Opis

Priprava:

1. Ostrige v školjki pečemo na žaru okrog 10-15 minut. Lahko jih damo v mikrovalovno pečico za dve minuti.

2. Za tatarsko omako na drobne kocke narežemo rdečo papriko, jagodo, jabolko in čebulo. Mlado čebulo narežemo na kolobarčke. Drobno narežemo koriander in peteršilj. Vse sestavine damo v posodo. Ožamemo pomarančo, dodamo kis in oljčno olje. Solimo in popramo. Vse dobro premešamo in pokusimo.

3. Ostrige odpremo z vilicami. Z nožem ločimo meso in odstranimo zgornji del školjke.

4. Na vsako ostrigo damo malo tatarske omake. Po želji pokapamo z limonovim sokom.

sestavine

  • 12 ostrig
  • 0.25 rdeče paprike
  • 0.25 jabolka
  • 1 jagoda
  • 0.5 glavice čebule
  • 2 stebli mlade čebule
  • 0.25 šopka peteršilja
  • 0.25 šopka koriandra
  • 1 pomaranča (sok)
  • sol
  • poper
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 100 ml oljčnega olja

Sorodni recepti