Pissaladiere
Recept je iz: Annabel Langbein
Odlično kosilo za vas in vaše najbljižje!
sestavine
- Za testo:
- 2 skodelici moke
- 1 žlička jedilne sode
- 150 ml vode
- 60 ml oljčnega olja
- 1 žlička soli
- Za nadev:
- 4 glavice rdeče čebule
- 2 stroka česna
- 1 pekoča rdeča paprika
- 40 ml oljčnega olja
- 10 češnjevih paradižnikov
- 1 pest črnih oliv
- 1 kos surove svinjske klobase
- 0.5 šopka timijana
- sol
- poper
Priprava
- Moko v skledi pomešamo z jedilno sodo in soljo. Dodamo vodo in oljčno olje. Počasi zamesimo testo. Če je potrebno, dodamo še več moke. Testo pokrijemo in pol ure pustimo v hladilniku.
- Čebulo narežemo na polkroge in damo v ponev. Dodamo narezan česen in pekočo papriko. Potresemo s timijanom, soljo in oljčnim oljem. Damo v ponev na šibkem ognju in kuhamo 20 minut, dokler se čebula ne zmehča.
- Paradižnik narežemo na polovice in izcedimo sok. Olive razkoščičimo.
- Testo razvaljamo v pravokotno obliko čez papir za peko. Konce testa zavihamo navznoter, da naredimo rob. Kuhano čebulo razporedimo čez testo. Nato razvrstimo polovice paradižnika. Klobaso olupimo in narežemo čez. Začinimo s timijanom in dodamo olive. Na koncu posolimo in popopramo.
- Pissaladier pečemo v predhodno segreti pečici 30 minut pri 220 stopinjah. Nasvet: lahko pripravimo vegetarijansko različico s popečenimi bučkami in pekočo papriko.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ainsley Harriott
Svinjski kebab in grška zelena solata
Recepti Nico Reynolds
Burger s svinjino in ananasom ter zeljna solata s čilijevo majonezo
Recepti Nico Reynolds
Žemljice z nicovo rjavo omako za zajtrk
Recepti Nico Reynolds
Nabodala s svinjino in šparglji s poletno marinado
Recepti Curtis Stone
Začinjene svinjske zarebrnice s kremno koruzo
Recepti Rudolph van Veen
Pirenejska svinjska rebrca z dušeno zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Svinjina s čebulo in tarhana
Recepti Lora in Stoyan
Domača salsiccia s papriko in čebulo
Recepti Lora in Stoyan
Polnjen svinjski file in gobovi rezanci
Recepti John Torode in Lisa Faulkner
Krompir in chorizo z razlitimi rumenjaki, postreženo s paradižnikovo salso