Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira

Postopek

Posebni pripomočki: Ponev za mafine z neoprijemljivim premazom za šest kolačkov.

Podloga za pite: Pečico segrejemo na 200 °C (180 °C, če je ventilatorska).

Delovno površino potresemo s polovico sipkega sladkorja in testo razvaljamo v pravokotnik na velikost okrog 20 x 15 centimetrov. Potresemo s preostalim sladkorjem, ki ga v testo vtisnemo z valjarjem. Testo tesno zvijemo. Začnemo zvijati pri daljšem koncu. Zvitek razrežemo na šest enakih delov, širokih slabe tri centimetre. Vsak kos razvaljamo toliko, da prekrije vdolbino na pekaču za mafine. S prstom potlačimo testo ob stene pekača. Postopek ponovimo s preostalim testom.

Dno podlog za pite prebodemo z vilicami, obložimo s papirjem za peko in obtežimo s posebnimi kroglicami za slepo peko ali suhim fižolom. Pečemo 20 minut, nato odstranimo obtežitev in podloge pečemo še 10-15 minut, dokler testo ne postane zlatorumeno. Podloge dvignemo iz pekača in preverimo, ali so pečene. Pečene podloge takoj vzamemo iz pekača, sicer bodo karamelizirale in se prijele. Ohladimo jih na kovinski mrežici, preden jih dokončamo in okrasimo.

Krema iz kremnega sira: Okrog dve minuti z električnim mešalnikom stepamo sladkor v prahu in maslo, dokler ne dobimo rahle pene. Vmešamo še kremni sir, dokler ne dobimo gladke kreme.

V vsako podlago za pito damo žlico kreme in okrasimo z jagodičjem. Po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

Opomba:

Hladne pečene podloge za pite lahko hranimo v nepredušni posodi pet dni. Lahko jih tudi zamrznemo.


Postopek

Posebni pripomočki: Ponev za mafine z neoprijemljivim premazom za šest kolačkov.

Podloga za pite: Pečico segrejemo na200 °C (180 °C, če je ventilatorska).

Delovno površino potresemo s polovico sipkega sladkorja in testo razvaljamo v pravokotnik na velikost okrog 20 x 15 centimetrov. Potresemo s preostalim sladkorjem, ki ga v testo vtisnemo z valjarjem. Testo tesno zvijemo. Začnemo zvijati pri daljšem koncu. Zvitek razrežemo na šest enakih delov, širokih slabe tri centimetre. Vsak kos razvaljamo toliko, da prekrije vdolbino na pekaču za mafine. S prstom potlačimo testo ob stene pekača. Postopek ponovimo s preostalim testom.

Dno podlog za pite prebodemo z vilicami, obložimo s papirjem za peko in obtežimo s posebnimi kroglicami za slepo peko ali suhim fižolom. Pečemo 20 minut, nato odstranimo obtežitev in podloge pečemo še 10-15 minut, dokler testo ne postane zlatorumeno. Podloge dvignemo iz pekača in preverimo, ali so pečene. Pečene podloge takoj vzamemo iz pekača, sicer bodo karamelizirale in se prijele. Ohladimo jih na kovinski mrežici, preden jih dokončamo in okrasimo.

Krema iz kremnega sira: Okrog dve minuti z električnim mešalnikom stepamo sladkor v prahu in maslo, dokler ne dobimo rahle pene. Vmešamo še kremni sir, dokler ne dobimo gladke kreme.

V vsako podlago za pito damo žlico kreme in okrasimo z jagodičjem. Po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

Opomba:

Hladne pečene podloge za pite lahko hranimo v nepredušni posodi pet dni. Lahko jih tudi zamrznemo.

sestavine

  • Podloga za pite3 žlice sipkega sladkorja 0.5 kosa listnatega testa (iz 400-gramskega zavitka)Krema iz kremnega sira130 g sladkorja v prahu 85 g (6 žlic) masla pri sobni temperaturi 85 g polnomastnega kremnega sira ki ga vzamemo iz hladilnika pol ure pred uporabo 170 g svežega jagodičja ( jagode maline borovnice...) umitega in očiščenega po želji sladkor v prahu za okrasitev

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse