
Evert te Pas
Evert te Pas (rojen 1971) je končal hotelirski menedžment v Tiburgu. Prepotoval je Južno in Srednjo Ameriko, Novo Zelandijo in Zimbabve; kuhal je na karibskem otoku Curaçao, v Malagi, Švici in Avstraliji. Zdaj je lastnik restavracije "Te Pas" v Amsterdamu, kjer je tudi glavni kuhar.
Kuhanje nikoli ni jemal za službo. Zanj je kuhanje kot konjiček, ki se je izmuznil nadzoru: "Kadar v trgovini ali na tržnici vidim živila, se domislim različnih jedi. Razmišljam le o tem, kako bom kaj pripravil."
Je ljubitelj potovanj in v vsaki državi ima svojo najbolj priljubljeno jed; rad spoznava različne kulture in kulinarične tradicije. V oddaji "Preprosti obroki" bo predstavljal senzacionalne nizozemske jedi. Meni, da za najbolj luksuzno kuhinjo ni posoda tisto, kar je najpomembnejše. Njegov nasvet gledalcem: "Ste najpomembnejši člen v verigi, zato vlagajte vase in se zavedajte, kaj jeste – ter seveda, kuhajte z ljubeznijo. "
ReceptiHolandska zloženka
PripravaPečico predhodno segrejemo na 190 ºC. Kuhanje krompirja: V loncu zavremo soljeno vodo. Krompir olupimo in narežemo na četrtine. Kuhamo ga približno 10 minut. Krompir odcedimo...
ReceptiSolata s piščancem na žaru in krompirjem v srajčki
PripravaKrompir v srajčki: Krompir položimo v skledo (primeren za v mikrovalovno pečico) z malce vode in soli. Pokrijemo s krožnikom, da skledo povsem zapremo. Skledo postavimo v mikrovalovno pe...
ReceptiParadižnikova juha
Priprava Paradižnikova juha: Mesnata paradižnika narežemo na debele rezine. 4 rezine shranimo, preostale pa narežemo na kocke. Čebulo olupimo in nasekljamo. Česen olupimo in drobno narežemo. V...
ReceptiSpomladanska pita s krompirjem in kozjim sirom
Način priprave: 1. Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. Damo jih v lonec z vrelo slano vodo in kuhamo 5 minut. 2. Bučko narežemo na tanke kolobarje, papriko pa na trakove. Zaporedoma ju b...