Kavni mousse z višnjami

Kavni mousse z višnjami

Opis

Priprava:

1. Smetano stepemo z mešalnikom do 70 % gostote.

2. Pripravimo svež ekspreso. V možnarju zdrobimo kavna zrna. Ekspresu dodamo kavni liker in zdrobljena zrna. Premešamo in pustimo, da se mešanica ohladi.

3. V lonec zlijemo sladkor in 50 ml vode ter pustimo, da mešanica zavre. Strok vanilje razrežemo po dolžini in postrgamo vsebino. Vaniljo dodamo sladkornemu sirupu in premešamo.

4. Beljake ločimo od rumenjakov. Beljake z mešalnikom stepemo v sneg. V tankem curku mu dodajamo sladkorni sirup med nenehnim mešanjem in stepamo, dokler ne dobimo trdnih vrhov.

5. Beljakovi zmesi dodamo stepeno smetano. Previdno premešamo z lopatko. Nato vlijemo kavo z likerjem in zdrobljenimi zrni kave ter znova premešamo.

6. V loncu segrejemo zamrznjene višnje s 100 g sladkorja in premešamo. Zmes pustimo, da se ohladi.

7. Kavni mousse razdelimo v steklene kozarce in pustimo v hladilniku. Pred postrežbo okrasimo z ohlajenimi višnjami, koščki piškotov, kavnimi zrni in listi sveže mete.

sestavine

  • 2 skodelici kave ekspreso
  • 10 zrn kave
  • 200 ml sladke smetane
  • 2 jajci
  • 0.33 stroka vanilije
  • 30 ml kavnega likerja
  • 50 g sladkorja
  • 150 g zamrznjenih višenj

Sorodni recepti