Umešana jajca z nasoljeno govedino
Recept je iz: Lora in Stoyan
Ta jed je okusna in nasitna. Potrebujemo samo jajca in sazdarmo - bolgarsko mesno specialiteto. Mlada čebula in svež paradižnik bosta poskrbela za svežino.
sestavine
- 6 jajc
- 250 g nasoljene govedine
- 50 g masla
- 2 paradižnika
- 3 stebla mlade čebule
- 1/4 žlička prekajene paprike
- sol in poper po okusu
- kruh z drožmi za postrežbo
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. Paradižnik razkoščičite in ga narežite. Peteršilj sesekljajte na drobno.
- 2. Razdrobite ali narežite nasoljeno govedino.
- 3. Maslo segrejte na srednje velikem ognju in na njem popecite govedino. Za tem povečajte ogenj, dodajte jajca in kuhajte. Medtem ne pozabite na mešanje.
- 4. Začinite s soljo, prekajeno papriko in črnim poprom ter vse skupaj nežno premešajte.
- 5. Jed potresite z na drobno nasekljano mlado čebulo in jo odstavite s štedilnika.
- 6. Postrezite z narezanim paradižnikom in kruhom z drožmi.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Adam Liaw
Rendang terlagi-lagi
Recepti Ainsley Harriott
Pita z mleto govedino, krompirjem in čebulo
Recepti Nico Reynolds
Mesni takosi na žaru s praženo pekočo omako ter pooglenelo salso iz koruze in sirom feta
Recepti Jamie Oliver
Chili con carne v mikrovalovni pečici
Recepti Evert te Pas
Holandska zloženka
Recepti Marcus Wareing
Goveja zarebrnica z medom, pivom in zeleno omako
Recepti Nico Reynolds
Popoln zrezek s solato iz komarčka ter koruzo z maslom in parmezanom
Recepti Curtis Stone
Steak au poivre z brandyjevo omako
Recepti Luke Nguyen
Govedina v voku z užitnim cvetjem
Recepti Donal Skehan
Ubijalski zrezki z ocvrtim krompirčkom