Brezpastirska pita
Recept je iz: Rachel Khoo

Postopek:
Pripomoček: Globok pekač
Lečo in čajni vrečki damo v srednje veliko kozico. Lečo prelijemo z okrog litrom hladne vode in zavremo. Lečo počasi kuhamo do al dente okrog 20 do 25 minut. Čajni vrečki zavržemo in lečo odcedimo. Prihranimo skodelico tekočine, v kateri se je kuhala leča.
Veliko ponev damo na srednji ogenj in v njej segrejemo olje. Dodamo čebulo, korenje, paradižnik in papriko. Pražimo okrog deset minut in pogosto premešamo, dokler čebula ne postekleni. Dodamo gobe in med pogostim mešanjem pražimo še pet minut.
Dodamo kuhano lečo s skodelico tekočine, v kateri se je kuhala, paradižnikovo mezgo in marmite. Mešamo, dokler se mezga in marmite ne raztopita, in kuhamo dve minuti. Solimo in popramo. Odstavimo z ognje in pokrijemo. Medtem pripravimo polento.
Kremna polentna obloga: V veliki posodi skupaj s timijanom in peteršiljem zavremo jušno osnovo. Nato vanjo počasi vsujemo polento, pri čemer ves čas mešamo s kuhalnico ali veliko metlico, da ne nastanejo grudice. Mešamo, dokler se mešanica ne zgosti in brbota, kar se zgodi po nekaj minutah. Če menite, da se polenta prehitro gosti, jo odstavite z ognja in vztrajno mešajte. Vmešamo olje in odstavimo z ognja. Posolimo.
Nadev iz leče zlijemo v globok pekač, velik približno 25 x
Segrejemo rešetko žara. Z vilicami na piti naredimo črte, da bo bolj
hrustljava. Pekač damo pod žar okrog
Postopek:
Pripomoček: Globok pekač
Lečo in čajni vrečki damo v srednje veliko kozico. Lečo prelijemo z okrog litrom hladne vode in zavremo. Lečo počasi kuhamo do al dente okrog 20 do 25 minut. Čajni vrečki zavržemo in lečo odcedimo. Prihranimo skodelico tekočine, v kateri se je kuhala leča.
Veliko ponev damo na srednji ogenj in v njej segrejemo olje. Dodamo čebulo, korenje, paradižnik in papriko. Pražimo okrog deset minut in pogosto premešamo, dokler čebula ne postekleni. Dodamo gobe in med pogostim mešanjem pražimo še pet minut.
Dodamo kuhano lečo s skodelico tekočine, v kateri se je kuhala, paradižnikovo mezgo in marmite. Mešamo, dokler se mezga in marmite ne raztopita, in kuhamo dve minuti. Solimo in popramo. Odstavimo z ognje in pokrijemo. Medtem pripravimo polento.
Kremna polentna obloga: V veliki posodi skupaj s timijanom in peteršiljem zavremo jušno osnovo. Nato vanjo počasi vsujemo polento, pri čemer ves čas mešamo s kuhalnico ali veliko metlico, da ne nastanejo grudice. Mešamo, dokler se mešanica ne zgosti in brbota, kar se zgodi po nekaj minutah. Če menite, da se polenta prehitro gosti, jo odstavite z ognja in vztrajno mešajte. Vmešamo olje in odstavimo z ognja. Posolimo.
Nadev iz leče zlijemo v globok pekač, velik približno 25 x
Segrejemo rešetko žara. Z vilicami na piti naredimo črte, da bo bolj hrustljava. Pekač damo pod žar okrog
sestavine
- Sestavine240 ml suhe leče (najboljši sta puy ali beluga) 2 vrečki črnega čaja lapsang souchong 1 žlica olja kanole 1 čebula olupljena in narezana na kockice 1 korenček olupljen in narezan na kockice 10 češnjevih paradižnikov 1 žlica mlete sladke dimljene paprike 8 gob grobo nasekljanih 2 žlici paradižnikove mezge 2 žlički namaza marmite groba sol mleti črni poperKremna polentna obloga600 ml zelenjavne jušne osnove 1 žlica svežih timijanovih listkov 1 žlica drobno nasekljanega gladkolistnega peteršilja 250 ml instantne polente 1 žlica olja kanole groba sol
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem
Recepti Rudolph van Veen
Češnjeva pita