Jagnječja obara

Jagnječja obara se kuha počasi. Meso se kuha do mehkega, juha pa se precedi. Na koncu se juho zgosti. To je klasična pomladna bolgarska juha!

sestavine

  • 3 jagnječje krače (okoli 1,5 kg)
  • 1 majhna čebula
  • 2 korenčka
  • 2 stebli zelene
  • 1 šop mlade čebule
  • 1 krompir
  • 1 strok česna
  • 50 g kratkozrnatega riža
  • 50 g masla
  • 1 šop poprove mete
  • 1 lovorov list
  • sol in celi poper po okusu
  • ZA OMAKO:
  • 2 rumenjaka
  • 50 g jogurta
  • sok 1/2 limone
  • 1 žlica moke

Priprava

  • Št. porcij: 8
  • 1. V kozico dajte jagnječje meso, nakockano čebulo, korenček in steblo zelene. Prilijte približno liter in pol vode. Dodajte žlico celega črnega popra, lovorov list in sol po okusu. Zavrite in kuhajte, dokler meso ne začne odstopati od kosti, približno štiri ure. Juho odcedite in meso vzemite s kosti.
  • 2. Olupite in nakockajte preostanek korenja in zelene, mlado čebulo in strok česna.
  • 3. V kozici zagrejte 50 g masla in na hitro prepražite nasekljano zelenjavo.
  • 4. Približno 1,5 litra precejene juhe nalijte v lonec in dodajte nakockan krompir. Odtrgajte liste poprove mete in v lonec dodajte stebla. Malo pozneje dodajte 50 g kratkozrnatega riža.
  • 5. Ko je zelenjava prepražena, dodajte na kocke narezano meso.
  • 6. Za omako v skledi dobro zmešajte limonov sok, jogurt, moko in rumenjake. Dodajte zajemalko vroče juhe in mešanico temperirajte. Prilijte v lonec z mesom, zmešajte in ugasnite štedilnik.
  • 7. Odstranite stebla poprove mete in dodajte fino nasekljane liste.

Sorodni recepti

Poglej vse