Češnjeva pita

Češnje, črna čokolada in odlično testo = češnjeva pita izpod rok enega in edinega Rudolpha van Veena.

sestavine

  • ZA TESTO:
  • 200 g moke
  • 30 g masla
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 100 ml mleka
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 rumenjak
  • ZA NADEV:
  • 600 g češenj
  • 150 ml češnjevega sirupa
  • 4 žličke gustina
  • ZA OKRAS:
  • 250 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 25 g črne čokolade

Priprava

  • 1. Za testo moko stresemo na pult in v sredini naredimo jamico. Vanjo damo druge sestavine in postopoma zamesimo gladko testo. Kepo testa damo v blago naoljeno skledo in pokrijemo s krpo ali folijo. Testo pustimo vzhajati 30 minut.
  • 2. Testo tanko razvlečemo. Plitev pekač za pite namažemo z maslom in razporedimo testo. Odvečno testo odrežemo. Osnovo pite pečemo 20 minut pri 190 stopinjah.
  • 3. Uporabimo sveže češnje ali češnje iz kompota. Če so sveže, jih moramo hitro pokuhati z malo sladkorja, da dobimo sirup. Češnjev sirup segrejemo. V majhni skledi zamešamo gustin z malo hladnega češnjevega sirupa. Gustin dodamo vročemu sirupu in mešamo, dokler se omaka ne zgosti. Omako prelijemo čez odcejene razkoščičene češnje in dobro premešamo.
  • 4. Češnje stresemo na pečeno osnovo. Enakomerno jih razporedimo.
  • 5. Smetano stepemo s sladkorjem, damo v dresirno vrečko in ohladimo. Pito okrasimo z nekaj rožicami iz smetane. Rožice potresemo z malo nastrgane čokolade.

Sorodni recepti

Poglej vse