Za pravi okus Italije bo poskrbel Luca Ciano, italijanski kuharski mojster, ki s svojo strastjo do hrane in izjemnimi kuharskimi veščinami ustvarja čarobne italijanske jedi. Pridruži se ostalim domačim kuharjem in pripravi še ti pristno italijansko jed. Buon appetito!

sestavine

  • 200 g tanko narezane bresaole
  • 300 g perzijske fete, razlomljene na 2 cm velike koščke
  • 50 g naribanega parmezana reggiano
  • 100 g popečenih orehov
  • 4 skodelice sveže mlade rukole, oprane in grobo sesekljane + ½ skodelice za dekoracijo
  • 1 skodelica svežih listov bazilike
  • 4 kocke ledu
  • ¾ skodelice pinjol
  • 20 g sira pecorino romano, naribanega + 20 g nastrganega
  • 140 ml ekstra deviškega oljčnega olja, aromatiziranega z limono
  • 20 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 rezine kruha ciabatta, narezanega na 2 cm velike kocke
  • sol in poper

Priprava

  • 1. Za pesto iz rukole v mešalniku zmiksajte rukolo, baziliko, kocke ledu, pinjole, 140 ml limonovega oljčnega olja, sir pecorino romano ter ščepec soli in popra.
  • 2. V veliko ponev dajte oljčno olje, dodajte kruh in ga popecite do zlate barve, začinite in odstavite z ognja. Dodajte nariban parmezan in mešajte, dokler se sir ne stopi, nato ponev odstavite.
  • 3. Rezine bresaole položite na velik servirni krožnik ali na več servirnih krožnikov in jih pokapajte z dodatnim limonovim oljčnim oljem. Dodajte parmezanove crostine, perzijsko feto, popečene orehe, liste mlade rukole in pesto.
  • 4. Za konec poškropite z oljčnim oljem in balzamično redukcijo.

Sorodni recepti

Poglej vse