Ta jed je okusna in nasitna. Potrebujemo samo jajca in sazdarmo - bolgarsko mesno specialiteto. Mlada čebula in svež paradižnik bosta poskrbela za svežino.

sestavine

  • 6 jajc
  • 250 g nasoljene govedine
  • 50 g masla
  • 2 paradižnika
  • 3 stebla mlade čebule
  • 1/4 žlička prekajene paprike
  • sol in poper po okusu
  • kruh z drožmi za postrežbo

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Paradižnik razkoščičite in ga narežite. Peteršilj sesekljajte na drobno.
  • 2. Razdrobite ali narežite nasoljeno govedino.
  • 3. Maslo segrejte na srednje velikem ognju in na njem popecite govedino. Za tem povečajte ogenj, dodajte jajca in kuhajte. Medtem ne pozabite na mešanje.
  • 4. Začinite s soljo, prekajeno papriko in črnim poprom ter vse skupaj nežno premešajte.
  • 5. Jed potresite z na drobno nasekljano mlado čebulo in jo odstavite s štedilnika.
  • 6. Postrezite z narezanim paradižnikom in kruhom z drožmi.

Sorodni recepti

Poglej vse