Ostrige s tatarsko omako

En in edini afrodiziak, ki ga preprosto morate zaužiti.

sestavine

  • 12 ostrig
  • 0.25 rdeče paprike
  • 0.25 jabolka
  • 1 jagoda
  • 0.5 glavice čebule
  • 2 stebli mlade čebule
  • 0.25 šopka peteršilja
  • 0.25 šopka koriandra
  • 1 pomaranča (sok)
  • sol
  • poper
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 100 ml oljčnega olja

Priprava

  • Ostrige v školjki pečemo na žaru okrog 10-15 minut. Lahko jih damo v mikrovalovno pečico za dve minuti.
  • Za tatarsko omako na drobne kocke narežemo rdečo papriko, jagodo, jabolko in čebulo. Mlado čebulo narežemo na kolobarčke. Drobno narežemo koriander in peteršilj. Vse sestavine damo v posodo. Ožamemo pomarančo, dodamo kis in oljčno olje. Solimo in popramo. Vse dobro premešamo in pokusimo.
  • Ostrige odpremo z vilicami. Z nožem ločimo meso in odstranimo zgornji del školjke.
  • Na vsako ostrigo damo malo tatarske omake. Po želji pokapamo z limonovim sokom.

Sorodni recepti

Poglej vse