storitve. Za vse informacije, ki jih posredujete Plačilni storitvi, veljajo določbe veljavne Politike zasebnosti Plačilne storitve, ne pa te Politike zasebnosti. Družba nima nadzora in ne odgovarja za kakršno koli uporabo informacij s strani Plačilne storitve, ki jih zbere katera koli Plačilna storitev.
 • Občutljivih informacij: prosimo vas, da nam ne pošiljate oziroma razkrivate kakršnih koli občutljivih osebnih podatkov (na primer številke zdravstvenega oziroma socialnega zavarovanja, podatki v zvezi z rasno ali etnično pripadnostjo, političnim prepričanjem, veroizpovedjo ali drugim prepričanjem, podatki o zdravstvenem stanju, kazenskih obsodbah ali članstvu v sindikatu) na ali prek Storitev Družbe ali kako drugače.

 

Povezane storitve. Storitve Družbe so lahko povezane tudi s spletnimi stranmi, vključno s spletnimi stranmi družbenih omrežij, ki jih upravljajo nepovezane družbe, in lahko izvajajo oglaševanje, ponujajo vsebino, funkcionalnost, igre, e-novice, tekmovanja oziroma nagradne igre, glasila, ali aplikacije, ki jih razvijajo in vzdržujejo nepovezane družbe. Družba ni odgovorna za varstvo zasebnosti, kot ga izvajajo nepovezane družbe, zato vam svetujemo, da preverite veljavne politike zasebnosti teh drugih storitev, kadar zapustite Storitev Družbe ali kliknete oglas.

 1. KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Osebne podatke, ki jih zbiramo od vas in o vas, uporabljamo z namenom:

 1. zagotavljanja Storitev Družbe in njihovih možnosti;
 2. omogočanja komentiranja vsebine in sodelovanja v spletnih igrah, nagradnih igrah ali nagradnih programih;
 3. zagotavljanja podpore uporabnikom in odgovorov na vprašanja;
 4. zagotovitve skladnosti z zakonskimi ali pravnimi obveznostmi ali odziva na zahteve javnih in vladnih organov;
 5. merjenja in izboljšanja Storitev Družbe in možnosti;
 6. zaščitenja pravic Družbe in drugih oseb. Na primer lahko obstajajo primeri, ko bi lahko Družba uporabila vaše osebne podatke, tudi v primeru, če bi Družba v dobri veri verjela, da je takšna obdelava potrebna za: (i) zaščito, izvrševanje ali obrambo zakonitih pravic, zasebnosti, varnosti ali lastnine Družbe, z Družbo povezanih družb ali njihovih zaposlenih, zastopnikov, zunanjih izvajalcev, dajalcev licence in dobaviteljev (vključno z izvrševanjem naših sporazumov in pogojev uporabe); (ii) zagotavljanje varnosti, zasebnosti in zaščite uporabnikov Storitev družbe ali splošne javnosti; (iii) zaščito Družbe in tretjih vpletenih strank, kot so dobavitelji Družbe, pred goljufijami ali za namene obvladovanja tveganj,
 7. izvedba poslovne transakcije, kot je predlagana ali dejanska reorganizacija, združitev, prodaja, skupno vlaganje, odstop, prenos ali drugo razpolaganje s celoto ali delom dejavnosti Družbe, njenimi sredstvi ali delnicami (tudi v povezavi s stečajnim ali podobnimi postopki). Na primer, če je Družba vključena v združitev ali prenos vseh ali bistvenih delov njene dejavnosti, lahko Družba razkrije in prenese vaše osebne podatke stranki ali strankam, ki so vključene v transakcijo, kot del te transakcije;
 8. omogočanja deljenja vsebin po družbenih omrežjih; če se prijavite ali povežete račun, ki ga uporabljate za družbena omrežja s Storitvami Družbe, lahko delimo vaše uporabniško ime, sliko in všečke, kakor tudi vaše aktivnosti in komentarje z drugimi uporabniki Storitev Družbe in z vašimi prijatelji, ki so povezani s storitvami družbenih omrežij, ki jih uporabljate. Prav tako lahko enake osebne podatke posredujemo ponudniku storitev družbenih omrežij;
 9. izboljšanja vaše izkušnje s spletnimi in brezpovezavnimi Storitvami Družbe na način, da vam zagotovimo vsebine, ki bodo za vas relevantne in zanimive;
 10. z vašo predhodno privolitvijo pošiljanja ponudb, promocij in drugih tržnih komunikacij (prek elektronske pošte, SMS sporočil, telefona, klepeta in družbenih omrežij) v zvezi s Storitvami Družbe, storitvami ali izdelki Povezanih Družb in ali tretjih strank, ki delujejo v medijskem in/ali razvedrilnem sektorju, vključno z družbami v skupini in storitvami, ki uporabljajo povezane blagovne znamke, ali možnosti, kot so tekmovanja oziroma nagradne igre ali druge promocije, ki jih organiziramo skupaj s tretjimi osebami ali Povezano Družbo, in jih gostijo Storitve Družbe ali Povezane Družbe ali storitve tretje osebe;
 11. z vašo predhodno privolitvijo pošiljanja tržnih komunikacij, prilagojenih vašim interesom in potrebam, s pomočjo komunikacijskih kanalov, navedenih pod točko j) zgoraj.

Uporabljamo lahko anonimizirane informacije ali informacije, ki vas ne določajo niti posredno (npr. statistični podatki) za kateri koli namen ali jih delimo s tretjimi osebami.

 1. NA KAKŠNI PRAVNI PODLAGI OBDELUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Obdelava vaših osebnih podatkov za namene:

 • iz Poglavja 3, točke od a) do c) te Politike zasebnosti je nujna za zagotavljanje zahtevanih storitev in je zato obvezna, saj v nasprotnem primeru storitev ne bi bilo mogoče zagotoviti;
 • iz Poglavja 3, točka d) te Politike zasebnosti se zahteva skladno z veljavno zakonodajo in je zato prav tako obvezna; in
 • iz Poglavja 3, točke od e) do g) te Politike zasebnosti se izvajajo na podlagi zakonitih interesov Družbe in/ali njenih nasprotnih strank, pri čemer so ustrezno upoštevani tudi vaši interesi, saj se obdeluje le tiste osebne podatke, ki so nujno potrebni za opravljanje takšnih dejavnosti. Te dejavnosti obdelave osebnih podatkov niso obvezne in jim lahko kadar koli ugovarjate, kot je opisano v 11. poglavju te Politike zasebnosti, razen če ima Družba nujne zakonite interese, da nadaljuje z obdelavo.

Nasprotno, obdelava vaših osebnih podatkov za namene:

 • iz Poglavja 3, točka h) je izbirna, vendar brez vaše privolitve ni mogoče povezati računa storitve družbenega omrežja s Storitvijo Družbe, tako da se boste morali v Storitev Družbe prijaviti na drug način;
 • iz Poglavja 3, točke od i) do k) je izbirna, vendar vam brez vaše privolitve Družba ne more zagotoviti individualizirane vsebine, generičnih tržnih komunikacij Družbe in storitev/izdelkov tretjih oseb ali tržnih komunikacij, prilagojenih vašim interesom in potrebam, prav tako ne morejo zagotoviti storitev povezanih blagovnih znamk.

Privolitev k obdelavi vaših osebnih podatkov za namene iz Poglavja 3, točke od h) do k) lahko umaknete kadar koli, in sicer tako, da pošljete sporočilo na elektronski naslov, naveden v Poglavju 11 spodaj. Prosimo, upoštevajte da se aktivnosti pod točko i) lahko opravlja z uporabo tehnologij sledenja piškotkom. Za več informacij o tem, kako onemogočiti piškotke, prosimo obiščite našo Politiko piškotkov. V primerih j) in k) lahko prekličete vaše soglasje ali ugovarjate neposrednim trženjskim sporočilom s preprosto spremembo nastavitev vašega uporabniškega profila, če ste registrirani, ali preko orodja za upravljanje soglasja, ki je dostopno na naši spletni strani, če niste registrirani, ali s sledenjem navodilom za odjavo v naših sporočilih.

V spodnji tabeli lahko preberete razlago o zgoraj navedenih namenih obdelave:

Namen obdelave

Pravna podlaga

Prostovoljno ali potrebno posredovanje osebnih podatkov

Poglavje 3, točka a): Zagotavljanje Storitev Družbe (npr. ko je registracija uporabnika nujna)

Izvajanje pogodbe

Posredovanje je potrebno

Če ne posredujete osebnih podatkov, ne moremo zagotovili Storitev Družbe

Poglavje 3, točka b): Interakcije uporabnikov (komentarji, sodelovanje na tekmovanjih ipd.)

Izvajanje pogodbe

Posredovanje je potrebno

Če ne posredujete osebnih podatkov, bo zagotavljanje Storitev Družbe onemogočeno

Poglavje 3, točka c): Podpora strankam

Izvajanje pogodbe

Posredovanje je potrebno

Če ne posredujete osebnih podatkov, zagotavljanje Storitev Družbe onemogočeno

Poglavje 3, točka d): Skladnost z zakonskimi obveznostmi

Zakonska obveznost

Posredovanje je obvezno

Če ne posredujete osebnih podatkov, ne moremo zagotovili Storitev Družbe

Poglavje 3, točka e): Analiza in izboljšave Storitev Družbe

Zakoniti interes

Posredovanje ni obvezno

Uveljavljate lahko svojo pravico do ugovora obdelavi, vendar lahko Družba še naprej obdeluje vaše podatke v primeru nujnih zakonitih interesov, ki prevladajo nad vašimi interesi

Poglavje 3, točka f): Zaščita interesov Družbe in tretjih oseb

Zakoniti interes

Posredovanje ni obvezno

Uveljavljate lahko svojo pravico do ugovora obdelavi, vendar lahko Družba še naprej obdeluje vaše podatke v primeru nujnih zakonitih interesov, ki prevladajo nad vašimi interesi

Poglavje 3, točka g): Poslovna transakcija

Zakoniti interes

 

Posredovanje ni obvezno

Uveljavljate lahko svojo pravico do ugovora obdelavi, vendar lahko Družba še naprej obdeluje vaše podatke v primeru nujnih zakonitih interesov, ki prevladajo nad vašimi interesi

Poglavje 3, točka h): Deljenje na socialnih omrežjih

Privolitev

Posredovanje je prostovoljno

Uveljavljate lahko svojo pravico preklicati privolitev kadar koli brez posledic, razen tega, da se morate vpisati z drugim računom

Poglavje 3, točka i): Individualiziranje uporabniške izkušnje

Privolitev

Posredovanje je prostovoljno

Uveljavljate lahko svojo pravico preklicati privolitev kadar koli brez posledic, razen tega, da ne boste več prejemali vsebin, ki bi se vam lahko zdele relevantne ali zanimive

 

Poglavje 3, točka j): Generično trženje

Privolitev

Posredovanje je prostovoljno

Uveljavljate lahko svojo pravico preklicati privolitev kadar koli brez posledic, razen tega, da ne boste več prejemali tržnih komunikacij

Poglavje 3, točka k): Ciljano trženje

Privolitev

Posredovanje je prostovoljno

Uveljavljate lahko svojo pravico preklicati privolitev kadar koli brez posledic, razen tega, da ne boste več prejemali individualiziranih tržnih komunikacij

 

 1. KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Vaše osebne podatke obdelujemo z elektronskimi in samodejnimi (ročnimi) sredstvi, varujemo pa jih z ustreznimi zaščitnimi ukrepi ob upoštevanju najnovejšega tehnološkega razvoja, stroškov izvajanja ter narave, obsega, okoliščin in namenov obdelave, pa tudi različnih verjetnosti in resnosti tveganj za pravice in svoboščine posameznikov. Družba uporablja predvsem ustrezne administrativne, tehnične, kadrovske in fizične ukrepe za zaščito osebnih podatkov, ki so v njeni posesti, pred izgubo, krajo in nepooblaščeno uporabo, razkritjem ali spremembo.

 1. KDO LAHKO DOSTOPA DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Družba lahko vaše osebne podatke za namene, opisane v 3. poglavju zgoraj, deli z naslednjimi kategorijami prejemnikov, ki se nahajajo v ali zunaj Evropske unije, v skladu z in znotraj omejitev, ki so opisane v 7. poglavju spodaj:

 1. tretji ponudniki storitev, ki opravljajo določene aktivnosti obdelave osebnih podatkov in so imenovani za obdelovalce, kadar tako zahteva veljavna zakonodaja, kot so npr. ponudniki oblačnih storitev, druge subjekte v skupini, ponudnike ključnih ali podpornih storitev Storitvam Družbe (zgolj kot primer in brez omejitev: družbe, ki zagotavljajo informacijske storitve, strokovnjaki, svetovalci in odvetniki);
 2. Družbe, ki izhajajo iz korporacijskih transakcij, na primer prevzemi, združitvami, razdružitvami ali drugimi preoblikovanji; in
 3. Povezane Družbe: Naše povezane družbe vključujejo člane skupine The Walt Disney Family of Companies. Izraz The Walt Disney Family of Companies se nanaša na družbo The Walt Disney Company ter njegove odvisne in povezane družbe, ki svoje izdelke in storitve ponujajo pod različnimi blagovnimi znamkami. Obseg delovanja teh družb vključuje številna različna področja, vključno z zabaviščnimi parki in potovanji, filmi za velike zaslone, televizijskimi oddajami, založništvom, izdelki za potrošnike in interaktivnimi storitvami. Blagovne znamke podjetja The Walt Disney Company med drugimi vključujejo tudi naslednje:
  • ABC Entertainment
  • ABC News
  • Adventures by Disney
  • Aulani, a Disney Resort & Spa
  • Babble
  • Bamtech Media
  • Bindass
  • Buena Vista Catalog Company (including Disney Movie Club)
  • Club Penguin
  • D23 | The Official Disney Fan Club
  • Disney Baby
  • Disney Channels & DisneyNOW
  • Disney Cruise Line
  • Disney Store
  • Disney Digital Network
  • Disney Family Movies
  • Disney Movie Rewards
  • Disney on Broadway
  • Disney On Ice and Disney Live!
  • Disney PhotoPass Service
  • Disney Rewards Visa Card
  • Disney Story Central
  • Disney Vacation Club
  • Disneyland Paris
  • Disneyland Resort
  • DisneyLife
  • El Capitan Theatre
  • ESPN
  • ESPN+
  • ESPN CricInfo
  • ESPN Deportes
  • FiveThirtyEight
  • Freeform
  • Genx Entertainment Limited
  • Hollywood Records
  • Hungama TV
  • Lucasfilm (Star Wars)
  • Marvel
  • Marvel Shop
  • Marvel Digital Comics
  • Muppets
  • Pixar Animation Studios
  • Radio Disney
  • Read Riordan
  • shopDisney
  • The Undefeated
  • 30 for 30 Podcasts
  • United Home Entertainment Private Limited
  • UTV Software Communication Limited
  • Walt Disney Pictures
  • Walt Disney Studios Home Entertainment
  • Walt Disney World Resort

Za več informacij o povezanih družbah se obrnite na privacycontact@twdc.com 

 1. Poslovni partnerji: Z vašo predhodno privolitvijo lahko Družba deli vaše osebne podatke s poslovnimi partnerji, ki delujejo v medijskem in/ali razvedrilnem sektorju, da vam pošiljajo trženjska sporočila;
 2. Pristojni organi, z namenom ravnanja skladno z veljavno zakonodajo.

 

 1. ALI SE VAŠI OSEBNI PODATKI PRENAŠAJO V TRETJE DRŽAVE?

Vaši osebni podatki se lahko prenašajo v države znotraj ali zunaj Evropskega gospodarskega prostora, zlasti pa v ZDA. Evropska komisija je za nekatere države zunaj EGP ugotovila, da zagotavljajo ustrezno raven varstva podatkov v skladu s standardi EGP. Celoten seznam teh držav je na voljo na http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm. Za prenose osebnih podatkov iz držav EGP v države, ki jih Evropska komisija ne šteje za ustrezne, smo vzpostavili ustrezne in primerne zaščitne ukrepe za varovanje vaših osebnih podatkov in zagotavljanje prenosa vaših osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, kot so standardna pogodbena določila, ki jih je sprejela Evropska komisija skladno s 45. in 46. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov št. 2016/679 (v nadaljevanju: GDPR).

Zahtevate lahko kopijo zgoraj navedenih ukrepov in dodatne informacije o vaših osebnih podatkih tako, da stopite v stik z Družbo prek naslova, ki je naveden v 11. poglavju te Politike zasebnosti.

 1. KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE V ZVEZI Z VAŠIMI OSEBNIMI PODATKI?

Skladno z GDPR imate v vsakem trenutku pravico:

 1. pridobiti potrditev o tem, ali hranimo vaše osebne podatke, pridobiti njihovo kopijo, biti obveščeni o vsebini osebnih podatkov in njihovem viru, kot tudi nadaljnje informacije, zajete v tej Politiki zasebnosti, glede namenov obdelave vaših osebnih podatkov, kategorij prejemnikov, obstoju kakršnih koli avtomatiziranem sprejemanju odločitev (če obstajajo), predvidenem obdobju hrambe osebnih podatkov (kjer mogoče) ter tudi o zaščitnih ukrepih, ki smo jih sprejeli za prenose izven EGP;
 2. preveriti točnost vaših osebnih podatkov in zahtevati, da se jih popravi, posodobi ali spremeni;
 3. zahtevati izbris ali anonimizacijo vaših osebnih podatkov, kjer:
  1. se vaši osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnim pravom;
  2. vaši osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere smo jih zbrali;
  3. imamo pravno obveznost, da jih izbrišemo;
  4. ste nasprotovali obdelavi na zakoniti podlagi in nimamo prevladujočih in nujnih zakonitih interesov, da nadaljujemo takšno obdelavo;
 4. iz zakonitih razlogov ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo na podlagi naših zakonitih interesov (kot opredeljeno neposredno zgoraj);
 5. zahtevati, da Družba omeji obdelavo vaših osebnih podatkov, kjer:
  • ugovarjate točnosti osebnih podatkov, dokler nismo izvedli ustreznih korakov, da jih popravimo ali preverimo njihovo točnost;
  • je obdelava nezakonita, a ne želite, da podatke izbrišemo;
  • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, vendar jih vi potrebujete za ugotovitev, uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov; ali ste ugovarjali obdelavi, ki se izvaja na podlagi naših zakonitih interesov, dokler se ne ugotovi, ali je nadaljnja obdelava potrebna zaradi nujnih zakonitih interesov Družbe;
 6. prejeti elektronsko kopijo svojih osebnih podatkov, če želite prenesti svoje osebne podatke, ki ste jih posredovali nam, sebi ali drugemu ponudniku ("pravica do prenosljivosti podatkov"), ko se osebni podatki obdelujejo z avtomatskimi sredstvi in obdelava bodisi (i) temelji na vaši privolitvi ali (ii) je potrebna za zagotavljanje Storitev Družbe; in
 7. vložiti pritožbo pri pristojnemu nadzornemu organu.

 

V zvezi z zgoraj navedenimi pravicami lahko zahtevo pošljete na naslov, ki je naveden v 11. poglavju spodaj. V zahtevi navedite svoj elektronski naslov, ime, naslov bivališča in telefonsko številko ter jasno opredelite, do katerih informacij želite dostopati, jih spremeniti, posodobiti, omejiti ali izbrisati.

Ne pozabite, da tudi potem, ko ukinete svoj račun ali če od nas zahtevate, da izbrišemo vaše osebne podatke, lahko kopije nekaterih informacij iz vašega računa ostanejo vidne v nekaterih okoliščinah, kot na primer kadar ste informacije delili z družbenimi omrežji ali drugimi storitvami ali, na primer, če je hramba takšnih kopij nujno potrebna za izpolnjevanje zakonske obveznosti ali pravne obrambe. Zaradi narave delovanja predpomnilniške tehnologije vaš račun morda ne bo v trenutku postal nedostopen drugim. Zaradi skladnosti delovanja z veljavno zakonodajo lahko prav tako na naših strežnikih še nekaj časa po preklicu ali vaši zahtevi za izbris hranimo informacije iz varnostnih kopij.

V zvezi z uporabo in razkrivanjem vaših osebnih podatkov v tržne namene, vam ponujamo različne možnosti izbire. Prekličete lahko soglasje za:

 • Prejemanje elektronskih sporočil od nas. Če v prihodnje ne želite več prejemati elektronskih sporočil, povezanih s trženjem, od nas, se lahko izvzamete iz prejemanja takšnih elektronskih sporočil povezanih s trženjem, bodisi tako, da (i) kjer je naslednja funkcionalnost omogočena na tej spletni strani, s preprosto spremembo preference svojega uporabniškega profila, če ste registrirani uporabnik, ali (ii) kjer je naslednja funkcionalnost omogočena na tej spletni strani, z uporabo orodja za upravljanje privolitev, ki je na naši spletni strani, ali (iii) tako da sledite navodilom za odjavo od nadaljnjega prejemanja sporočil v naših sporočilih ali tako da pošljete zahtevo na naslov iz 11. poglavja te Politike zasebnosti. V vsakem primeru vam Družba lahko še naprej pošilja administratorska sporočila v zvezi z zagotavljanjem Storitev Družbe.
 • deljenje vaših osebnih podatkov s Povezanimi družbami za njihove tržne namene. Če želite, da vaših osebnih podatkov v bodoče ne delimo s Povezanimi Družbami in/ali poslovnimi partnerji za namene njihovega neposrednega trženja, lahko preprečite takšno deljenje tako, da (i) kjer je naslednja funkcionalnost omogočena na tej spletni strani, s preprosto spremembo nastavitev svojega uporabniškega profila, če ste registrirani uporabnik, ali (ii) če je naslednja funkcionalnost omogočena na tej spletni strani, z uporabo orodja za upravljanje privolitev, ki je na voljo na naši spletni strani, če niste registrirani uporabnik, ali (iii) tako da sledite navodilom za odjavo od nadaljnjega prejemanja sporočil v naših sporočilih ali tako da pošljete zahtevo na naslov iz 11. poglavja te Politike zasebnosti.

V vseh zgoraj navedenih primerih lahko stopimo v stik z vami in vas prosimo za dodatne informacije, ki so potrebne za pravilno obravnavo vaše zahteve.

 1. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Vaše podatke bomo hranili le toliko časa, kot je potrebno za izpolnitev namenov, za katere so bili podatki zbrani, kot je opisano v tej Politiki zasebnosti. Za obdelavo vaših osebnih podatkov za spodaj navedene namene se v vsakem primeru uporabljajo naslednja obdobja hrambe:

 • Podatki, zbrani za namene iz Poglavja 3, točk a) do h) te Politike zasebnosti, se hranijo v času zagotavljanja Storitev Družbe ter po prekinitvi zagotavljanja Storitev Družbe ali aktivnosti, predvidene v tej Politiki zasebnosti, še za čas trajanja zastaralnega roka po veljavni zakonodaji;
 • Podatki, zbrani za namene iz Poglavja 3, točke h) te Politike zasebnosti, se hranijo za čas, potreben za prijavo v Storitev Družbe prek družbenega omrežja;
 • Podatki, zbrani za namene iz Poglavja 3, točke i) te Politike zasebnosti, se hranijo za obdobje 12 mesecev;
 • Podatki, zbrani za namene iz Poglavja 3, točke j) te Politike zasebnosti, se hranijo za obdobje 24 mesecev; in
 • Podatki, zbrani za namene iz Poglavja 3, točka k), se hranijo za obdobje 24 mesecev.

                                                                                                                          

Ob koncu obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke uničili, anonimizirali ali združili.

 

 1. POSODABLJANJE TE POLITIKE ZASEBNOSTI

Družba lahko iz katerega koli razloga spremeni ali posodobi to Politiko zasebnosti (vključujoč, vendar ne omejeno na, spremembe veljavne zakonodaje in razlage, odločitve, mnenja in navodila v zvezi z veljavno zakonodajo. Če želite izvedeti, kdaj je bila ta Politika zasebnosti nazadnje spremenjena, si oglejte Datum začetka veljavnosti, ki je zapisan na vrhu te Politike zasebnosti. Vse spremembe te Politike zasebnosti bomo objavili na Storitvah Družbe v obliki revidirane Politike zasebnosti. Če bomo to Politiko zasebnosti vsebinsko bistveno spremenili na način, da bo to spremenilo naravo obdelave ali razširilo naše pravice do uporabe osebnih podatkov, ki smo jih že zbrali od vas, vas bomo o tem obvestili in vam omogočili izbiro glede naše prihodnje uporabe teh osebnih podatkov, kot to lahko zahteva veljavna zakonodaja.

 

 1. STOPITE V STIK Z NAMI

Če imate vprašanja o tej politiki zasebnosti, se obrnite na nas na naslednji elektronski naslov 21CF.fngprivacySLO@disney.com