Kavni mousse z višnjami
Recept je iz: Nenad Veljković

Se sprašujete kam z zamrznjeim sadjem, ki je ostal v skrinji? Odgovor imate na dlani. Uporabite ga sladico, ki bo obogatena še s kavnim likerjem. Mmmm njami. Poglejte recept in hitro v pripravo te izvrstne sladice.
sestavine
- 2 skodelici kave espreso
- 10 zrn kave
- 200 ml sladke smetane
- 2 jajci
- 0.33 stroka vanilije
- 30 ml kavnega likerja
- 50 g sladkorja
- 150 g zamrznjenih višenj
Priprava
- Smetano stepemo z mešalnikom do 70 % gostote.
- Pripravimo svež espreso. V možnarju zdrobimo kavna zrna. Ekspresu dodamo kavni liker in zdrobljena zrna. Premešamo in pustimo, da se mešanica ohladi.
- V lonec zlijemo sladkor in 50 ml vode ter pustimo, da mešanica zavre. Strok vanilje razrežemo po dolžini in postrgamo vsebino. Vaniljo dodamo sladkornemu sirupu in premešamo.
- Beljake ločimo od rumenjakov. Beljake z mešalnikom stepemo v sneg. V tankem curku mu dodajamo sladkorni sirup med nenehnim mešanjem in stepamo, dokler ne dobimo trdnih vrhov.
- Beljakovi zmesi dodamo stepeno smetano. Previdno premešamo z lopatko. Nato vlijemo kavo z likerjem in zdrobljenimi zrni kave ter znova premešamo.
- V loncu segrejemo zamrznjene višnje s 100 g sladkorja in premešamo. Zmes pustimo, da se ohladi.
- Kavni mousse razdelimo v steklene kozarce in pustimo v hladilniku. Pred postrežbo okrasimo z ohlajenimi višnjami, koščki piškotov, kavnimi zrni in listi sveže mete.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Popečene breskve s pomarančnim sirupom
Recepti Nadiya Hussain
Rulada z eklerji
Recepti Božične pite s suhim sadjem
Recepti Curtis Stone
Pita banoffee v kozarčkih
Recepti Curtis Stone
Češnjeva pita z drobljencem
Recepti Nico Reynolds
Pečene breskve s kremo iz medu, timijana in maskarponeja
Recepti Curtis Stone
Kokosova panna cotta ter sorbet s pasijonko in mezcalom
Recepti Michela Chiappa
Krema iz rikote
Recepti Marcus Wareing
Sadni krokant
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni rjavčki s pečenimi jagodami