Marinirana piščanec in cvetača
Recept je iz: Nico Reynolds
Živahen Nico Reynolds je rojen v Dublinu, a ima jamajške korenine. Le-te z velikim navdušenjem izraža skozi hrano, ki jo imate priložnost pripraviti in poskusiti v vaši domači kuhinji. Pridružite se nam ob kuhanju barvitih jedi, polnega okusa!
sestavine
- 1 porcija začinjene marinade (oglejte si recept)
- ZA MARINIRANEGA PIŠČANCA:
- 6 piščančjih stegen s kostmi in kožo
- ZA MARINIRANO CVETAČO:
- 1 glava cvetače, narezana na fileje
- olivno olje
Priprava
- Priprava mariniranega piščanca:
- 1. Z ostrim nožem razrežite piščanca.
- 2. Piščanca premažite z marinado in pustite, da se dobro vpije (od 30 minut do 24 ur).
- 3. Piščanca pecite na žaru pod pokrovom približno 40 minut oziroma dokler ni pripravljen (če niste prepričani, uporabite termometer). Meso položite ob rob žara, kjer je temperatura nižja.
- 4. Piščanca pecite še na sredini žara, kjer je temperatura višja, da bo koža lepo hrustljava.
- Priprava marinirane cvetače:
- 1. Cvetačo narežite na debele fileje.
- 2. Nekaj žlic začinjene marinade zmešajte s kančkom olivnega olja ter z mešanico premažite cvetačo.
- 3. Cvetačo pecite na sredini žara, in sicer 5–6 minut vsako stran.
- *Za recept za marinado v iskalnik vpiši "Začinjena marinada".
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Adam Liaw
Sarawaška laksa
Recepti Nico Reynolds
Piščančji kari na žaru po karibsko
Recepti Nico Reynolds
Pečeni piščanec z limono in začimbami
Recepti Mary Berry
Pečena piščanca z gratiniranim krompirjem
Recepti Donal Skehan
Piščanec z mangovo salso
Recepti Lora in Stoyan
Piščanec z jogurtovo omako
Recepti Lora in Stoyan
Piščančje prsi iz ponve in kremasta koruza
Recepti Lora in Stoyan
Kabuli pulao
Recepti Rudolph van Veen
Čapati s piščancem
Recepti Rudolph van Veen
Piščančja bedra, polnjena z rižem na španski način