Burgerji z začinjenim piščancem
Recept je iz: Donal Skehan

Kitajski piščanec z začimbami je pri nas še neznanka, na Irskem pa je zelo priljubljen. Hrustljavi piščanec s pomfritom ter ocvrto čebulo in čilijem bo navdušil tudi vas.
sestavine
- 8 piščančjih beder brez kože, narezanih na trakce
- 400 ml pinjenca
- 100 g koruznih kosmičev
- 2 žlici večnamenske navadne moke
- ščep mletega belega popra
- sončnično olje v pršilu
- 2 žlici rastlinskega olja
- na tanko narezan rdeči čili
- 6 stebelc mlade čebule, na tanko narezanih po diagonali
- 1–2 žlici vina šaošing ali riževega vina
- žlica sezamovega olja
- 4 rahlo popečene bombetke
- 1⁄2 glave kristalke, narezane na trakce
- ZAČIMBNA MEŠANICA:
- žlica kitajske mešanice petih začimb
- 1⁄2 žličke česna v prahu
- žlička čilija v prahu
- ščep mletega kardamoma
- ščep cimeta
- 2 žlički soli
- 2 žlički belega sladkorja
- 1⁄2 žličke belega popra
- ČESNOV AIOLI S KORIANDROM:
- rumenjak
- nariban strok česna
- ščep soli
- žlica riževega kisa
- 125 ml nevtralnega olja
- žlica ribje omake
- prgišče na drobno nasekljanega koriandra
Priprava
- Št. porcij: 4
- Čas priprave: 15 minut
- Čas kuhanja: 30 minut
- 1. Cvrtnik na vroč zrak segretje na 180 °C.
- 2. Zmešajte vse sestavine za začimbno mešanico in jih dajte na stran.
- 3. Piščančja bedra dajte v skledo in jih prelijte s pinjencem.
- 4. V vrečko z zapiralom dajte koruzne kosmiče in tolcite po njej z valjarjem, da zdrobite kosmiče. Dodajte polovico začimb, vso moko in ščep belega popra. Stresajte vrečko, potem pa vsebino prestavite v plitvo posodo. Preostale začimbe prihranite za koraka devet in deset.
- 5. Vsako bedro dvignite s prijemalkami, da odteče odvečen pinjenec, nato pa ga povaljajte v koruznih kosmičih z začimbami. Prestavite ga na krožnik.
- 6. Cvrtnik na vroč zrak obložite s papirjem za peko. Vanj dajte piščančja bedra in jih popršite z oljem.
- 7. Cvrite 15–20 minut. Piščanca lahko ocvrete tudi v vročem olju. V tem primeru ga cvrite 5–8 minut.
- 8. Pripravite česnov aioli s koriandrom, tako da dobro zmešate rumenjak, česen, sol in rižev kis. Počasi dodajajte olje in stalno mešajte, da dobite emulzijo. Dodajte ribjo omako in koriander ter premešajte.
- 9. Na visok ogenj položite veliko ponev, in ko se segreje, dodajte rastlinsko olje. V vroče olje dajte rdeči čili in mlado čebulo. Pražite 3–5 minut, da čebula postekleni, potem pa dodajte vino šaošing in sezamovo olje. Potrosite z žlico začimbne mešanice.
- 10. Na popečeno bombetko namažite aioli in dodajte narezano solato. Nanjo položite kos piščanca in žlico ocvrte zelenjave. Posujte z žličko začimbne mešanice in prekrite z drugo polovico bombetke.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Saltimbocca alla romana
Recepti Adam Liaw
Sarawaška laksa
Recepti Nico Reynolds
Marinirana piščanec in cvetača
Recepti Nico Reynolds
Piščančji kari na žaru po karibsko
Recepti Michela Chiappa
Preprosta piščančja jetrna pašteta
Recepti Marcus Wareing
Začinjen piščanec z divjimi gobami in česnovim kruhom
Recepti Mary Berry
Piščančji tartiflette
Recepti Lora in Stoyan
Dimljen piščanec s svežim zeljem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni piščanec z limono in začimbami
Recepti Donal Skehan
Piščančji sataj z rižem in zelenjavo