Sara La Fountain

Sara La Fountain

Bio

Sarin oče je Američan francoskega rodu, mati pa je Finka. Njena mati je umetnica, oče pa je lastnik družinske restavracije in hotela v New Yorku. Sara se je po ločitvi staršev z mamo preselila na Finsko. Kulinariko je študirala na Ameriškem kulinaričnem inštitutu, ki je svetovno znana kuharska šola v New Yorku, ves čas pa je delala v krajevnih restavracijah.

Ko se je vrnila na Finsko, je odprla lastno podjetje. Kmalu zatem je pridobila pozornost finskih medijev. Sara je nato napisala številne kolumne v finskih in mednarodnih revijah in časopisih. Poleg tega organizira kulinarične tečaje, se ukvarja s stiliziranjem hrane in ima podjetje za catering. Ukvarjala se je tudi z razvojem proizvodov za različne znamke, tudi za vodko Fazer Finlandia. Leta 2005 je na kanalu MTV 3 na Finskem vodila svojo oddajo o slogu "V Sarini družbi". Pozneje je posnela nekaj oddaj o kulinariki in življenjskem slogu.

Recepti