Vinski kis
Spodaj si poglej vse naše recepte
ReceptiPečena paprika v solati s kozjim sirom
Preprosta solata iz pečene paprike, čebule in kozjega sira. Polivka je iz pečenega česna, olivnega olja in kisa.
ReceptiGözleme s krompirjem in špinačo
Testo za gözleme pripravimo s kisom, počivati pa mora samo 30 minut. Nadev je iz kuhanega krompirja, sira in špinače. To je neverjetno okusen prigrizek za vsak trenutek dneva.
ReceptiSvinjski gyros
Skrivnost gyrosa je, da meso v začimbah mariniramo vsaj dve uri. Ko je pečeno, ga položimo na kruh pita in dodamo omako tzatziki, paradižnik in čebulo.
ReceptiV ponvi pečena svinjska rebra z zeljnato solato
Pred cvrtjem svinjska rebra skuhamo v vodi, začinjeni s čilijem, ingverjem in sojino omako. Postrežemo jih z bogato zeljno solato.
ReceptiPiščanec z 20 stroki česna
Pečeni piščanec z 20 stroki česna, prepojen z oljčnim oljem in okusi zelišč, kot so rožmarin, timijan in limonova lupinica, zraven pa mlad krompir. Od peke vam bo ostalo tudi odlično olje, ki ga lahko...
ReceptiStolp iz španskih vetrcev
Meringe lahko pripravite do dva dni vnaprej in jih, dokler jih ne boste uporabili, hranite v nepredušni posodi.
ReceptiSolata panzanella
Solata panzanella izhaja iz Toskane. Krasni kosi trdega kruha popolno vpijejo okusne poletne sokove, hkrati pa ohranijo hrustljavost.
ReceptiSvinjski vrat z ananasom in zelenjavo
Ta vietnamska jed združuje sladko in kislo. Uporabimo svinjski vrat, ker bo majhna količina maščobe prispevala k boljšemu okusu, hkrati pa jed ne bo premastna. Meso narežemo na tanko in si jed razdeli...