Opis

Te kokosove priboljške običajno napolnijo z veliko kokosa, Rachel pa je improvizirala s sezamovimi semeni in mletimi mandlji. Brusnice in ribez na vrhu piramid poskrbita za malce kislosti in se lepo podata k sladki beli čokoladi ter čudovito obarvata vrhove piramid.

Priprava

  1. Ventilacijsko pečico segrejemo na 200 °C oz. plinsko na 180 °C.
  2. V ponev stresemo sladkor, sol, limonov sok in maslo ter ga stopimo na srednjem ognju. Damo na stran. Na velik pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, položimo kokos in ga za 5 minut položimo v pečico, dokler se lepo ne zapeče.
  3. Kokos pazljivo spremljamo in mešamo, da se enakomerno zapeče. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in damo v veliko posodo s sezamovimi semeni in mletimi mandlji.
  4. Vse skupaj zmešamo in dodamo stopljeno maslo, nato pa znova premešamo. Dodamo jajca in dobro premešamo. Pustimo, da se malce ohladi. Pekač obložimo s papirjem za peko.
  5. Zmes oblikujemo v 20 majhnih piramid (pribl. 4 cm visoke in 5 cm široke) in jih položimo na pekač.
  6. Damo v pečico in pečemo 20–25 minut ali dokler vrhovi ne postanejo zlate barve in čvrsti na dotik.
  7. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo, dokler ne stopimo čokolade. Čokolado nalomimo in jo damo v majhno skledo, odporno na toploto, ki jo položimo nad ponev z vrelo vodo. Dno sklede se ne sme dotikati vode. Čokolado stalimo, pri tem pa jo občasno premešamo.
  8. Ko se čokolada stopi, piramide pomočimo vanjo in jih okrasimo s 3–4 jagodami brusnic ali ribeza.
  9. Nasvet: Piramide pomočimo v čokolado, ko so še tople, saj bo čokolada lepše stekla po njih. Belo čokolado lahko nadomestimo s temno čokolado ali pa jo preprosto izpustimo. V nepredušni posodi piramide ostanejo užitne več dni.

sestavine

  • 100 g sladkorja v prahu
  •  ½ čajna žlička fine morske soli
  • sok 1 limone
  • 120 g masla
  • 200 g posušenega kokosa
  • 150 g sezamovih semen
  • 50 g mletih mandljev
  • 3 srednje velika jajca
  • 350 g bele čokolade
  • 125 g brusnic ali rdečega ribeza

Sorodni recepti