Skušini zvitki s paradižnikovo omako
Recept je iz: Lora in Stoyan
Skušini zvitki s paradižnikovo omako
sestavine
- 4 skuše (po približno 400 g)
- 20 ml oljčnega olja
- sol po potrebi
- Za nadev:
- 2 rezini belega kruha
- 2 vejici bazilike
- 1/2 žlice kumine
- 20 ml oljčnega olja
- sol in poper po potrebi
- Za omako:
- 800 g nasekljanega vloženega paradižnika
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 lovorov list
- 150 g zelenih oliv (brez koščic)
- 50 ml oljčnega olja
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička karija
- sol in poper po potrebi
- Za gremolato:
- lupinica 1 limone
- lupinica 1 pomaranče
- 4 vejice peteršilja
- 1 strok česna
Priprava
- Za omako na drobno nasekljajte čebulo in česen. Popražite ju na oljčnem olju in posolite. Ko omehča, dodajte kari, paradižnike, popoprajte in kuhajte na nizkem ognju kakih 15 minut. Na koncu dodajte olive.
- Ribe filirajte in odstranite čisto vse koščice. V multipraktik dajte kruh, liste bazilike, kumino, oljčno olje, sol in poper ter zmeljite v drobtinice.
- Drobtinice razporedite po ribjih filejih, jih zvijte in učvrstite z zobotrebcem.
- Omako prelijte v pekač, nanjo položite zvitke, pokapajte z oljčnim oljem in posolite.
- Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilacija). Pecite 15-20 minut.
- Naribajte pomarančno in limonovo lupinico ter pomešajte z nasekljanim česnom in peteršiljem.
- Jed potresite z gremolato in postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami