Ste pripravljeni na novo kulinarično avanturo? Adam in Poh vam bosta predstavila malezijsko kuhinjo z edinstvenim pristopom, ki sta jo spoznavala skozi njuno kuharsko oddajo »Adam in Poh kuhata po malezijsko v Avstraliji«. Vabljeni, da pripravite pestre malezijske okuse pri vas doma!

sestavine

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 100 g tamarindove kaše s semeni (namočite jo v 3 skodelice tople vode)
  • 6 listov limonine mirte ali 1 steblo limonske trave
  • 1 majhen jajčevec, narezan na kose
  • 6 jedilnih oslezov brez stebel
  • 3 razčetverjene paradižnike (po želji)
  • 6 suhih grmastih paradižnikov
  • 500 g krokodilovega repa, narezanih na tanke trakce, ali večjih filejev belih rib
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 1/4 skodelice metinih lističev
  • 3 razpolovljene krvave limete (po želji)
  • ZA REMPAH:
  • 6 suhih rdečih čilijev, za 20 minut namočenih v vročo vodo
  • 2 cm sveže kurkume
  • 3 cm ingverja
  • 3 stroki česna
  • 1 olupljena rdeča čebula ali 3 olupljene šalotke
  • 1 velik rdeči čili brez semen
  • 1 čili bird's eye brez semen
  • 2 cm popečene paste iz suhih kozic

Priprava

  • Število porcij: 4
  • 1. Sestavine za rempah zmiksajte v gladko pasto. Če hočete, lahko dodate tudi malo vode.
  • 2. Na srednje velikem ognju segrejte srednje veliko kozico in dodajte olje. V kozico dajte pasto iz začimb in jo popecite, medtem pa jo ves čas mešajte. Pasta mora oddati aromo in se potemniti ter izločiti olje. Tamarindovo kašo zmešajte z vodo, da se semena ločijo. Tamarindovo vodo precedite v kozico, dodajte liste limonine mirte in počakajte, da sestavine zavrejo. Semena zavrzite.
  • 3. Dodajte jedilne osleze, jajčevec in obe vrsti paradižnika. Ko sestavine zavrejo, jih kuhajte še 5 minut. Dodajte meso. Sestavine naj vrejo še 5 minut, dokler se meso ne popolnoma skuha. Začinite s sladkorjem in soljo po okusu, potem pa vmešajte še meto in limete.

Sorodni recepti

Poglej vse