Če ste pridelali oziroma kupili veliko paradižnika in ne veste kam z njim, je paradižnikova juha prava izbira. Pripravljali jo boste le 30 minut, a okusna bo za "60 minut".

sestavine

  • 2 pločevinki paradižnika v kockah (po 400 g)
  • 1 porovo steblo
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • lupina 1 limone
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 l zelenjavne juhe
  • 3-4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 ščepec origana
  • 1 žlička posušene mete
  • sol in poper po okusu
  • Za serviranje:
  • 400 g grškega jogurta

Priprava

  • 1. Por, čebulo in česen grobo narežite in jih na srednji temperaturi na segretem oljčnem olju prepražite do zlatorjave barve.
  • 2. Vmešajte paradižnikov koncentrat. Kuhajte eno minuto, dodajte konzerviran paradižnik in naribano limonino lupinico.
  • 3. Začinite z origanom in meto. Prilijte juho, posolite in popoprajte po okusu. Kuhajte 10 minut.
  • 4. Juho spasirajte in postrezite z grškim jogurtom. Po želji po vrhu potresite meto ali origano.
  • Nasvet:
  • Juho lahko jeste tudi hladno.

Sorodni recepti

Poglej vse