Opis

Priprava:

Krompir

·         V loncu zavremo osoljeno vodo.

·         Krompir olupimo in narežemo na četrtine. Kuhamo ga približno 10 minut.

·         Krompir odcedimo in pustimo, da iz njega izpari para.

·         Pretlačimo ga s tlačilnikom za pire.

 

Bučkini polpeti

·         Čebulo olupimo in nasekljamo.

·         Bučke grobo nastrgamo.

·         V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in bučke ter pražimo približno 3 minute.

·         Začinimo s soljo in poprom. Bučke damo v skledo in ohladimo.

·         Liste peteršilja drobno narežemo.  

·         Bučke pomešamo s krompirjevim pirejem, parmezanom, jajci, moko in peteršiljem. Po potrebi dodamo več moke, če je zmes preveč lepljiva.

·         Z vlažnimi rokami iz zmesi oblikujemo bučkine polpete. Polpete povaljamo v krušnih drobtinah.

·         V ponvi segrejemo centimeter olja in polpete cvremo približno 4 minute, da pozlatijo. Nato jih odcedimo na papirnati brisači.

 

Špinačna solata

·         V veliki skledi pomešamo ekstra deviško oljčno olje, rdeči vinski kis, med, malce soli in popra, nato pa vmešamo špinačo.

·         Gorgonzolo narežemo na kockice. Hruško razpolovimo, ji odstranimo sredico in jo narežemo na kocke.


Postrežba

Špinačo razdelimo na krožnike in nanjo nadrobimo gorgonzolo. Razdelimo tudi hruško in poleg postrežemo bučkine polpete.


Priprava:

Krompir

·         V loncu zavremo osoljeno vodo.

·         Krompir olupimo in narežemo na četrtine. Kuhamo ga približno 10 minut.

·         Krompir odcedimo in pustimo, da iz njega izpari para.

·         Pretlačimo ga s tlačilnikom za pire.

 

Bučkini polpeti

·         Čebulo olupimo in nasekljamo.

·         Bučke grobo nastrgamo.

·         V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in bučke ter pražimo približno 3 minute.

·         Začinimo s soljo in poprom. Bučke damo v skledo in ohladimo.

·         Liste peteršilja drobno narežemo.  

·         Bučke pomešamo s krompirjevim pirejem, parmezanom, jajci, moko in peteršiljem. Po potrebi dodamo več moke, če je zmes preveč lepljiva.

·         Z vlažnimi rokami iz zmesi oblikujemo bučkine polpete. Polpete povaljamo v krušnih drobtinah.

·         V ponvi segrejemo centimeter olja in polpete cvremo približno 4 minute, da pozlatijo. Nato jih odcedimo na papirnati brisači.

 

Špinačna solata

·         V veliki skledi pomešamo ekstra deviško oljčno olje, rdeči vinski kis, med, malce soli in popra, nato pa vmešamo špinačo.

·         Gorgonzolo narežemo na kockice. Hruško razpolovimo, ji odstranimo sredico in jo narežemo na kocke.


Postrežba

Špinačo razdelimo na krožnike in nanjo nadrobimo gorgonzolo. Razdelimo tudi hruško in poleg postrežemo bučkine polpete.

sestavine

Sestavine:

  • 700 g mokastega krompirja
  • 1 čebula
  • 1 bučka
  • oljčno olje za cvrtje
  • 1 šopek peteršilja
  • 80 g naribanega parmezana
  • 2 jajci
  • 4 žlice moke
  • 3 žlice krušnih dobrtin
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička medu
  • 500 g špinače
  • 100 g gorgonzole
  • 1 hruška

Dodatne potrebščine:

  • strgalnik
  • tlačilnik za pire
  • papirnate brisače

Sorodni recepti