Krona iz ovčetine z rižem in suhim sadjem

Krona iz ovčetine z rižem in suhim sadjem

Opis

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Dva zarebrnična kosa ovčetine povežemo tako, da dobimo obliko krone. Povežemo ju s kuhinjsko nitjo.

Nasekljamo pol šopka rožmarina in pol šopka timijana. Damo v možnar in dodamo šest do sedem grobo nasekljanih strokov česna. Dodamo malo oljčnega olja (dve do tri žilice), ščepec soli in dobro potolčemo. Z zmesjo premažemo meso. Krono damo v okrogel model, še malo solimo, popramo in prelijemo z belim vinom. Prekrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici 45 do 60 minut.

Za riž popražimo čebulo in pet strokov česna na olju. Dodamo približno 200 g mesa in suhega sadja – marelice, narezane na kolobarčke, grobo zdrobljene mandlje, kostanj, rozine in pinjole.

Operemo skodelico riža in ga dodamo v ponev. Vse premešamo in pustimo, da se malce popraži.

Dodamo sol, poper, žličko janeža v prahu in žličko cimeta. Premešamo in zalijemo s kozarcem belega vina. Mešamo, dokler alkohol ne izpari, nato pa dodamo štiri skodelice in pol mesne osnove. Riž mešamo, dokler se ne skuha.

Postrežemo krono iz ovčetine z rižem in okrasimo s suhim sadjem.

sestavine

Sestavine

  • 3 zarebrnična kosa ovčetine
  • 6 strokov česna
  • 1 šopek svežega rožmarina
  • 1 šopek svežega timijana
  • 1 žlica sladke paprike
  • 1 žlica soli
  • poper
  • oljčno olje
  • 2 kozarca belega vina

Nadev

  • 1 nasekljana čebula
  • 5 strokov česna
  • 200 g nasekljane ovčetine
  • 1.5 skodelice riža
  • 100 g očiščenih kostanjev
  • praženi olupljeni mandlji
  • suhe marelice
  • rozine
  • 2 žlici pinjol
  • 1 žlička janeža v prahu
  • 1 žlička cimeta
  • 1 kozarec belega vina
  • 5 skodelic kupljene mesne osnove
  • sol in poper
  • oljčno olje

Sorodni recepti