Fižol z jurčki
Recept je iz: Lora in Stoyan
Če iščete jed, ki je bogata z beljakovinami, ste jo pravkar našli! Pa dober tek :)
sestavine
- 200 g fižola
- 1 korenček
- 1 čebula
- 1 vejica sveže poprove mete
- 20 g posušenih jurčkov
- 1 zelena paprika
- 1 žlička paprike
- 2 žlici moke
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 2 žlici masla
- sol po okusu
- Za zeliščno olivno olje:
- 100 ml olivnega olja
- 3 vejice poprove mete
- 1 šopek peteršilja
- sok 1/2 limone
- sol po okusu
Priprava
- 1. Fižol dajte v večnamenski kuhalnik, dodajte na drobno nasekljano čebulo in korenček, vejice poprove mete in približno eno skodelico vode in pol. Voda naj sega največ 2 cm nad fižol. Pod pritiskom kuhajte 30 minut. Če uporabljate kozico, naj fižol v 2 litrih vode vre približno 2 uri.
- 2. Jurčke namočite v vodi. V posodi zagrejte maslo. Popražite narezano zeleno papriko, dodajte moko, paradižnikov koncentrat, papriko in skodelico vroče vode. Zmešajte in mešanico dodajte k fižolu. Dodajte nasekljane posušene jurčke, malo vode, v kateri so se namakali, in sol. Na rahlem ognju kuhajte 10 minut ter na začetku občasno premešajte.
- 3. Za pripravo zeliščnega olivnega olja v multipraktiku zmešajte limono, poprovo meto, olivno olje, peteršilj in sol po okusu. Zmeljite in postrezite s fižolom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nico Reynolds
Argentinski čimičuri
Recepti Nico Reynolds
Pečeni halumi z avokadovo omako
Recepti Lora in Stoyan
Rulade iz jajčevcev
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela mlada čebula in solata iz fižola cannellini
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo
Recepti Rudolph van Veen
Španska omleta z gobami
Recepti Lora in Stoyan
Stročji fižol z limonovim poprom in parmezanom
Recepti Sir brie s suhim sadjem in portovcem
Recepti Mark Moriarty
Poletni jambon
Recepti Silvia Colloca
Neapeljska krompirjeva pita