Kokosove piramide z belo čokolado in brusnicami
Recept je iz: Rachel Khoo
Te kokosove priboljške običajno napolnijo z veliko kokosa, Rachel pa je improvizirala s sezamovimi semeni in mletimi mandlji. Brusnice in ribez na vrhu piramid poskrbita za malce kislosti in se lepo podata k sladki beli čokoladi ter čudovito obarvata vrhove piramid.
sestavine
- 100 g sladkorja v prahu
- ½ čajna žlička fine morske soli
- sok 1 limone
- 120 g masla
- 200 g posušenega kokosa
- 150 g sezamovih semen
- 50 g mletih mandljev
- 3 srednje velika jajca
- 350 g bele čokolade
- 125 g brusnic ali rdečega ribeza
Priprava
- Ventilacijsko pečico segrejemo na 200 °C oz. plinsko na 180 °C.
- V ponev stresemo sladkor, sol, limonov sok in maslo ter ga stopimo na srednjem ognju. Damo na stran. Na velik pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, položimo kokos in ga za 5 minut položimo v pečico, dokler se lepo ne zapeče.
- Kokos pazljivo spremljamo in mešamo, da se enakomerno zapeče. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in damo v veliko posodo s sezamovimi semeni in mletimi mandlji.
- Vse skupaj zmešamo in dodamo stopljeno maslo, nato pa znova premešamo. Dodamo jajca in dobro premešamo. Pustimo, da se malce ohladi. Pekač obložimo s papirjem za peko.
- Zmes oblikujemo v 20 majhnih piramid (pribl. 4 cm visoke in 5 cm široke) in jih položimo na pekač.
- Damo v pečico in pečemo 20–25 minut ali dokler vrhovi ne postanejo zlate barve in čvrsti na dotik.
- Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo, dokler ne stopimo čokolade. Čokolado nalomimo in jo damo v majhno skledo, odporno na toploto, ki jo položimo nad ponev z vrelo vodo. Dno sklede se ne sme dotikati vode. Čokolado stalimo, pri tem pa jo občasno premešamo.
- Ko se čokolada stopi, piramide pomočimo vanjo in jih okrasimo s 3–4 jagodami brusnic ali ribeza.
- Nasvet: Piramide pomočimo v čokolado, ko so še tople, saj bo čokolada lepše stekla po njih. Belo čokolado lahko nadomestimo s temno čokolado ali pa jo preprosto izpustimo. V nepredušni posodi piramide ostanejo užitne več dni.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem