Mineštra s fižolom in testeninami

Bogata z zelenjavo z dodatkom pancete. Vabljeni k pripravi!
sestavine
- 100 g belega fižola iz pločevinke
- 50 g pancete
- 0.5 čebule
- 0.5 korenčka
- 0.5 gomolja zelene
- 1 paradižnik
- 100 g večjih makaronov
- 2 stroka česna
- oljčno olje
- sol
- poper
- peteršilj
- parmezan
- piščančja jušna osnova
Priprava
- Na kockice narežemo korenje, čebulo, zeleno in paradižnik, ki ga lahko predhodno olupimo.
- V ponvi na oljčnem olju popečemo panceto narezano na kockice, nato pa dodamo čebulo, korenje in zeleno. Dušimo približno 4 do 5 minut.
- Ko se zelenjava zmehča, dodamo drobno nasekljan česen, nato pa paradižnik.
- Dobro premešamo. Začinimo s soljo in poprom ter pustimo, da se kuha 15 minut. Če je potrebno, dodamo piščančjo jušno osnovo.*
- Fižol iz pločevinke odcedimo in dodamo v juho skupaj s testeninami. Kuhamo še 5 do 7 minut.
- Mineštro postrežemo v globokem krožniku, po površju naribamo parmezan in potresemo s peteršiljem. Postrežemo s kruhom.
- Nasvet: Namesto testenin lahko uporabimo dolgozrnati riž.
- * Za piščančjo jušno osnovo v lonec s hladno vodo dodamo piščančje kosti, čebulo, korenje in liste zelene. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in kuhamo 15 minut. Ne dodajamo začimb. Jušno osnovo precedimo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Mark Moriarty
Mineštra
Recepti Adam Liaw
Domači asam pedas
Recepti Ainsley Harriott
Enolončnica s popečenim piščancem in riž s fižolom
Recepti Michela Chiappa
Ribji brodet – zuppa di pesce
Recepti Mary Berry
Gobova juha s šampinjoni
Recepti Marcus Wareing
Gaspačo iz pečenih paradižnikov z vrtnim cvetjem
Recepti Mary Berry
Tajska piščančja juha z rezanci
Recepti Donal Skehan
Ramen z instant rezanci in tofujem iz cvrtnika
Recepti Lora in Stoyan
Topla paradižnikova juha
Recepti Lora in Stoyan
Juha chowder z lososom in slanino