Lignji s sladkim krompirjem

Okusno morsko kosilo, ki čaka na vaše roke, da ga pripravite!

sestavine

  • 5 sladkih krompirjev
  • 1 kg lignjev
  • oljčno olje
  • 4 vejice timijana
  • 2 lovorova lista
  • 4 stroki česna
  • 1 glavica rdeče čebule
  • 1 pekoča rdeča paprika
  • 1 zelena pekoča paprika
  • 2 stebla mlade čebule
  • koromač
  • sol
  • poper

Priprava

  • Operemo sladek krompir in ga damo v lonec s slano vodo (lahko tudi morsko). Dodamo lovor, neolupljene stroke česna in dve žlici oljčnega olja. Krompir kuhamo okrog 17 minut.
  • Očistimo lignje tako, da odstranimo notranjo mehko kost. Potem odrežemo lovke. Z nožem rahlo pritiskamo, da iztisnemo drobovje. Z lovk odstranimo trdi del in jih uporabimo. Lignje dobro operemo, vendar naj ne bodo predolgo v vodi. Narežemo jih na tanke trakove.
  • Kuhan krompir narežemo na centimeter debele ploščice. V ponvi segrejemo štiri žlice oljčnega olja in dodam dva strta stroka česna in listke timijana. Takoj ko timijan začne cvrčati, dodamo krompir. Solimo, popramo in obrnemo. Krompir solimo in popramo še na drugi strani. Prestavimo ga na krožnik.
  • Čebulo narežemo na tanke polmesece, papriko in mlado čebulo pa na kolobarje. Na maščobi, ki je ostala od krompirja, hitro popečemo polovico zelenjave skupaj s polovico lignjev. Pražimo minuto in pol, največ dve. Razporedimo po krompirju. Postopek ponovimo z ostalo zelenjavo in lignji.
  • Lignje s sladkim krompirjem potresemo s koromačem.

Sorodni recepti

Poglej vse