Internacionalna
Spodaj si poglej vse naše recepte
ReceptiLepljivi hruškov kolač in rumovo-javorov preliv
Če imate radi temen, bogat karamel, uporabite temni sladkor muscovado.
ReceptiPastinakova saltimboka
Nežen pastinak z žajbljem, zavit v pršut in popečen do zlatorjave barve, potem pa prelit z medom in jabolčnim kisom. Okusna priloga za na praznično mizo.
ReceptiŠunka s slivovo glazuro z viskijem
Če nimate lonca, v katerega bi šla vsa šunka, jo lahko spečete tudi v pečici, na velikem pekaču, obloženem s folijo.
ReceptiZačinjeni božični štruci
Božično štruco lahko razdelite na štiri dele in z njimi obdarujete najdražje. Zdržala bo dva do tri dni, lahko pa jo tudi zamrznete. V vsakem primeru jo pred postrežbo dobro pogrejte.
ReceptiVnaprej pripravljeni prigrizki
Te štiri prigrizke lahko pripravite vnaprej. Privoščite si svežo solato s čičeriko, peteršiljem in kuminom, pisane paradižnike, pokapane z oljčnim oljem in jabolčnim kisom, puhasto maslo z morsko solj...
ReceptiBaskovska zažgana skutna torta s češnjami
Privoščite si pregrešno baskovsko skutno torto s češnjami, ki vas bo razvajala s hrustljavo skorjico in kremasto sredico. Postrezite jo z domačo češnjevo čežano. Z njo boste lahko pocrkljali deset lju...
ReceptiPiščanec z 20 stroki česna
Pečeni piščanec z 20 stroki česna, prepojen z oljčnim oljem in okusi zelišč, kot so rožmarin, timijan in limonova lupinica, zraven pa mlad krompir. Od peke vam bo ostalo tudi odlično olje, ki ga lahko...
ReceptiBurgerji z začinjenim piščancem
Kitajski piščanec z začimbami je pri nas še neznanka, na Irskem pa je zelo priljubljen. Hrustljavi piščanec s pomfritom ter ocvrto čebulo in čilijem bo navdušil tudi vas.