Pissaladiere

Pissaladiere

Opis

Način priprave:

1. Moko v skledi pomešamo z jedilno sodo in soljo. Dodamo vodo in oljčno olje. Počasi zamesimo testo. Če je potrebno, dodamo še več moke. Testo pokrijemo in pol ure pustimo v hladilniku.

2. Čebulo narežemo na polkroge in damo v ponev. Dodamo narezan česen in pekočo papriko. Potresemo s timijanom, soljo in oljčnim oljem. Damo v ponev na šibkem ognju in kuhamo 20 minut, dokler se čebula ne zmehča.

3. Paradižnik narežemo na polovice in izcedimo sok. Olive razkoščičimo.

4. Testo razvaljamo v pravokotno obliko čez papir za peko. Konce testa zavihamo navznoter, da naredimo rob. Kuhano čebulo razporedimo čez testo. Nato razvrstimo polovice paradižnika. Klobaso olupimo in narežemo čez. Začinimo s timijanom in dodamo olive. Na koncu posolimo in popopramo.

5. Pissaladier pečemo v predhodno segreti pečici 30 minut pri 220 stopinjah. Nasvet: lahko pripravimo vegetarijansko različico s popečenimi bučkami in pekočo papriko.


sestavine

Za testo

  • 2 skodelici moke
  • 1 žlička jedilne sode
  • 150 ml vode
  • 60 ml oljčnega olja
  • 1 žlička soli

Za nadev

  • 4 glavice rdeče čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 pekoča rdeča paprika
  • 40 ml oljčnega olja
  • 10 paradižnikov češnjevcev
  • 1 pest črnih oliv
  • 1 kos surove svinjske klobase
  • 0.5 šopka timijana
  • sol
  • poper

Sorodni recepti