• Svinjski medaljoni z omako iz karamelizirane čebuleRecepti
    Svinjski medaljoni z omako iz karamelizirane čebule

    Pokusite nežne svinjske medaljone z omako iz karamelizirane čebule, za prilogo pa si privoščite kremast pire s česnom in poparjen brokoli, prelit z jabolčnim kisom in oljčnim oljem ter obogaten s kapr...

  • Jesenske testenine z bučo in sirom z modro plesnijoRecepti
    Jesenske testenine z bučo in sirom z modro plesnijo

    Ta domačna jesenka jed bo v vašo kuhinjo prinesla toploto. Popestrite jo s testeninami conchiglie.

  • Ribe in školjke v eni posodi z grahom in špinačoRecepti
    Ribe in školjke v eni posodi z grahom in špinačo

    Ta jed, pripravljena v eni ponvi, je popolna za elegantno večerjo. Popecite ribje fileje, dodajte sveže školjke in belo vino ter primešajte grah, špinačo in smetano. Postrezite s kruhom z drožmi, natr...

  • Piščančja obara s sirovimi cmokiRecepti
    Piščančja obara s sirovimi cmoki

    Piščančja bedra, ki kar padejo s kosti, in gosta omaka, v njej pa cmoki s čedarjem in drobnjakom.

  • Maroške pekoče mesne krogliceRecepti
    Maroške pekoče mesne kroglice

    Te mesne kroglice lahko pripravite v nedeljo zvečer, pozneje pa za prilogo skuhajte še riž ali specite ploski kruh. Če nimate počasnega kuhalnika, pripravite jed v ognjevarni posodi v pečici, segreti...

  • Piščančja in zelenjavna šavarmaRecepti
    Piščančja in zelenjavna šavarma

    Kebab, za katerega se splača pozimi usposobiti žar! Ključ do najbolj okusnega piščanca je čas, ko ga marinirate v začimbni mešanici.

  • Mesne kroglice s kremno gorčično omakoRecepti
    Mesne kroglice s kremno gorčično omako

    Nekatere klobase so veliko kakovostnejše od drugih, zato poiščite takšne, ki bodo primerne za ta recept. Če želite jed pripraviti ob posebni priložnosti, poskusite belo vino, da bo omaka bogatejša, na...

  • Lososov teriyaki z rižem in zelenjavoRecepti
    Lososov teriyaki z rižem in zelenjavo

    Če je nočete pripraviti sami, uporabite kupljeno teriyaki omako, da nadomestite sojino omako, rjavi sladkor, mirin, česen in koruzni škrob.