Ostrige s tatarsko omako
Recept je iz: Ljubomir Stanišić
En in edini afrodiziak, ki ga preprosto morate zaužiti.
sestavine
- 12 ostrig
- 0.25 rdeče paprike
- 0.25 jabolka
- 1 jagoda
- 0.5 glavice čebule
- 2 stebli mlade čebule
- 0.25 šopka peteršilja
- 0.25 šopka koriandra
- 1 pomaranča (sok)
- sol
- poper
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- 100 ml oljčnega olja
Priprava
- Ostrige v školjki pečemo na žaru okrog 10-15 minut. Lahko jih damo v mikrovalovno pečico za dve minuti.
- Za tatarsko omako na drobne kocke narežemo rdečo papriko, jagodo, jabolko in čebulo. Mlado čebulo narežemo na kolobarčke. Drobno narežemo koriander in peteršilj. Vse sestavine damo v posodo. Ožamemo pomarančo, dodamo kis in oljčno olje. Solimo in popramo. Vse dobro premešamo in pokusimo.
- Ostrige odpremo z vilicami. Z nožem ločimo meso in odstranimo zgornji del školjke.
- Na vsako ostrigo damo malo tatarske omake. Po želji pokapamo z limonovim sokom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kiran Jethwa
Panirane školjke na peni iz cvetače in praženih indijskih oreščkov
Recepti Luca Ciano
Domači cavatelli iz črnih oliv in rikote
Recepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab