Domači asam pedas
Recept je iz: Adam Liaw
Ste pripravljeni na novo kulinarično avanturo? Adam in Poh vam bosta predstavila malezijsko kuhinjo z edinstvenim pristopom, ki sta jo spoznavala skozi njuno kuharsko oddajo »Adam in Poh kuhata po malezijsko v Avstraliji«. Vabljeni, da pripravite pestre malezijske okuse pri vas doma!
sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 100 g tamarindove kaše s semeni (namočite jo v 3 skodelice tople vode)
- 6 listov limonine mirte ali 1 steblo limonske trave
- 1 majhen jajčevec, narezan na kose
- 6 jedilnih oslezov brez stebel
- 3 razčetverjene paradižnike (po želji)
- 6 suhih grmastih paradižnikov
- 500 g krokodilovega repa, narezanih na tanke trakce, ali večjih filejev belih rib
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlička soli
- 1/4 skodelice metinih lističev
- 3 razpolovljene krvave limete (po želji)
- ZA REMPAH:
- 6 suhih rdečih čilijev, za 20 minut namočenih v vročo vodo
- 2 cm sveže kurkume
- 3 cm ingverja
- 3 stroki česna
- 1 olupljena rdeča čebula ali 3 olupljene šalotke
- 1 velik rdeči čili brez semen
- 1 čili bird's eye brez semen
- 2 cm popečene paste iz suhih kozic
Priprava
- Število porcij: 4
- 1. Sestavine za rempah zmiksajte v gladko pasto. Če hočete, lahko dodate tudi malo vode.
- 2. Na srednje velikem ognju segrejte srednje veliko kozico in dodajte olje. V kozico dajte pasto iz začimb in jo popecite, medtem pa jo ves čas mešajte. Pasta mora oddati aromo in se potemniti ter izločiti olje. Tamarindovo kašo zmešajte z vodo, da se semena ločijo. Tamarindovo vodo precedite v kozico, dodajte liste limonine mirte in počakajte, da sestavine zavrejo. Semena zavrzite.
- 3. Dodajte jedilne osleze, jajčevec in obe vrsti paradižnika. Ko sestavine zavrejo, jih kuhajte še 5 minut. Dodajte meso. Sestavine naj vrejo še 5 minut, dokler se meso ne popolnoma skuha. Začinite s sladkorjem in soljo po okusu, potem pa vmešajte še meto in limete.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Mark Moriarty
Mineštra
Recepti Ainsley Harriott
Enolončnica s popečenim piščancem in riž s fižolom
Recepti Mineštra s fižolom in testeninami
Recepti Lora in Stoyan
Topla paradižnikova juha
Recepti Lora in Stoyan
Juha chowder z lososom in slanino
Recepti Lora in Stoyan
Paradižnikova obara z mesnimi kroglicami
Recepti Lora in Stoyan
Piščančja juha z limono
Recepti Rudolph van Veen
Juha iz tolščaka in prepečenec z namazom iz jagodičevja
Recepti Lora in Stoyan
Goveja juha
Recepti Lora in Stoyan
Gobova juha z rižem