Prekrasne užitne cvetlice v tej jedi so specialiteta osrednjega višavja.

sestavine

  • 200 g na tanko narezanega rostbifa
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 2 nakockana stroka česna
  • 1 nakockana rdeča azijska šalotka
  • 6 bučnih cvetov
  • 100 g cvetov tonkinskega jasmina
  • 1 žlica ribje omake
  • 1 žlica omake iz ostrig
  • ½ žlice svetle sojine omake
  • 2 šopa svežega zelenega popra
  • 2 mladi čebuli, narezani na 3 cm dolžine
  • 1 narezan dolg čili
  • mikrozelenje/kalčki za okras
  • MARINADA:
  • 2 nakockana stroka česna
  • 1 nakockana rdeča azijska šalotka
  • ščep soli
  • ¼ žličke sezamovega olja
  • 2 žlički ribje omake

Priprava

  • Št. porcij: 2
  • Čas priprave: 20 minut
  • Čas kuhanja: 10 minut
  • 1. V skledi marinirajte govedino s česnom, azijskimi šalotkami, ščepom soli, sezamovim oljem in ribjo omako. Naj se marinira 10 minut.
  • 2. Vok močno zagrejte, dodajte 1 žlico rastlinskega olja, potem pa še govedino. Pražite 1 minuto oziroma dokler ni srednje pečena. Vzemite govedino ven in jo dajte na stran.
  • 3. Očistite vok, ga dajte na srednje močen ogenj in dodajte preostalo rastlinsko olje.
  • 4. 30 sekund sotirajte česen in azijske šalotke.
  • 5. Dodajte bučne cvetove, cvetove toninskega jasmina, ribjo omako, omako iz ostrig in sojino omako.
  • 6. Pražite 1 minuto, potem pa dodajte mlado čebulo in rdeči čili ter znova dodajte govedino. Pražite še 1 minuto.
  • 7. Prestavite na krožnik za serviranje z rižem in okrasite z mikrozelenjem in kalčki.

Sorodni recepti

Poglej vse