Jamie Oliver

Jamie Oliver

Jamie Oliver je odraščal v družinski restavraciji v Essexu. Zdaj ima nekaj restavracij, štiri otroke, enajst izdanih knjig ter vodi nekaj televizijskih oddaj in je najbolj znan britanski kuhar.

Njegova prva televizijska serija je dobila nagrado BAFTA za najboljšo televizijsko serijo. Pozneje je odprl tudi restavracijo, v kateri svoje kulinarične veščine predaja mladim brez dela in izobrazbe. V siju kamer je ustvaril uspešno poslovno in dobrodelno organizacijo.

 

"Jamijeva kuhinja" je postala velika uspešnica, ki jo predvajajo v več kot štiridesetih državah.

Ko je bil že priljubljen, se je posvetil novi nalogi, in sicer izobraziti in motivirati otroke za zdravo prehranjevanje. Kampanja "Boljše prehranjevanje" je prisilila britansko vlado, da nameni 280 milijonov funtov za boljšo šolsko prehrano.

Hkrati dela kot svetovalec v samopostrežnih trgovinah, oblikuje kuhinje, dela kot kuhar v Downing Streetu, gostuje v oddajah, ki ju vodita Oprah Winfrey in Jay Leno, ter je dobitnik prestižne nagrade TED za leto 2010.

Zdaj dela za najboljši evropski kulinarični kanal: 24KITCHEN.

 • RIŽOTA Z MORSKIMI SADEŽIRecepti
  RIŽOTA Z MORSKIMI SADEŽI

  Ta enkratna rižota je kot nalašč za čez vikend, ker bo vse navdušila. Počasno praženje paradižnik spremeni v neverjetno sladke bombice, ki v ustih kar eksplodirajo. Kombinacija z morskimi sadeži pa je...

 • POSEBNA DOSA (VEGANSKA)Recepti
  POSEBNA DOSA (VEGANSKA)

  Indijska dosa, polnjena z zelenjavo in postrežena z domačima čatnijema ter limonino pomako, vam bo pričarala nasmešek na obraz.

 • PEČEN PIŠČANEC PO KOREJSKORecepti
  PEČEN PIŠČANEC PO KOREJSKO

  Začinite svoj konec tedna z azijskim pečenim piščancem Jamieja Oliverja, ki vas bo zasvojil, saj mu bo Jamie dodal tudi neverjetno marinado iz kimčija in živahno zeljno solato. Vse skupaj dajte v prek...

 • ZELENI PIŠČANČJI KARI GREGA DAVIESARecepti
  ZELENI PIŠČANČJI KARI GREGA DAVIESA

  ZELENI PIŠČANČJI KARI GREGA DAVIESA