• Hitra obara s svinjskimi kotletiRecepti
    Hitra obara s svinjskimi kotleti

    Ta recept za hitro obaro vam bo res prihranil veliko časa. Najprej prepražimo zelenjavo in popečemo kotlete. Nato vse skupaj premešamo in na kratko popečemo.

  • Hrustljava svinjina z zeliščnim krompirjemRecepti
    Hrustljava svinjina z zeliščnim krompirjem

    Za resnično hrustljavo svinjino je potrebnih veliko priprav in dolgotrajno pečenje. Ampak skupaj z zapečenim mladim krompirjem z zelišči in smetanovo-gorčično omako se jim res ne boste mogli upreti.

  • Domači jagnječji kebabiRecepti
    Domači jagnječji kebabi

    Skrivnost priprave popolnih jagnječjih kebabov je v tem, da začinjeno mleto meso pustimo čez noč v hladilniku. Pa še nekaj - dodamo malo piva. Kebabe spečemo na vročem žaru ali v žar ponvi in jih poje...

  • Raca z mlinciRecepti
    Raca z mlinci

    To je recept za celo pečeno raco. Premažemo jo z maslom in medom, da dobi hrustljavo skorjico. Pečeno raco postrežemo s kuhanimi mlinci (domačimi rezanci), ki spadajo med klasične recepte hrvaške kuhi...

  • Hitra musakaRecepti
    Hitra musaka

    Musako pripravimo v ločenih keramičnih posodah. Prepraženo in začinjeno mleto meso razporedimo med dve plasti pire krompirja. Po vrhu dodamo preliv iz jajc in jogurta ter posujemo s sirom.

  • Pečena piščanca z gratiniranim krompirjemRecepti
    Pečena piščanca z gratiniranim krompirjem

    Pečenje ob nedeljah je super, ampak en piščanec za najstnike ni dovolj, zato preizkusite tale recept. Piščanec je odličen, ampak kupite piščanca proste reje. Gratinirani krompir in piščanca lahko speč...

  • Sočna potrebušina v severnotajskem sloguRecepti
    Sočna potrebušina v severnotajskem slogu

    Luke Nguyen je po navdihu severnotajskih nočnih tržnic ustvaril recept za svinjsko potrebušino na žaru, pri katerem meso začini s korenino in semeni koriandra ter ingverjem, s tamarindovo vodo pa prip...

  • Rezanci za čez mostRecepti
    Rezanci za čez most

    Čar juhe z rezanci je v tem, da si vsak izbere sestavine po želji, vi pa se morate osredotočiti samo na pripravo okusne jušne osnove.