Evert te Pas

Evert te Pas

Bio

Evert te Pas (rojen 1971) je končal hotelirski menedžment v Tiburgu. Prepotoval je Južno in Srednjo Ameriko, Novo Zelandijo in Zimbabve; kuhal je na karibskem otoku Curaçao, v Malagi, Švici in Avstraliji. Zdaj je lastnik restavracije "Te Pas" v Amsterdamu, kjer je tudi glavni kuhar.

Kuhanje nikoli ni jemal za službo. Zanj je kuhanje kot konjiček, ki se je izmuznil nadzoru: "Kadar v trgovini ali na tržnici vidim živila, se domislim različnih jedi. Razmišljam le o tem, kako bom kaj pripravil."

Je ljubitelj potovanj in v vsaki državi ima svojo najbolj priljubljeno jed; rad spoznava različne kulture in kulinarične tradicije. V oddaji "Preprosti obroki" bo predstavljal senzacionalne nizozemske jedi. Meni, da za najbolj luksuzno kuhinjo ni posoda tisto, kar je najpomembnejše. Njegov nasvet gledalcem: "Ste najpomembnejši člen v verigi, zato vlagajte vase in se zavedajte, kaj jeste – ter seveda, kuhajte z ljubeznijo. "

Recepti