Filipa Gomes

Filipa Gomes

Bio

Filipa Gomes se je rodila 10. oktobra 1984 v bližini Sintre, od kjer izvira njena celotna družina. Do 24. leta Filippa, (prijatelji jo kličejo Pips), je živela v Sintri s starši in bratom. Po srečanju z ljubeznijo svojega življenja se je preselila v Lizbono.

Filippa je imela srečno otroštvo. Preživela ga je v sadovnjakih, senu in ob domačih živalih - njeni stari starši so se ukvarjali s kmetovanjem in rejo živali.

Pri njej doma gojijo posebno spoštovanje do hrane. Vsi jedo skupaj in nihče ne odide pred koncem obroka, ki je označen z rezino sira in požirekom rdečega vina.
Zato Filippa pravi, da njena ljubezen do kuhanja izvira iz ljubezni do hrane. Kuhati je začela razmeroma pozno, saj ji, ko je živela s starši, ni bilo treba kuhati - babica in mama kuhata neverjetne tradicionalne jedi, oče pa eksperimentira z novimi stvarmi. Vsak dopust si izbere destinacijo, ki jo bo obiskala, glede na hrano, ki jo lahko okusi.

Filippa je diplomirala iz marketinga in oglaševanja. Danes pa dela v petih oglaševalskih agencijah in vodi dnevno kulinarično oddajo.

Druga strast Filipe so kolesa. Pravi, da težko zaupata ljudem, ki ne marajo jesti. Med kuhanjem rada posluša glasbo. Še vedno pa ne ve, katera je njena najljubša jed.

 Filippa je soorganizatorka Filippa Wakondeus - Kuhinja na kolesih in voditeljica Menu-ja danes na 24KITCHEN.

Recepti