Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira

Kosilo pripravljeno v 1 uri. Vabljeni k pripravi!

sestavine

  • 1 kg telečjih medaljonov
  • 0.5 šopka drobnjaka
  • 1 šopek peteršilja
  • 4 listki mete
  • 1 vejica rožmarina
  • 10 vejic timijana
  • sol
  • poper
  • 100 g masla
  • 4 žlice oljčnega olja
  • Za omako:
  • 300 ml svežega mleka
  • 100 g različnih vrst trdega sira
  • 2 stroka česna
  • Za solato:
  • 150 g rukole
  • 1 žlica gorčice
  • 3 žlice vinskega kisa
  • 1 žlica meda
  • 8 žlic oljčnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

  • Mesu odstranimo žilice in maščobo, če je treba.
  • Drobno narežemo peteršilj, drobnjak, timijan in rožmarin. Solimo in obilno popramo. Mešanico začimb razporedimo po leseni deski. Meso dobro povaljamo po njih. Pritiskamo, dokler jih ne vtremo.
  • V ponvi segrejemo oljčno olje in meso popečemo z vseh strani. Če je kos prevelik, ga prerežemo, da gre v ponev. Na koncu dodamo maslo in strta stroka česna. Meso polivamo z omako, dokler se maslo ne stopi.
  • Meso prestavimo v drugo posodo in prelijemo z omako. V pečici ga pečemo pet do deset minut.
  • Za omako v lonec vlijemo mleko in zavremo. Dodamo naribani sir (uporabimo zreli sir, star 3 ali 6 mesecev), posolimo, popramo in mešamo dve do tri minute. Ugasnemo ogenj. Omako pretlačimo.
  • Za solatni preliv v posodi zmešamo gorčico, kis, med in oljčno olje ter dobro premešamo. Rukolo začinimo s prelivom.
  • Telečji file narežemo na centimeter debele zrezke in postrežemo na večjem krožniku. Prelijemo z omako od pečenja. Potem prelijemo še s sirovo omako. Postrežemo s solato iz rukole.

Sorodni recepti

Poglej vse