Nenad Veljković

Nenad Veljković

Bio

Bilo je samo vprašanje časa, kdaj bo Nenad Veljković postal kuhar. Če je kakšna stalnica v njegovem življenju, potem je to ljubezen do hrane. Že kot otrok je čas najraje preživljal v kuhinji svoje stare mame, sicer poklicne kuharice, ter užival v okusih, vonjavah in vsem, kar se dogaja okrog štedilnika.

Ko je končal srednjo ekonomsko šolo, je začutil, da je napočil pravi čas, da se posveti svoji edini pravi ljubezni: kuhanju. Začel je brati vse, kar mu je prišlo pod roke, razkrivati skrivnosti obrti, vaditi, pokušati … Zelo hitro je dobil svojo prvo službo, kjer je njegovo izpopolnjevanje pridobilo nove razsežnosti.

Nenad je po desetih letih pridobivanja izkušenj ter dela v znanih restavracijah in podjetjih za catering postal resen strokovnjak s prepoznavnim osebnim slogom. Ta očarljiv kuhar verjame v stalno inovativnost in je prepričan, da ista jed lahko vedno znova navduši – dovolj je, če dodamo nekaj ustvarjalnosti in se postopka priprave postrežbe lotimo drugače.

Po prvi izkušnji s televizijo in mini seriji na nacionalni televiziji je kanal 24KITCHEN Nenadu omogočil, da se srbski javnosti predstavi na izviren način in v družbi nekaterih najboljših kuharjev danes.

Oddaja "Preprosti užitki" gledalcem predstavlja umetnost priprave zdrave in okusne hrane. Oddaja poleg novih idej za kratko pripravo izvirnega obroka prinaša tudi preproste recepte, ki jih lahko vsakdo preizkusi. Prins van den Bergh

Prins van den Bergh (rojena 1984) je dobitnica 14 medalj v plavanju; študirala je tudi mednarodne odnose v Haagu in Valencii. Prins sodeluje pri pobudi "Projekt: Hrana", njen cilj pa je obveščati mlade ljudi o različnih dejstvih o živilih in prehrani, da bi se lahko zavestno odločali, kaj bodo jedli. Ima spletno stran, ki je prav tako vključena v gibanje mladih za zdravo hrano.

Prins ima kuhanje v genih, saj je bil njen oče ladijski kuhar na velikih tankerjih. S ponosom se spominja, kako je kot majhna deklica očetu pomagala pri peki kruha za posadko.

Verjame, da nam je zdrav način življenja prirojen. Telo je naš hram in ga je treba tako tudi obravnavati. Meni, da je treba otroke izobraževati o zdravi prehrani.

Sporočilo za gledalce oddaje "Preprosti obroki" je v tem, da je treba kuhati z nasmehom in jesti s spoštovanjem. 

Recepti