• Pečena paprika v solati s kozjim siromRecepti
    Pečena paprika v solati s kozjim sirom

    Preprosta solata iz pečene paprike, čebule in kozjega sira. Polivka je iz pečenega česna, olivnega olja in kisa.

  • Gözleme s krompirjem in špinačoRecepti
    Gözleme s krompirjem in špinačo

    Testo za gözleme pripravimo s kisom, počivati pa mora samo 30 minut. Nadev je iz kuhanega krompirja, sira in špinače. To je neverjetno okusen prigrizek za vsak trenutek dneva.

  • Svinjski gyrosRecepti
    Svinjski gyros

    Skrivnost gyrosa je, da meso v začimbah mariniramo vsaj dve uri. Ko je pečeno, ga položimo na kruh pita in dodamo omako tzatziki, paradižnik in čebulo.

  • V ponvi pečena svinjska rebra z zeljnato solatoRecepti
    V ponvi pečena svinjska rebra z zeljnato solato

    Pred cvrtjem svinjska rebra skuhamo v vodi, začinjeni s čilijem, ingverjem in sojino omako. Postrežemo jih z bogato zeljno solato.

  • Piščanec z 20 stroki česnaRecepti
    Piščanec z 20 stroki česna

    Pečeni piščanec z 20 stroki česna, prepojen z oljčnim oljem in okusi zelišč, kot so rožmarin, timijan in limonova lupinica, zraven pa mlad krompir. Od peke vam bo ostalo tudi odlično olje, ki ga lahko...

  • Stolp iz španskih vetrcevRecepti
    Stolp iz španskih vetrcev

    Meringe lahko pripravite do dva dni vnaprej in jih, dokler jih ne boste uporabili, hranite v nepredušni posodi.

  • Solata panzanellaRecepti
    Solata panzanella

    Solata panzanella izhaja iz Toskane. Krasni kosi trdega kruha popolno vpijejo okusne poletne sokove, hkrati pa ohranijo hrustljavost.

  • Svinjski vrat z ananasom in zelenjavoRecepti
    Svinjski vrat z ananasom in zelenjavo

    Ta vietnamska jed združuje sladko in kislo. Uporabimo svinjski vrat, ker bo majhna količina maščobe prispevala k boljšemu okusu, hkrati pa jed ne bo premastna. Meso narežemo na tanko in si jed razdeli...