• Lepljivi hruškov kolač in rumovo-javorov prelivRecepti
    Lepljivi hruškov kolač in rumovo-javorov preliv

    Če imate radi temen, bogat karamel, uporabite temni sladkor muscovado.

  • Pastinakova saltimbokaRecepti
    Pastinakova saltimboka

    Nežen pastinak z žajbljem, zavit v pršut in popečen do zlatorjave barve, potem pa prelit z medom in jabolčnim kisom. Okusna priloga za na praznično mizo.

  • Šunka s slivovo glazuro z viskijemRecepti
    Šunka s slivovo glazuro z viskijem

    Če nimate lonca, v katerega bi šla vsa šunka, jo lahko spečete tudi v pečici, na velikem pekaču, obloženem s folijo.

  • Začinjeni božični štruciRecepti
    Začinjeni božični štruci

    Božično štruco lahko razdelite na štiri dele in z njimi obdarujete najdražje. Zdržala bo dva do tri dni, lahko pa jo tudi zamrznete. V vsakem primeru jo pred postrežbo dobro pogrejte.

  • Vnaprej pripravljeni prigrizkiRecepti
    Vnaprej pripravljeni prigrizki

    Te štiri prigrizke lahko pripravite vnaprej. Privoščite si svežo solato s čičeriko, peteršiljem in kuminom, pisane paradižnike, pokapane z oljčnim oljem in jabolčnim kisom, puhasto maslo z morsko solj...

  • Baskovska zažgana skutna torta s češnjamiRecepti
    Baskovska zažgana skutna torta s češnjami

    Privoščite si pregrešno baskovsko skutno torto s češnjami, ki vas bo razvajala s hrustljavo skorjico in kremasto sredico. Postrezite jo z domačo češnjevo čežano. Z njo boste lahko pocrkljali deset lju...

  • Piščanec z 20 stroki česnaRecepti
    Piščanec z 20 stroki česna

    Pečeni piščanec z 20 stroki česna, prepojen z oljčnim oljem in okusi zelišč, kot so rožmarin, timijan in limonova lupinica, zraven pa mlad krompir. Od peke vam bo ostalo tudi odlično olje, ki ga lahko...

  • Burgerji z začinjenim piščancemRecepti
    Burgerji z začinjenim piščancem

    Kitajski piščanec z začimbami je pri nas še neznanka, na Irskem pa je zelo priljubljen. Hrustljavi piščanec s pomfritom ter ocvrto čebulo in čilijem bo navdušil tudi vas.