Jajca panagyurski (poširano jajce s sirom in jogurtom)
Recept je iz: Lora in Stoyan
Jajca panagyurski(poširano jajce s sirom in jogurtom)
sestavine
- 12 jajc (velikost L)
- 3 jž kisa
- 300 g sira
- 400 jogurta
- 1 šop mlade čebule
- 1 šop mladega česna
- 1 šop kislice
- 100 g mlade špinače
- 30-40 g masla
- sol po okusu
- Za postrežbo:
- 30 g masla
- 1/2 čž dimljene paprike
- 1/2 šop mete
Priprava
- Očistite mlado čebulo in česen in nasekljajte. Očistite kislico in jo nasekljajte.
- Na maslu prepražite čebulo, česen, špinačo in kislico. Odstavite.
- V kozico nalijte vodo. Zavrite in dodajte kis. Izklopite plin in poširajte jajca. Temperatura ne sme preseči vrelišča.
- Sir nadrobite in zmešajte s polovico jogurta. Preostanek jogurta zmiksajte z ohlajeno prepraženo zelenjavo.
- Jogurt s sirom nadevajte na krožnike. Polijte z zelenim jogurtom. Na vrh položite jajca. Okrasite s papriko, ki ste jo na hitro prepražili v maslu in nasekljano meto.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO