Pilaf z rezanci
Recept je iz: Lora in Stoyan

Pilaf z rezanci
sestavine
- 200 g dolgozrnatega riža
- 75 g azijskih rezancev
- 50 g masla
- 30 g peteršilja
- 1 vejica poprove mete
- 1 čajna žlička kurkume
- sol po okusu
Priprava
- Riž nekajkrat speremo s hladno vodo, dokler voda ni čista.
- V globoki ponvi stopimo maslo in na hitro prepražimo rezance do zlatorjave barve.
- Dodamo riž. Neprestano mešamo, dokler riž ne postekleni. Dodamo kurkumo, 400 ml vode in začinimo s soljo. Premešamo.
- Zmanjšamo ogenj in pokrijemo ter dušimo na majhnem ognju. Čez približno 10 minut odstavimo z ognja in pokrito damo na stran za približno 10 minut.
- Skuhan pilaf zmešamo s peteršiljem in meto.
- Nasvet: Jed lahko postrežemo z mandlji ali orehi, ki smo jih prepražili na maslu.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol