Priprava:

1. Skuhamo fižol, ki smo ga čez noč namakali.

Postrvje klobase

2. Drobno nasekljamo por, šalotke in dva stroka česna.

3. Pražimo slanino. Ko začne postajati hrustljava, rezine umaknemo na rob ter dodamo por, šalotke, česen in timijan.

4. V maščobi od slanine in v oljčnem olju nekaj minut pražimo por, šalotke, česen in timijan.

5. Ko je slanina hrustljava, jo vzamemo iz ponve in pustimo, da se ohladi.

6. Vlijemo medico, jabolčnik in belo vino. Pustimo vreti, dokler se ne zgosti v nekakšen sirup. Pustimo, da se ohladi v skledi.

7. Medtem narežemo kruh in ga namočimo v mleku.

8. Narežemo filete postrvi ter jih skupaj z namočenim kruhom in jajci damo v sekljalnik. Sekljamo, dokler ne dobimo grobe kaše.

9. Dodamo mešanico čebule, sesekljanega peteršilja in dimljene slanine z nekaj smetane. Premešamo (ne sekljamo).

10. Pustimo v hladilniku, da se ohladi.

11. Na rezalno desko razgrnemo dva lista plastične folije v velikosti A4.

12. Mešanico stresemo na folijo in jo oblikujemo v klobaso. Ovijemo s folijo in jo na obeh straneh klobase zavijemo, da zapremo mešanico.

13. Do vretja segrejemo dva litra vode (ne sme vreti).

14. Klobaso v foliji damo v vodo za 20 minut in pustimo, da se počasi kuha tik pod vreliščem. Voda ne sme zavreti. Po 20 minutah damo klobaso v skledo z hladno vodo.

15. Rezine klobase zlato popečemo v ponvi na oljčnem olju.

Medeni beli fižol

17. Paradižnik za minuto damo v skledo s toplo vodo. Zarežemo pri dnu paradižnikov, jih olupimo, odstranimo semena in narežemo.

18. Nasekljano šalotko, česen in timijan prepražimo na oljčnem olju pri srednji temperaturi.

19. Ko šalotka postekleni, dodamo dve žlici medu in pustimo, da karamelizira.

20. Vlijemo medeni kis in medico.

21. Ko zavre, dodamo sladko smetano. Ko zavre smetana, dodamo kuhan fižol.

22. Narežemo klobase (1,5 cm debele rezine).

23.  Fižolu dodamo paradižnik in sesekljan peteršilj.

Fižol damo na pladenj, rezine pa na fižol. Postrežemo.

 

 

 

sestavine

  • Postrvje klobase3 debele rezine slanine 2 pora 6 šalotk 2 stroka česna timijan 100 ml medice 250 ml jabolčnika 100 ml belega vina 3 debele rezine kislega kruha mleko 1 jajce 4 filetirane postrvi 300 ml goste sladke smetaneMedeni beli fižol1 kg namočenega belega fižola paradižnik 3 stroki česna 4 šalotke timijan 2 žlici medu 75 ml medenega kisa 100 ml medice 100 ml goste sladke smetane sol in poper po želji

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse