Primož Dolničar
Primož se je rodil leta 1973 v Ljubljani. Po srednji šoli je študiral filozofijo. Med študijem se je pridružil plesnemu gledališču. Tik pred koncem je pustil študij in za štiri mesece odpotoval v Mehiko in Južno Ameriko. Ko se je vrnil v Ljubljano, je še naprej plesal v gledališču in fotografiral. V hiši staršev si je uredil fotografski studio, kjer je delal večinoma za revije. V tem času (2003-2004) je srečal ljudi iz Zagreba, ki so mu ponudili vodenje oddaje “Interieri”. Oddaja je bila precej priljubljena, vendar ga je nekaj vleklo drugam. Leta 2005 je dobil prvo kuharsko oddajo “Coolinarika”, za katero je sam napisal scenarij. Posneli so 13 epizod, ki si jih lahko še vedno ogledate na “YouTubu”. To so bili njegovi prvi koraki v svet kulinarike. Leta 2009 je odprl bar “Izložba” in leta 2011 ga je razširil v čisto svojo gostilno, za katero je sam oblikoval ter izdelal leseno pohištvo. Kuhal je pred gosti v odprti kuhinji. Izložba je bila zelo priljubljena. Vse sestavine za obroke so bile dnevno sveže z bližnje kmetije. Prej kot v letu se je “Izložba” uvrstila med sto najboljših restavracij v Sloveniji. Med letoma 2012 in 2013 je vodil 30 kratkih kuharskih oddaj za “Perutnino Ptuj”. Zdaj ima svoj kuharski studio in tudi mizarsko delavnico. Kadar ne kuha ali piše kulinaričnega bloga, izdeluje čudovito pohištvo iz masivnega lesa.
Recepti Vložene kumarice
Vložene kumarice
Recepti Vložena zelenjava
Vložena zelenjava
Recepti Vložena rdeča pesa
Vložena rdeča pesa
Recepti Čili omaka
Čili omaka