Češnjeva pita

Češnjeva pita

Opis

Priprava:

1. Za testo moko stresemo na pult in v sredini naredimo jamico. Vanjo damo druge sestavine in postopoma zamesimo gladko testo. Kepo testa damo v blago naoljeno skledo in pokrijemo s krpo ali folijo. Testo pustimo vzhajati 30 minut.

2. Testo tanko razvlečemo. Plitev pekač za pite namažemo z maslom in razporedimo testo. Odvečno testo odrežemo. Osnovo pite pečemo 20 minut pri 190 stopinjah.

3. Uporabimo sveže češnje ali češnje iz kompota. Če so sveže, jih moramo hitro pokuhati z malo sladkorja, da dobimo sirup. Češnjev sirup segrejemo. V majhni skledi zamešamo gustin z malo hladnega češnjevega sirupa. Gustin dodamo vročemu sirupu in mešamo, dokler se omaka ne zgosti. Omako prelijemo čez odcejene razkoščičene češnje in dobro premešamo.

4. Češnje stresemo na pečeno osnovo. Enakomerno jih razporedimo.

5. Smetano stepemo s sladkorjem, damo v dresirno vrečko in ohladimo. Pito okrasimo z nekaj rožicami iz smetane. Rožice potresemo z malo nastrgane čokolade.

sestavine

Za testo

  • 200 g moke
  • 30 g masla
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 100 ml mleka
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 rumenjak

Za nadev

  • 600 g češenj
  • 150 ml češnjevega sirupa
  • 4 žličke gustina

Za okras

  • 250 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 25 g črne čokolade

Sorodni recepti