Živahen Nico Reynolds je rojen v Dublinu, a ima jamajške korenine. Le-te z velikim navdušenjem izraža skozi hrano, ki jo imate priložnost pripraviti in poskusiti v vaši domači kuhinji. Pridružite se nam ob kuhanju barvitih jedi, polnega okusa!

sestavine

  • 1 porcija začinjene marinade (oglejte si recept)
  • ZA MARINIRANEGA PIŠČANCA:
  • 6 piščančjih stegen s kostmi in kožo
  • ZA MARINIRANO CVETAČO:
  • 1 glava cvetače, narezana na fileje
  • olivno olje

Priprava

  • Priprava mariniranega piščanca:
  • 1. Z ostrim nožem razrežite piščanca.
  • 2. Piščanca premažite z marinado in pustite, da se dobro vpije (od 30 minut do 24 ur).
  • 3. Piščanca pecite na žaru pod pokrovom približno 40 minut oziroma dokler ni pripravljen (če niste prepričani, uporabite termometer). Meso položite ob rob žara, kjer je temperatura nižja.
  • 4. Piščanca pecite še na sredini žara, kjer je temperatura višja, da bo koža lepo hrustljava.
  • Priprava marinirane cvetače:
  • 1. Cvetačo narežite na debele fileje.
  • 2. Nekaj žlic začinjene marinade zmešajte s kančkom olivnega olja ter z mešanico premažite cvetačo.
  • 3. Cvetačo pecite na sredini žara, in sicer 5–6 minut vsako stran.
  • *Za recept za marinado v iskalnik vpiši "Začinjena marinada".

Sorodni recepti

Poglej vse