Torta ob rojstvu otroka

Torta ob rojstvu otroka

Opis

Priprava: 

Biskvit

Pečico segrejemo na 185 ºC. Stopimo maslo in ločimo jajca. Beljake stepemo s polovico sladkorja do trdih vrhov. Rumenjake s preostali sladkorjem penasto umešamo na vodni kopeli. Beljake umešamo v rumenjake. Nato umešamo maslo in moko. Model namastimo z maslom in vanj položimo krog papirja za peko. Vanj zlijemo testo in pečemo približno 35 minut do zlatorjavega. Biskvit ohladimo in vodoravno prerežemo na pol.

Biskvit za rulado

Pečico segrejemo na 220 ºC. Stopimo maslo in ločimo jajca. Beljake stepemo s polovico sladkorja do trdih vrhov. Rumenjake s preostali sladkorjem penasto umešamo na vodni kopeli. Beljake umešamo v rumenjake. Nato umešamo maslo in moko. Pekač obložimo s papirjem za peko in testo namažemo nanj 1 cm debelo. Pečemo okrog 5 minut do zlatorjavega.

 

Biskvit narežemo na 5-cm trakove.

Maslena krema

Vaniljev strok prepolovimo po dolgem in postrgamo sredico. V kozici zavremo mleko z vaniljevimi semeni in polovico sladkorja. Rumenjake stepemo s preostalim sladkorjem in umešamo moko. Mešanici dodamo malce vrelega mleka, vrnemo v kozico in dobro premešamo. Slaščičarsko kremo zavremo in kuhamo na šibkem ognju približno 3 minute. Pladenj splaknemo z mrzlo vodo, nanj zlijemo slaščičarsko kremo, jo pokrijemo s plastično folijo in ohladimo. Maslo s sladkorjem v prahu penasto umešamo, nato pa

dodamo in umešamo slaščičarsko kremo. Z masleno kremo namažemo biskvit. Jagode očistimo in narežemo na rezine. Narežemo breskve na rezine in jih skupaj z jagodami razdelimo po biskvitu.

Sestavljanje

Vrh in strani namažemo s preostalo masleno kremo. Trakove biskvita za rulado položimo okrog torte. Vrh potresemo z mrvicami.


Okraševanje
Marcipan razvaljamo do debeline 1 cm. Z rezalnikom iz njega izrežemo krog.

Temno čokolado stopimo na vodni kopeli in je dve tretjini zlijemo na marmorno ploščo. S paletnim nožem jo razmazujemo do temperature 26 ºC. Ohlajeno čokolado dodamo preostali čokoladi in dobro ter hitro premešamo.

S čopičem na noge lutke namažemo stopljeno čokolado. Noge potisnemo v marcipan, da dobimo odtise. Marcipan položimo na torto. Jagodo narežemo na rezine in jih položimo poleg.


Priprava: 

Biskvit

Pečico segrejemo na 185 ºC. Stopimo maslo in ločimo jajca. Beljake stepemo s polovico sladkorja do trdih vrhov. Rumenjake s preostali sladkorjem penasto umešamo na vodni kopeli. Beljake umešamo v rumenjake. Nato umešamo maslo in moko. Model namastimo z maslom in vanj položimo krog papirja za peko. Vanj zlijemo testo in pečemo približno 35 minut do zlatorjavega. Biskvit ohladimo in vodoravno prerežemo na pol.

Biskvit za rulado

Pečico segrejemo na 220 ºC. Stopimo maslo in ločimo jajca. Beljake stepemo s polovico sladkorja do trdih vrhov. Rumenjake s preostali sladkorjem penasto umešamo na vodni kopeli. Beljake umešamo v rumenjake. Nato umešamo maslo in moko. Pekač obložimo s papirjem za peko in testo namažemo nanj 1 cm debelo. Pečemo okrog 5 minut do zlatorjavega.

 

Biskvit narežemo na 5-cm trakove.

Maslena krema

Vaniljev strok prepolovimo po dolgem in postrgamo sredico. V kozici zavremo mleko z vaniljevimi semeni in polovico sladkorja. Rumenjake stepemo s preostalim sladkorjem in umešamo moko. Mešanici dodamo malce vrelega mleka, vrnemo v kozico in dobro premešamo. Slaščičarsko kremo zavremo in kuhamo na šibkem ognju približno 3 minute. Pladenj splaknemo z mrzlo vodo, nanj zlijemo slaščičarsko kremo, jo pokrijemo s plastično folijo in ohladimo. Maslo s sladkorjem v prahu penasto umešamo, nato pa

dodamo in umešamo slaščičarsko kremo. Z masleno kremo namažemo biskvit. Jagode očistimo in narežemo na rezine. Narežemo breskve na rezine in jih skupaj z jagodami razdelimo po biskvitu.

Sestavljanje

Vrh in strani namažemo s preostalo masleno kremo. Trakove biskvita za rulado položimo okrog torte. Vrh potresemo z mrvicami.


Okraševanje
Marcipan razvaljamo do debeline 1 cm. Z rezalnikom iz njega izrežemo krog.

Temno čokolado stopimo na vodni kopeli in je dve tretjini zlijemo na marmorno ploščo. S paletnim nožem jo razmazujemo do temperature 26 ºC. Ohlajeno čokolado dodamo preostali čokoladi in dobro ter hitro premešamo.

S čopičem na noge lutke namažemo stopljeno čokolado. Noge potisnemo v marcipan, da dobimo odtise. Marcipan položimo na torto. Jagodo narežemo na rezine in jih položimo poleg.


sestavine

Krhko testo

  • 90 g masla
  • 6 jajc
  • 175 g sladkorja
  • 150 g moke

Biskvit

  • 80 g masla
  • 6 jajc
  • 190 g sladkorja
  • 190 g moke

Maslena krema

  • 1 strok vanilije
  • 500 ml mleka
  • 150 g sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 2 žlici moke
  • 500 g masla
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 250 g jagod
  • 2 breskvi iz pločevinke

Okras

  • 50 g marcipana
  • 50 g čiste čokolade
  • 1 vrečka mrvic
  • 1 jagoda

Dodatne potrebščine

  • okrogli tortni model premera 28cm
  • maslo za namastitev
  • rezalnik premera 7cm
  • papir za peko
  • čopič
  • lutka z nogami velikosti približno 4cm

Sorodni recepti