Kavni mousse z višnjami

Se sprašujete kam z zamrznjeim sadjem, ki je ostal v skrinji? Odgovor imate na dlani. Uporabite ga sladico, ki bo obogatena še s kavnim likerjem. Mmmm njami. Poglejte recept in hitro v pripravo te izvrstne sladice.

sestavine

  • 2 skodelici kave espreso
  • 10 zrn kave
  • 200 ml sladke smetane
  • 2 jajci
  • 0.33 stroka vanilije
  • 30 ml kavnega likerja
  • 50 g sladkorja
  • 150 g zamrznjenih višenj

Priprava

  • Smetano stepemo z mešalnikom do 70 % gostote.
  • Pripravimo svež espreso. V možnarju zdrobimo kavna zrna. Ekspresu dodamo kavni liker in zdrobljena zrna. Premešamo in pustimo, da se mešanica ohladi.
  • V lonec zlijemo sladkor in 50 ml vode ter pustimo, da mešanica zavre. Strok vanilje razrežemo po dolžini in postrgamo vsebino. Vaniljo dodamo sladkornemu sirupu in premešamo.
  • Beljake ločimo od rumenjakov. Beljake z mešalnikom stepemo v sneg. V tankem curku mu dodajamo sladkorni sirup med nenehnim mešanjem in stepamo, dokler ne dobimo trdnih vrhov.
  • Beljakovi zmesi dodamo stepeno smetano. Previdno premešamo z lopatko. Nato vlijemo kavo z likerjem in zdrobljenimi zrni kave ter znova premešamo.
  • V loncu segrejemo zamrznjene višnje s 100 g sladkorja in premešamo. Zmes pustimo, da se ohladi.
  • Kavni mousse razdelimo v steklene kozarce in pustimo v hladilniku. Pred postrežbo okrasimo z ohlajenimi višnjami, koščki piškotov, kavnimi zrni in listi sveže mete.

Sorodni recepti

Poglej vse