Čokoladna krema s češnjami

Čokoladna krema s češnjami

sestavine

  • 600 ml mleka
  • 6 žlic sladkorja
  • 10 g sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 1 cimetova palčka
  • 3 rumenjaki
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 200 g čokoladne kuverture
  • 250 g sladke smetane + za okras
  • 100 g češenj amarena + za okras

Priprava

  • 500 ml zmešajte s cimetom, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem in segrejte. Preostanek mleka zmešajte z rumenjaki in škrobom.
  • Vroče mleko počasi prilivajte k jajčni mešanici in mešajte. Prestavite v kozico in segrevajte na nizkem ognju, da se zgosti, vmes pa ves čas mešajte.
  • Umaknite z ognja in dodajte čokolado. Cimetovo palčko odstranite in premešajte.
  • Kremo prestavite v skledo, pokrijte s folijo, da se ne naredi membrana, in ohladite.
  • Smetano stepite. Folijo odstranite in kremo premešajte. Dodajte narezane češnje in premešajte. Dodajte stepeno smetano in jo rahlo vmešajte z lopatko.

Sorodni recepti

Poglej vse