Torta ob rojstvu otroka
Recept je iz: Rudolph van Veen

Priprava:
Biskvit
Pečico segrejemo na 185 ºC. Stopimo maslo in ločimo jajca. Beljake stepemo s polovico sladkorja do trdih vrhov. Rumenjake s preostali sladkorjem penasto umešamo na vodni kopeli. Beljake umešamo v rumenjake. Nato umešamo maslo in moko. Model namastimo z maslom in vanj položimo krog papirja za peko. Vanj zlijemo testo in pečemo približno 35 minut do zlatorjavega. Biskvit ohladimo in vodoravno prerežemo na pol.
Biskvit za rulado
Pečico segrejemo na 220 ºC. Stopimo maslo in ločimo jajca. Beljake stepemo s polovico sladkorja do trdih vrhov. Rumenjake s preostali sladkorjem penasto umešamo na vodni kopeli. Beljake umešamo v rumenjake. Nato umešamo maslo in moko. Pekač obložimo s papirjem za peko in testo namažemo nanj 1 cm debelo. Pečemo okrog 5 minut do zlatorjavega.
Biskvit narežemo na 5-cm trakove.
Maslena krema
Vaniljev strok prepolovimo po dolgem in postrgamo sredico. V kozici zavremo mleko z vaniljevimi semeni in polovico sladkorja. Rumenjake stepemo s preostalim sladkorjem in umešamo moko. Mešanici dodamo malce vrelega mleka, vrnemo v kozico in dobro premešamo. Slaščičarsko kremo zavremo in kuhamo na šibkem ognju približno 3 minute. Pladenj splaknemo z mrzlo vodo, nanj zlijemo slaščičarsko kremo, jo pokrijemo s plastično folijo in ohladimo. Maslo s sladkorjem v prahu penasto umešamo, nato pa
dodamo in umešamo slaščičarsko kremo. Z masleno kremo namažemo biskvit. Jagode očistimo in narežemo na rezine. Narežemo breskve na rezine in jih skupaj z jagodami razdelimo po biskvitu.
Sestavljanje
Vrh in strani namažemo s preostalo masleno kremo. Trakove biskvita za rulado položimo okrog torte. Vrh potresemo z mrvicami.
Okraševanje
Marcipan razvaljamo do
debeline 1 cm. Z rezalnikom iz njega izrežemo krog.
Temno čokolado stopimo na vodni kopeli in je dve tretjini zlijemo na marmorno ploščo. S paletnim nožem jo razmazujemo do temperature 26 ºC. Ohlajeno čokolado dodamo preostali čokoladi in dobro ter hitro premešamo.
S čopičem na noge lutke namažemo stopljeno čokolado. Noge potisnemo v marcipan, da dobimo odtise. Marcipan položimo na torto. Jagodo narežemo na rezine in jih položimo poleg.
Priprava:
Biskvit
Pečico segrejemo na 185 ºC. Stopimo maslo in ločimo jajca. Beljake stepemo s polovico sladkorja do trdih vrhov. Rumenjake s preostali sladkorjem penasto umešamo na vodni kopeli. Beljake umešamo v rumenjake. Nato umešamo maslo in moko. Model namastimo z maslom in vanj položimo krog papirja za peko. Vanj zlijemo testo in pečemo približno 35 minut do zlatorjavega. Biskvit ohladimo in vodoravno prerežemo na pol.
Biskvit za rulado
Pečico segrejemo na 220 ºC. Stopimo maslo in ločimo jajca. Beljake stepemo s polovico sladkorja do trdih vrhov. Rumenjake s preostali sladkorjem penasto umešamo na vodni kopeli. Beljake umešamo v rumenjake. Nato umešamo maslo in moko. Pekač obložimo s papirjem za peko in testo namažemo nanj 1 cm debelo. Pečemo okrog 5 minut do zlatorjavega.
Biskvit narežemo na 5-cm trakove.
Maslena krema
Vaniljev strok prepolovimo po dolgem in postrgamo sredico. V kozici zavremo mleko z vaniljevimi semeni in polovico sladkorja. Rumenjake stepemo s preostalim sladkorjem in umešamo moko. Mešanici dodamo malce vrelega mleka, vrnemo v kozico in dobro premešamo. Slaščičarsko kremo zavremo in kuhamo na šibkem ognju približno 3 minute. Pladenj splaknemo z mrzlo vodo, nanj zlijemo slaščičarsko kremo, jo pokrijemo s plastično folijo in ohladimo. Maslo s sladkorjem v prahu penasto umešamo, nato pa
dodamo in umešamo slaščičarsko kremo. Z masleno kremo namažemo biskvit. Jagode očistimo in narežemo na rezine. Narežemo breskve na rezine in jih skupaj z jagodami razdelimo po biskvitu.
Sestavljanje
Vrh in strani namažemo s preostalo masleno kremo. Trakove biskvita za rulado položimo okrog torte. Vrh potresemo z mrvicami.
Okraševanje
Marcipan razvaljamo do debeline 1 cm. Z rezalnikom iz njega izrežemo krog.
Temno čokolado stopimo na vodni kopeli in je dve tretjini zlijemo na marmorno ploščo. S paletnim nožem jo razmazujemo do temperature 26 ºC. Ohlajeno čokolado dodamo preostali čokoladi in dobro ter hitro premešamo.
S čopičem na noge lutke namažemo stopljeno čokolado. Noge potisnemo v marcipan, da dobimo odtise. Marcipan položimo na torto. Jagodo narežemo na rezine in jih položimo poleg.
sestavine
- Krhko testo90 g masla 6 jajc 175 g sladkorja 150 g mokeBiskvit80 g masla 6 jajc 190 g sladkorja 190 g mokeMaslena krema1 strok vanilije 500 ml mleka 150 g sladkorja 4 rumenjaki 2 žlici moke 500 g masla 60 g sladkorja v prahu 250 g jagod 2 breskvi iz pločevinkeOkras50 g marcipana 50 g čiste čokolade 1 vrečka mrvic 1 jagodaDodatne potrebščine okrogli tortni model premera 28cm maslo za namastitev rezalnik premera 7cm papir za peko čopič lutka z nogami velikosti približno 4cm
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem
Recepti Rudolph van Veen
Češnjeva pita