
Kiran Jethwa
Kiran Jethwa je slikovit in ambiciozen kenijski kuhar, rojen v Nairobiju. Njegova mati je Angležinja, oče Indijec; prepletanje dveh različnih kultur v njegovem življenju se lahko jasno vidi v njegovem kuharskem slogu. Ko je diplomiral iz hotelirskega menedžmenta v Manchestru , je potoval po vsem svetu, od ZDA, Italije, Francije, Južne Afrike, jugovzhodne Azije, Južne in Srednje Amerike pa do Avstralije, da bi izboljšal svoje poklicne sposobnosti in razširil kulinarične vidike. Ko se ta potovanja povežejo z odraščanjem v hiši, kjer je bila hrana vedno zelo pomembna, pridemo do korenin njegovega vseobsežnega poznavanja kulinaričnega sveta.
Kiran je kot poklicni kuhar veliko časa preživel na potovanjih, raziskoval svet in iskal pustolovščino, kjerkoli je to bilo mogoče. Ob neki priložnosti je v družbi nekaj prijateljev z majhnim čolnom plul od Capetowna do Brazilije. Kiran je aktiven in dinamičen; veliko časa preživi na igrišču za ragbi, kjer ima tudi nekaj uspehov, s katerimi se lahko pohvali, vključno z nekaj trofejami, ki jih je dobil s kenijsko ragbijsko ekipo.
ReceptiKalamari na žaru z rakovico, začinjenim nadevom, sipinim črnilom in omako iz suhega manga
PripravaNarežemo suh zrel mango, ga dodamo v omako s črnilom in odstavimo z ognja. Dodamo nasekljan koper, peteršilj, ščep soli in popra. Nadevane lignje damo na žar in z malo oljčnega olja pečem...
ReceptiPečen nojev zrezek s krvavico in carpacciom iz mesa goveje grbe (postrežen z omako iz gob in gorgonzole)
Postopek: Na površini razpremo približno 25 cm širok kos plastične folije, dvakrat daljši od nojevega zrezka. Na sredino folije previdno zložimo rezine goveje grbe, tako da med njimi...
ReceptiTerina iz prekajene mečarice z rukolo in hrenovo peno
Postopek: Peno pripravimo tako, da damo v mešalnik maskarpone, grobo narezano rukolo, hren s smetano in nekaj limoninega soka. Počasi mešamo, dokler se sestavine ne povežejo v peno. Posoli...
ReceptiPečena jagnječja rebra s skorjico iz gorčice in zelišč, zelenjavni praženec in omaka z rožmarinom
Priprava: Najprej se lotimo kuhanja praženca, tako da v skledi dobro premešamo krompir, ohrovt, zelje in pečen česen. Nato dodamo nekaj zdrobljenih zrn črnega popra. V ponvi segrejem...