Zvitki s čokoladno kremo

Zvitki s čokoladno kremo
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Petek 25 September ob 16:30 | Sobota 26 September ob 00:00

Opis

Zvitki s čokoladno kremo

Priprava

  1. Za pripravo kreme v ponvi segrejemo mleko, sladkor in kakav. Ko se sladkor raztopi, dodamo koruzni škrob, ki smo ga prej raztopili v 50 ml hladne vode. Mešamo, dokler se krema ne strdi.
  2. Odstavimo z ognja in dodamo čokolado. Mešamo, dokler se ne stali. Mešanico damo v posodo in jo pokrijemo s plastično folijo, da se ne izsuši. Pustimo, da se popolnoma ohladi.
  3. Za testo v globoki ponvi zmešamo mleko, sladkor, maslo in ščepec soli. Zavremo. Dodamo moko, pri tem pa mešamo, dokler se sestavine ne sprimejo v kroglo in se odlepijo od ponve. Odstavimo z ognja in sestavine premestimo v posodo. Damo na stran, da se ohladi. Dodamo jajca eno po eno, medtem pa ves čas mešamo z električnim mešalnikom.
  4. Testo damo na pekač proti sprijemanju. Posujemo z lešniki in v pečici pečemo 15 minut pri 200 stopinjah. Ko je testo pečeno, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
  5. Premešamo hladno kremo in dodamo nasekljane lešnike. Ločeno stepemo smetano, da postane puhasta in jo dodamo kremi.
  6. Testo narežemo na 6 trakov, začnemo pa na krajši strani. Premažemo ga s kremo in zavijemo. Če je treba, zvitke zavežemo s trakcem. Zvitke premažemo s preostalo kremo in po želji potresemo z nasekljanimi lešniki.

sestavine

Za testo:

  • 250 g moke
  • 220 ml mleka
  • 125 g masla
  • 5 jajc
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 50 g lešnikov

Za kremo:

  • 250 ml mleka
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 1 žlica kakava
  • 50 g temne čokolade (kuvertura)
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 150 g sladkorja
  • 50 g lešnikov (nekaj shranimo za posip)

Sorodni recepti