
Rachel Khoo
Rachelina raznolika prizadevanja pomagajo oblikovati njen edinstven kulinarični pristop.
Diplomirala je iz umetnosti in oblikovanja na kolidžu St Martins v Londonu. Nato je delal kot PR in direktor marketinga luksuzne modne znamke. Toda njena strast za pecivo prevladuje in jo je prevzela in odpeljala v Pariz na študij na znameniti kulinarični šoli Le Cordon Bleu.
Med delom v La Cocotte se je Rachel udeleževala kuharskih dogodkov.Tam je tudi izumljala in pripravljala okusne sladice, s katerimi so se gostje lahko posladkali med knjižnimi razstavami. Hkrati je vodila tečaje slaščic. V La Cocotte si je Rachel zgradila ime, ki ji trenutno omogoča, da dela na različnih kulinaričnih projektih po vsem svetu.
Rachel je tudi avtorica kuharskih knjig, vključno z "Barres à žita, granola et Musli faites maison", "paštete à tartiner" in "Mali pariški kuhinja", prevedene v številne jezike.
Njen prvi kulinarični šov, Mala pariška kuhinja, ki se je predvajal leta 2012 na BBC 2 je svetovno uspešen.
Leta 2013 je izšla njena četrta knjiga, Moja mala francoska kuhinja.
Rachel od leta 2014 piše kolumno v reviji Daily Mail's Weekend in dela na ilustracijah za svoje knjige.
Kmalu bo Rachel začela svoj novi kulinarični spletni projekt.
ReceptiPita s švedskim sirom Västerbotten
Pita, ki jo pripravimo s švedskim sirom Västerbotten, se vedno pojavi na poletnih zabavah ter ob božiču.
ReceptiKokosove piramide z belo čokolado in brusnicami
Te kokosove priboljške običajno napolnijo z veliko kokosa, Rachel pa je improvizirala s sezamovimi semeni in mletimi mandlji. Brusnice in ribez na vrhu piramid poskrbita za malce kislosti in se lepo p...
ReceptiRižota s praženim ječmenom in gobami
To ni ravno jed, ki bi obnorela Instagram, toda ječmen je s svojim rahlih okusom po oreških odličen nadomestek riža, ki se idealno ujema z jesenskimi lisičkami.
ReceptiDimljena klobasa stroganov
Švedska klasika. Po navadi jo postrežemo z rižem, Rachel pa jo rada postreže s testeninami in doda nekaj (bezgovih) kaper za poseben okus.