Živahen Nico Reynolds je rojen v Dublinu, a ima jamajške korenine. Le-te z velikim navdušenjem izraža skozi hrano, ki jo imate priložnost pripraviti in poskusiti v vaši domači kuhinji. Pridružite se nam ob kuhanju barvitih jedi, polnega okusa!

sestavine

  • ZA PEKOČO OMAKO:
  • 4 paprike jalapeno
  • 2 čebuli
  • 1 glava strokov česna
  • 3 paradižniki
  • 1 bučka
  • 1 rdeča paprika
  • 3 tomatoes
  • 1 BUČKA
  • 1 red pepper
  • ZA SALSO:
  • 2 koruzna storža
  • 1/2 kocke sira feta
  • pest nasekljane bazilike
  • pest nasekljane mete
  • 1 na drobno nasekljana rdeča čebula
  • sok 2 limet
  • sol in sveže mlet črni poper
  • ZA ZREZEK:
  • 3 zrezki iz govejega hrbta
  • morska sol
  • 75 g nesoljenega masla
  • 2–3 vejice timijana
  • ZA SERVIRANJE:
  • mehke koruzne tortilje

Priprava

  • Priprava pekoče omake:
  • 1. Česen pokapajte s kančkom olja in ga zavijte v aluminijasto folijo, potem pa za približno 15 minut na žar.
  • 2. Zelenjavo pražite, dokler se ne zmehča in rahlo poogleni. Pražite jo ob robu žara, kjer je temperatura nižja.
  • 3. Ko zelenjava poogleni, odstranite stebla, papriki pa semena. Zelenjavo stolcite v možnarju, dokler ne dobite omake z dobro teksturo.
  • 4. Omako začinite s soljo in poprom.
  • Priprava salse:
  • 1. Koruzo približno 10 minut pražite na visoki temperaturi. Ko se ohladi, ločite zrna od storža.
  • 2. Čebulo na drobno nasekljajte in jo v skledi zmešajte s sokom limone ter ju za 5 minut pustite.
  • 3. V večjo skledo nadrobite sir feta ter dodajte nasekljano baziliko, nasekljano meto in pripravljeno rdečo čebulo. Vse skupaj dobro premešajte.
  • Priprava zrezka:
  • 1. Zrezek vzemite iz hladilnika in ga dobro začinite z morsko soljo ter osušite. Za tem ga premažite z olivnim oljem in še enkrat posolite.
  • 2. Zrezek pecite na sredini žara, in sicer 4–6 minut vsako stran. Če želite srednje zapečenega, naj bo temperatura notranjosti 52 stopinj Celzija, če želite prepečenega, pa naj bo temperatura notranjosti 71 stopinj Celzija.
  • 3. Zrezek, maslo in timijan zavijte v aluminijasto folijo ter pustite, da sestavine 10 minut počivajo.
  • 4. Po 10 minutah zrezek razrežite ter ga skupaj s koruzo zmešajte z maslom in ostalimi sokovi.
  • Serviranje:
  • 1. Popecite koruzne tortilje. Vsaka stran naj se peče 15 sekund.
  • 2. Tortilje premažite s praženo pekočo omako, na vrh pa dajte mesto, koruzo in salso.

Sorodni recepti

Poglej vse