Češnjeva pita
Recept je iz: Rudolph van Veen

Češnje, črna čokolada in odlično testo = češnjeva pita izpod rok enega in edinega Rudolpha van Veena.
sestavine
- ZA TESTO:
- 200 g moke
- 30 g masla
- 1 vrečka suhega kvasa
- 100 ml mleka
- 2 žlici sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 rumenjak
- ZA NADEV:
- 600 g češenj
- 150 ml češnjevega sirupa
- 4 žličke gustina
- ZA OKRAS:
- 250 ml sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 25 g črne čokolade
Priprava
- 1. Za testo moko stresemo na pult in v sredini naredimo jamico. Vanjo damo druge sestavine in postopoma zamesimo gladko testo. Kepo testa damo v blago naoljeno skledo in pokrijemo s krpo ali folijo. Testo pustimo vzhajati 30 minut.
- 2. Testo tanko razvlečemo. Plitev pekač za pite namažemo z maslom in razporedimo testo. Odvečno testo odrežemo. Osnovo pite pečemo 20 minut pri 190 stopinjah.
- 3. Uporabimo sveže češnje ali češnje iz kompota. Če so sveže, jih moramo hitro pokuhati z malo sladkorja, da dobimo sirup. Češnjev sirup segrejemo. V majhni skledi zamešamo gustin z malo hladnega češnjevega sirupa. Gustin dodamo vročemu sirupu in mešamo, dokler se omaka ne zgosti. Omako prelijemo čez odcejene razkoščičene češnje in dobro premešamo.
- 4. Češnje stresemo na pečeno osnovo. Enakomerno jih razporedimo.
- 5. Smetano stepemo s sladkorjem, damo v dresirno vrečko in ohladimo. Pito okrasimo z nekaj rožicami iz smetane. Rožice potresemo z malo nastrgane čokolade.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Mark Moriarty
Popolni čokoladni rjavčki
Recepti Michela Chiappa
Annina marelična pita s piškoti amaretti
Recepti Michela Chiappa
Italijanski biskvit
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Michela Chiappa
Kolač iz polente s pomarančo, mandlji in sirupom panforte
Recepti Marcus Wareing
Jabolčna pita
Recepti Mary Berry
Hitra pita z jabolki in hruškami
Recepti Rudolph van Veen
Tanka pita z lešniki
Recepti Marcus Wareing
Ingverjevo pecivo s slanim karamelom in smetano