Topla paradižnikova juha
Recept je iz: Lora in Stoyan
Če ste pridelali oziroma kupili veliko paradižnika in ne veste kam z njim, je paradižnikova juha prava izbira. Pripravljali jo boste le 30 minut, a okusna bo za "60 minut".
sestavine
- 2 pločevinki paradižnika v kockah (po 400 g)
- 1 porovo steblo
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- lupina 1 limone
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 1 l zelenjavne juhe
- 3-4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 ščepec origana
- 1 žlička posušene mete
- sol in poper po okusu
- Za serviranje:
- 400 g grškega jogurta
Priprava
- 1. Por, čebulo in česen grobo narežite in jih na srednji temperaturi na segretem oljčnem olju prepražite do zlatorjave barve.
- 2. Vmešajte paradižnikov koncentrat. Kuhajte eno minuto, dodajte konzerviran paradižnik in naribano limonino lupinico.
- 3. Začinite z origanom in meto. Prilijte juho, posolite in popoprajte po okusu. Kuhajte 10 minut.
- 4. Juho spasirajte in postrezite z grškim jogurtom. Po želji po vrhu potresite meto ali origano.
- Nasvet:
- Juho lahko jeste tudi hladno.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Mark Moriarty
Mineštra
Recepti Adam Liaw
Domači asam pedas
Recepti Ainsley Harriott
Enolončnica s popečenim piščancem in riž s fižolom
Recepti Mineštra s fižolom in testeninami
Recepti Lora in Stoyan
Juha chowder z lososom in slanino
Recepti Lora in Stoyan
Paradižnikova obara z mesnimi kroglicami
Recepti Lora in Stoyan
Piščančja juha z limono
Recepti Rudolph van Veen
Juha iz tolščaka in prepečenec z namazom iz jagodičevja
Recepti Lora in Stoyan
Goveja juha
Recepti Lora in Stoyan
Gobova juha z rižem