Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recept je iz: Ljubomir Stanišić
Kosilo pripravljeno v 1 uri. Vabljeni k pripravi!
sestavine
- 1 kg telečjih medaljonov
- 0.5 šopka drobnjaka
- 1 šopek peteršilja
- 4 listki mete
- 1 vejica rožmarina
- 10 vejic timijana
- sol
- poper
- 100 g masla
- 4 žlice oljčnega olja
- Za omako:
- 300 ml svežega mleka
- 100 g različnih vrst trdega sira
- 2 stroka česna
- Za solato:
- 150 g rukole
- 1 žlica gorčice
- 3 žlice vinskega kisa
- 1 žlica meda
- 8 žlic oljčnega olja
- sol
- poper
Priprava
- Mesu odstranimo žilice in maščobo, če je treba.
- Drobno narežemo peteršilj, drobnjak, timijan in rožmarin. Solimo in obilno popramo. Mešanico začimb razporedimo po leseni deski. Meso dobro povaljamo po njih. Pritiskamo, dokler jih ne vtremo.
- V ponvi segrejemo oljčno olje in meso popečemo z vseh strani. Če je kos prevelik, ga prerežemo, da gre v ponev. Na koncu dodamo maslo in strta stroka česna. Meso polivamo z omako, dokler se maslo ne stopi.
- Meso prestavimo v drugo posodo in prelijemo z omako. V pečici ga pečemo pet do deset minut.
- Za omako v lonec vlijemo mleko in zavremo. Dodamo naribani sir (uporabimo zreli sir, star 3 ali 6 mesecev), posolimo, popramo in mešamo dve do tri minute. Ugasnemo ogenj. Omako pretlačimo.
- Za solatni preliv v posodi zmešamo gorčico, kis, med in oljčno olje ter dobro premešamo. Rukolo začinimo s prelivom.
- Telečji file narežemo na centimeter debele zrezke in postrežemo na večjem krožniku. Prelijemo z omako od pečenja. Potem prelijemo še s sirovo omako. Postrežemo s solato iz rukole.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luca Ciano
Ocvrtki iz pršuta in rikote z mandljevo skorjo
Recepti Luca Ciano
Bresaola s sirom feta in pestom iz rukole
Recepti Nico Reynolds
Nadev
Recepti Filipa Gomes
Krona iz ovčetine z rižem in suhim sadjem
Recepti Nenad Veljković
Telečji biftek s kavo in z gobami šitake
Recepti Lora in Stoyan
Jagnjetina z zelišči in rižem
Recepti John Torode in Lisa Faulkner
Sydneyjske koruzne palačinke z zmečkanim avokadom
Recepti Lora in Stoyan
Pečen zajec z mladim krompirjem in gorčico
Recepti Lora in Stoyan
Hitra musaka
Recepti John Torode in Lisa Faulkner
Klobase chipolatas na tri načine