Telečji biftek s kavo in z gobami šitake

Kosilo na malo drugačen način. Prepletanje okusov mesa, kave in gob. Ste za? 

sestavine

  • 250 g telečjega bifteka
  • 0.5 čebule
  • 100 g mariniranih gob šitake
  • 1 korenček
  • 1 skodelica kave
  • 30 ml konjaka ali brendija
  • morska sol
  • mešanica poprovih zrn
  • 200 g marinirane mlade čebule
  • sveži rožmarin
  • oljčno olje
  • 50 g masla

Priprava

  • Priprava:
  • Meso očistimo žilic. Desko potresemo s sveže mleto soljo, mešanico različnih vrst popra in z narezanim rožmarinom. Meso dobro povaljamo v začimbah.
  • Gobe narežemo na trakove. Korenček olupimo in narežemo na trakove, čebulo pa drobno narežemo.
  • Telečje meso pečemo 3 do 5 minut v dobro segreti ponvi na obeh straneh. Nato meso damo na krožnik.
  • V isti ponvi na srednji temperaturi stopimo košček masla in na njem pražimo čebulo 2 do 3 minute. Dodamo narezano korenje in gobe ter pražimo, dokler se ne zmehčajo.
  • Začinimo s soljo in poprom ter premešamo. Dodamo žganje in flambiramo. Ko alkohol izhlapi, dodamo sveže pripravljen ekspreso in omako pustimo vreti eno minuto.
  • Meso vrnemo v ponev k zelenjavi. Dodamo žličko gustina in kockico masla ter mešamo, dokler omaka ne postane dovolj gosta.
  • V drugi ponvi stopimo maslo in marinirano čebulo rahlo podušimo z nekaj listi rožmarina.
  • Teletino narežemo na tanke zrezke. Pri postrežbi najprej naložimo dušeno mlado čebulo, nanjo zložimo zrezke mesa in postrežemo s praženo zelenjavo.

Sorodni recepti

Poglej vse