Pastinakova saltimboka
Recept je iz: Donal Skehan

Nežen pastinak z žajbljem, zavit v pršut in popečen do zlatorjave barve, potem pa prelit z medom in jabolčnim kisom. Okusna priloga za na praznično mizo.
sestavine
- 800 g pastinaka, olupljenega in po dolgem narezanega na četrtine
- 2 70-gramska zavoja pršuta, narezanega na pol
- velik šop žajbljevih lističev
- žlica oljčnega olja
- 50 g masla
- žlica medu
- 2 žlički jabolčnega kisa ali malo belega vina
Priprava
- Št. porcij: 8-10
- 1. Pastinak položite v kozico, polno hladne slanice, in segrevajte do vrenja. Pustite, da vre 10–12 minut, da se pastinak rahlo zmehča. Odlijte vodo in pustite, da se pastinak malo ohladi. Pripravo lahko končate tudi naslednji dan.
- 2. Na desko položite dva kosa pršuta in na eno stran položite tri kose pastinaka ter žajbljev listič. Ovijte pršut okoli pastinaka. Ponavljajte, dokler vam ne zmanjka pastinaka.
- 3. V ponvi na zmernem ognju segrejte olje in prepražite preostali žajbelj. Vzemite ga iz ponve in ga dajte na stran. V ponev dodajte maslo, nato pa še pastinakove zavojčke. Pražite jih, da dobijo zlato barvo.
- 4. Dodajte med in jabolčni kis, premešajte in postrezite. Potrosite s praženimi žajbljevimi lističi.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luca Ciano
Ocvrtki iz pršuta in rikote z mandljevo skorjo
Recepti Luca Ciano
Bresaola s sirom feta in pestom iz rukole
Recepti Marcus Wareing
Sendviči z zrezkom in marmelado s slanino
Recepti Lora in Stoyan
Jajca z vinsko omako
Recepti Nico Reynolds
Nadev
Recepti Filipa Gomes
Krona iz ovčetine z rižem in suhim sadjem
Recepti Luke Nguyen
Cmoki s kozicami in svinjino (mi sui cao)
Recepti Nenad Veljković
Telečji biftek s kavo in z gobami šitake
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne kroglice
Recepti Donal Skehan
Mesne kroglice s kremno gorčično omako