Opis
Način priprave:
1. Moko v skledi pomešamo z jedilno sodo in soljo. Dodamo vodo in oljčno olje. Počasi zamesimo testo. Če je potrebno, dodamo še več moke. Testo pokrijemo in pol ure pustimo v hladilniku.
2. Čebulo narežemo na polkroge in damo v ponev. Dodamo narezan česen in pekočo papriko. Potresemo s timijanom, soljo in oljčnim oljem. Damo v ponev na šibkem ognju in kuhamo 20 minut, dokler se čebula ne zmehča.
3. Paradižnik narežemo na polovice in izcedimo sok. Olive razkoščičimo.
4. Testo razvaljamo v pravokotno obliko čez papir za peko. Konce testa zavihamo navznoter, da naredimo rob. Kuhano čebulo razporedimo čez testo. Nato razvrstimo polovice paradižnika. Klobaso olupimo in narežemo čez. Začinimo s timijanom in dodamo olive. Na koncu posolimo in popopramo.
5. Pissaladier pečemo v predhodno segreti pečici 30 minut pri 220 stopinjah. Nasvet: lahko pripravimo vegetarijansko različico s popečenimi bučkami in pekočo papriko.
sestavine
Za testo
- 2 skodelici moke
- 1 žlička jedilne sode
- 150 ml vode
- 60 ml oljčnega olja
- 1 žlička soli
Za nadev
- 4 glavice rdeče čebule
- 2 stroka česna
- 1 pekoča rdeča paprika
- 40 ml oljčnega olja
- 10 paradižnikov češnjevcev
- 1 pest črnih oliv
- 1 kos surove svinjske klobase
- 0.5 šopka timijana
- sol
- poper