Te kokosove priboljške običajno napolnijo z veliko kokosa, Rachel pa je improvizirala s sezamovimi semeni in mletimi mandlji. Brusnice in ribez na vrhu piramid poskrbita za malce kislosti in se lepo podata k sladki beli čokoladi ter čudovito obarvata vrhove piramid.

sestavine

  • 100 g sladkorja v prahu
  •  ½ čajna žlička fine morske soli
  • sok 1 limone
  • 120 g masla
  • 200 g posušenega kokosa
  • 150 g sezamovih semen
  • 50 g mletih mandljev
  • 3 srednje velika jajca
  • 350 g bele čokolade
  • 125 g brusnic ali rdečega ribeza

Priprava

  • Ventilacijsko pečico segrejemo na 200 °C oz. plinsko na 180 °C.
  • V ponev stresemo sladkor, sol, limonov sok in maslo ter ga stopimo na srednjem ognju. Damo na stran. Na velik pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, položimo kokos in ga za 5 minut položimo v pečico, dokler se lepo ne zapeče.
  • Kokos pazljivo spremljamo in mešamo, da se enakomerno zapeče. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in damo v veliko posodo s sezamovimi semeni in mletimi mandlji.
  • Vse skupaj zmešamo in dodamo stopljeno maslo, nato pa znova premešamo. Dodamo jajca in dobro premešamo. Pustimo, da se malce ohladi. Pekač obložimo s papirjem za peko.
  • Zmes oblikujemo v 20 majhnih piramid (pribl. 4 cm visoke in 5 cm široke) in jih položimo na pekač.
  • Damo v pečico in pečemo 20–25 minut ali dokler vrhovi ne postanejo zlate barve in čvrsti na dotik.
  • Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo, dokler ne stopimo čokolade. Čokolado nalomimo in jo damo v majhno skledo, odporno na toploto, ki jo položimo nad ponev z vrelo vodo. Dno sklede se ne sme dotikati vode. Čokolado stalimo, pri tem pa jo občasno premešamo.
  • Ko se čokolada stopi, piramide pomočimo vanjo in jih okrasimo s 3–4 jagodami brusnic ali ribeza.
  • Nasvet: Piramide pomočimo v čokolado, ko so še tople, saj bo čokolada lepše stekla po njih. Belo čokolado lahko nadomestimo s temno čokolado ali pa jo preprosto izpustimo. V nepredušni posodi piramide ostanejo užitne več dni.

Sorodni recepti

Poglej vse