Bresaola s sirom feta in pestom iz rukole
Recept je iz: Luca Ciano
Za pravi okus Italije bo poskrbel Luca Ciano, italijanski kuharski mojster, ki s svojo strastjo do hrane in izjemnimi kuharskimi veščinami ustvarja čarobne italijanske jedi. Pridruži se ostalim domačim kuharjem in pripravi še ti pristno italijansko jed. Buon appetito!
sestavine
- 200 g tanko narezane bresaole
- 300 g perzijske fete, razlomljene na 2 cm velike koščke
- 50 g naribanega parmezana reggiano
- 100 g popečenih orehov
- 4 skodelice sveže mlade rukole, oprane in grobo sesekljane + ½ skodelice za dekoracijo
- 1 skodelica svežih listov bazilike
- 4 kocke ledu
- ¾ skodelice pinjol
- 20 g sira pecorino romano, naribanega + 20 g nastrganega
- 140 ml ekstra deviškega oljčnega olja, aromatiziranega z limono
- 20 ml ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 rezine kruha ciabatta, narezanega na 2 cm velike kocke
- sol in poper
Priprava
- 1. Za pesto iz rukole v mešalniku zmiksajte rukolo, baziliko, kocke ledu, pinjole, 140 ml limonovega oljčnega olja, sir pecorino romano ter ščepec soli in popra.
- 2. V veliko ponev dajte oljčno olje, dodajte kruh in ga popecite do zlate barve, začinite in odstavite z ognja. Dodajte nariban parmezan in mešajte, dokler se sir ne stopi, nato ponev odstavite.
- 3. Rezine bresaole položite na velik servirni krožnik ali na več servirnih krožnikov in jih pokapajte z dodatnim limonovim oljčnim oljem. Dodajte parmezanove crostine, perzijsko feto, popečene orehe, liste mlade rukole in pesto.
- 4. Za konec poškropite z oljčnim oljem in balzamično redukcijo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luca Ciano
Ocvrtki iz pršuta in rikote z mandljevo skorjo
Recepti Nico Reynolds
Nadev
Recepti Filipa Gomes
Krona iz ovčetine z rižem in suhim sadjem
Recepti Nenad Veljković
Telečji biftek s kavo in z gobami šitake
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne kroglice
Recepti Lora in Stoyan
Jagnjetina z zelišči in rižem
Recepti John Torode in Lisa Faulkner
Sydneyjske koruzne palačinke z zmečkanim avokadom
Recepti Andy McDonald
Pikantni čufti s pečeno zelenjavo in bulgurjem
Recepti Lora in Stoyan
Pečen zajec z mladim krompirjem in gorčico
Recepti Lora in Stoyan
Hitra musaka