Črni gozdiček v čokoladnih skledicah

Pečico segrejemo na 160 °C(ventilatorsko). Namastimo in pomokamo okrogel pekač s premerom20 centimetrov.

Biskvit: V majhno skledo presejemo moko, kakav v prahu in pecilni prašek. V ločeni skledi stepamo sladkor in jajca, dokler ne dobimo svetle pene, okrog sedem do osem minut. V jajčno peno vmešamo stopljeno maslo, nato vse vmešamo v suhe sestavine.

Testo zlijemo v pripravljen pekač. Pečemo okrog 30 do 35 minut, dokler noža, ki smo ga zabodli v sredino testa, ne izvlečemo čistega. Biskvit pustimo hladiti pet minut, nato ga vzamemo iz pekača ter pustimo na rešetki, da se povsem ohladi.

Čokoladne skledice: Vodne balone napihnemo do približno desetih centimetrov premera in jih zavežemo. Čokolado in rastlinsko olje damo v ognjevarno skledo. Skledo postavimo na majhno kozico z vrelo vodo in med občasnim mešanjem stopimo čokolado. Ko je čokolada povsem stopljena, odstavimo skledo za deset do petnajst minut. Čokolada se bo zgostila do približno gostote mastne smetane. Balone pomočimo v čokolado in jih postavimo na krožnik, ki smo ga ovili v plastično folijo in malce naoljili. Damo jih v hladilnik, da se čokolada strdi.

Ko je čokolada strjena, balone obložimo še z eno plastjo čokolade. (Čokolado bo najbrž treba še enkrat segreti v vodni kopeli.) Balone spet vrnemo v hladilnik in počakamo, da se čokolada strdi. Ko je čokolada povsem strjena, odrežemo vozle balonov, da spustimo zrak, nato balone previdno izvlečemo, da dobimo čokoladne skledice. Shranimo jih v hladilniku, dokler jih ne postrežemo.

Češnje: V srednje veliki kozici stopimo sladkor v 120 mililitrih vode. Na srednjem ognju zavremo. Dodamo izkoščičene češnje in počasi kuhamo deset minut. Odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladijo na sobno temperaturo. Postavimo v hladilnik, da se ohladijo.

Ko smo pripravljeni sestaviti črne gozdičke, razrežemo biskvit na koščke in ga razporedimo v čokoladne skodelice. Napolnimo jih s češnjami in pokapamo z malo češnjevega sirupa.

Sladko smetano stepamo s sladkorjem v prahu, dokler ne začnejo nastajati mehki vrhovi. S smetano nadevano dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom. Na vsako čokoladno skodelico nabrizgamo kupček smetane. Okrasimo z eno prihranjenih češenj. Postrežemo.



Pečico segrejemo na 160 °C (ventilatorsko). Namastimo in pomokamo okrogel pekač s premerom 20 centimetrov.

Biskvit: V majhno skledo presejemo moko, kakav v prahu in pecilni prašek. V ločeni skledi stepamo sladkor in jajca, dokler ne dobimo svetle pene, okrog sedem do osem minut. V jajčno peno vmešamo stopljeno maslo, nato vse vmešamo v suhe sestavine.

Testo zlijemo v pripravljen pekač. Pečemo okrog 30 do 35 minut, dokler noža, ki smo ga zabodli v sredino testa, ne izvlečemo čistega. Biskvit pustimo hladiti pet minut, nato ga vzamemo iz pekača ter pustimo na rešetki, da se povsem ohladi.

Čokoladne skledice: Vodne balone napihnemo do približno desetih centimetrov premera in jih zavežemo. Čokolado in rastlinsko olje damo v ognjevarno skledo. Skledo postavimo na majhno kozico z vrelo vodo in med občasnim mešanjem stopimo čokolado. Ko je čokolada povsem stopljena, odstavimo skledo za deset do petnajst minut. Čokolada se bo zgostila do približno gostote mastne smetane. Balone pomočimo v čokolado in jih postavimo na krožnik, ki smo ga ovili v plastično folijo in malce naoljili. Damo jih v hladilnik, da se čokolada strdi.

Ko je čokolada strjena, balone obložimo še z eno plastjo čokolade. (Čokolado bo najbrž treba še enkrat segreti v vodni kopeli.) Balone spet vrnemo v hladilnik in počakamo, da se čokolada strdi. Ko je čokolada povsem strjena, odrežemo vozle balonov, da spustimo zrak, nato balone previdno izvlečemo, da dobimo čokoladne skledice. Shranimo jih v hladilniku, dokler jih ne postrežemo.

Češnje: V srednje veliki kozici stopimo sladkor v 120 mililitrih vode. Na srednjem ognju zavremo. Dodamo izkoščičene češnje in počasi kuhamo deset minut. Odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladijo na sobno temperaturo. Postavimo v hladilnik, da se ohladijo.

Ko smo pripravljeni sestaviti črne gozdičke, razrežemo biskvit na koščke in ga razporedimo v čokoladne skodelice. Napolnimo jih s češnjami in pokapamo z malo češnjevega sirupa.

Sladko smetano stepamo s sladkorjem v prahu, dokler ne začnejo nastajati mehki vrhovi. S smetano nadevano dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom. Na vsako čokoladno skodelico nabrizgamo kupček smetane. Okrasimo z eno prihranjenih češenj. Postrežemo.

sestavine

  • Biskvit100 g bele moke in še nekaj za pomokati 2 žlici grenkega kakava v prahu 1 žlička pecilnega praška 100 g sipkega sladkorja 2 stepeni jajci 85 g neslanega masla stoplenega in še malo za namastitev pekača ščep soliČokoladne skodelice8 vodnih balonov 400 g grenke ali polgrenke čokolade razlomljene na koščke 2 žlici rastlinskega ali sončničnega oljaČešnje400 g češenj 100 g sipkega sladkorjaStepena smetana300 ml goste smetane 1 žlica sladkorja v prahu presejanega

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse