Mineštra s fižolom in testeninami

Bogata z zelenjavo z dodatkom pancete. Vabljeni k pripravi!

sestavine

  • 100 g belega fižola iz pločevinke
  • 50 g pancete
  • 0.5 čebule
  • 0.5 korenčka
  • 0.5 gomolja zelene
  • 1 paradižnik
  • 100 g večjih makaronov
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • parmezan
  • piščančja jušna osnova

Priprava

  • Na kockice narežemo korenje, čebulo, zeleno in paradižnik, ki ga lahko predhodno olupimo.
  • V ponvi na oljčnem olju popečemo panceto narezano na kockice, nato pa dodamo čebulo, korenje in zeleno. Dušimo približno 4 do 5 minut.
  • Ko se zelenjava zmehča, dodamo drobno nasekljan česen, nato pa paradižnik.
  • Dobro premešamo. Začinimo s soljo in poprom ter pustimo, da se kuha 15 minut. Če je potrebno, dodamo piščančjo jušno osnovo.*
  • Fižol iz pločevinke odcedimo in dodamo v juho skupaj s testeninami. Kuhamo še 5 do 7 minut.
  • Mineštro postrežemo v globokem krožniku, po površju naribamo parmezan in potresemo s peteršiljem. Postrežemo s kruhom.
  • Nasvet: Namesto testenin lahko uporabimo dolgozrnati riž.
  • * Za piščančjo jušno osnovo v lonec s hladno vodo dodamo piščančje kosti, čebulo, korenje in liste zelene. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in kuhamo 15 minut. Ne dodajamo začimb. Jušno osnovo precedimo.

Sorodni recepti

Poglej vse