Pečene mesne kroglice s testeninami in paradižnikovo omako

sestavine

  • 200 g majhnih testenin (npr. polžki)
  • 1/2 šopka bazilike
  • 2 kroglici mocarele (250 g)
  • parmezan za posip
  • Za mesne kroglice:
  • 700 g mlete govedine
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 40 g parmezana
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 1/2 šopka bazilike
  • 1 žlica gorčice
  • 50 ml oljčnega olja
  • 3-4 žlice drobtin
  • 1 jajce
  • Lupinica 1 limone
  • Sol in poper
  • Oljčno olje za namastitev pekača
  • Za omako:
  • 1,2 kg pasiranih paradižnikov iz konzerve
  • 4 stroki česna
  • 60 ml oljčnega olja
  • 1 vejica bazilike
  • sol

Priprava

  • Za mesne kroglice naribajte parmezan in zmečkajte česen s soljo. Nastrgajte lupinico limone in čebulo. Nasekljajte baziliko in peteršilj.
  • Zmešajte mleto meso, parmezan, lupinico limone, česen, baziliko, čebulo in peteršilj. Dodajte drobtine, jajce in gorčico. Dolijte oljčno olje, posolite in popoprajte. Zmešajte.
  • Iz mešanice naredite kroglice in jih položite na naoljen pekač. Pecite 12 minut na 220 stopinjah.
  • Za omako segrejte olje v ponvi. Dodajte paradižnik in nasekljano baziliko, posolite. Na nizkem ognju pražite 5 minut. Odstranite s štedilnika.
  • Na pekač razporedite testenine. Zalijte z omako in dodajte mesne kroglice Zalijte s 400 ml vroče vode, potresite z mocarelo in parmezanom.
  • Pecite na 180 stopinjah, približno 15 minut, da so testenine kuhane al dente.
  • Postrezite pokapljano z oljčnim oljem in svežo baziliko.

Sorodni recepti

Poglej vse