Pilaf z rezanci

Pilaf z rezanci
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Nedelja 27 September ob 03:25 | Nedelja 27 September ob 03:50

Opis

Pilaf z rezanci

Priprava

  1. Riž nekajkrat speremo s hladno vodo, dokler voda ni čista.
  2. V globoki ponvi stopimo maslo in na hitro prepražimo rezance do zlatorjave barve.
  3. Dodamo riž. Neprestano mešamo, dokler riž ne postekleni. Dodamo kurkumo, 400 ml vode in začinimo s soljo. Premešamo.
  4. Zmanjšamo ogenj in pokrijemo ter dušimo na majhnem ognju. Čez približno 10 minut odstavimo z ognja in pokrito damo na stran za približno 10 minut.
  5. Skuhan pilaf zmešamo s peteršiljem in meto.

 

Nasvet: Jed lahko postrežemo z mandlji ali orehi, ki smo jih prepražili na maslu.

sestavine

  • 200 g dolgozrnatega riža
  • 75 g azijskih rezancev
  • 50 g masla
  • 30 g peteršilja
  • 1 vejica poprove mete
  • 1 čajna žlička kurkume
  • sol po okusu

Sorodni recepti