Jajca panagyurski(poširano jajce s sirom in jogurtom)

sestavine

  • 12 jajc (velikost L)
  • 3 jž kisa
  • 300 g sira
  • 400 jogurta
  • 1 šop mlade čebule
  • 1 šop mladega česna
  • 1 šop kislice
  • 100 g mlade špinače
  • 30-40 g masla
  • sol po okusu
  • Za postrežbo:
  • 30 g masla
  • 1/2 čž dimljene paprike
  • 1/2 šop mete

Priprava

  • Očistite mlado čebulo in česen in nasekljajte. Očistite kislico in jo nasekljajte.
  • Na maslu prepražite čebulo, česen, špinačo in kislico. Odstavite.
  • V kozico nalijte vodo. Zavrite in dodajte kis. Izklopite plin in poširajte jajca. Temperatura ne sme preseči vrelišča.
  • Sir nadrobite in zmešajte s polovico jogurta. Preostanek jogurta zmiksajte z ohlajeno prepraženo zelenjavo.
  • Jogurt s sirom nadevajte na krožnike. Polijte z zelenim jogurtom. Na vrh položite jajca. Okrasite s papriko, ki ste jo na hitro prepražili v maslu in nasekljano meto.

Sorodni recepti

Poglej vse