Če iščete jed, ki je bogata z beljakovinami, ste jo pravkar našli! Pa dober tek :)

sestavine

  • 200 g fižola
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • 1 vejica sveže poprove mete
  • 20 g posušenih jurčkov
  • 1 zelena paprika
  • 1 žlička paprike
  • 2 žlici moke
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 2 žlici masla
  • sol po okusu
  • Za zeliščno olivno olje:
  • 100 ml olivnega olja
  • 3 vejice poprove mete
  • 1 šopek peteršilja
  • sok 1/2 limone
  • sol po okusu

Priprava

  • 1. Fižol dajte v večnamenski kuhalnik, dodajte na drobno nasekljano čebulo in korenček, vejice poprove mete in približno eno skodelico vode in pol. Voda naj sega največ 2 cm nad fižol. Pod pritiskom kuhajte 30 minut. Če uporabljate kozico, naj fižol v 2 litrih vode vre približno 2 uri.
  • 2. Jurčke namočite v vodi. V posodi zagrejte maslo. Popražite narezano zeleno papriko, dodajte moko, paradižnikov koncentrat, papriko in skodelico vroče vode. Zmešajte in mešanico dodajte k fižolu. Dodajte nasekljane posušene jurčke, malo vode, v kateri so se namakali, in sol. Na rahlem ognju kuhajte 10 minut ter na začetku občasno premešajte.
  • 3. Za pripravo zeliščnega olivnega olja v multipraktiku zmešajte limono, poprovo meto, olivno olje, peteršilj in sol po okusu. Zmeljite in postrezite s fižolom.

Sorodni recepti

Poglej vse