Skušini zvitki s paradižnikovo omako

sestavine

  • 4 skuše (po približno 400 g)
  • 20 ml oljčnega olja
  • sol po potrebi
  • Za nadev:
  • 2 rezini belega kruha
  • 2 vejici bazilike
  • 1/2 žlice kumine
  • 20 ml oljčnega olja
  • sol in poper po potrebi
  • Za omako:
  • 800 g nasekljanega vloženega paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 lovorov list
  • 150 g zelenih oliv (brez koščic)
  • 50 ml oljčnega olja
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička karija
  • sol in poper po potrebi
  • Za gremolato:
  • lupinica 1 limone
  • lupinica 1 pomaranče
  • 4 vejice peteršilja
  • 1 strok česna

Priprava

  • Za omako na drobno nasekljajte čebulo in česen. Popražite ju na oljčnem olju in posolite. Ko omehča, dodajte kari, paradižnike, popoprajte in kuhajte na nizkem ognju kakih 15 minut. Na koncu dodajte olive.
  • Ribe filirajte in odstranite čisto vse koščice. V multipraktik dajte kruh, liste bazilike, kumino, oljčno olje, sol in poper ter zmeljite v drobtinice.
  • Drobtinice razporedite po ribjih filejih, jih zvijte in učvrstite z zobotrebcem.
  • Omako prelijte v pekač, nanjo položite zvitke, pokapajte z oljčnim oljem in posolite.
  • Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilacija). Pecite 15-20 minut.
  • Naribajte pomarančno in limonovo lupinico ter pomešajte z nasekljanim česnom in peteršiljem.
  • Jed potresite z gremolato in postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse