Malabi z jagodnim prelivom

sestavine

  • 750 ml mleka
  • 180 g sladkorja
  • 40 g koruzne moke
  • 1 žlica rožne vode
  • Za jagodni preliv:
  • 4 žlice jagodne marmelade
  • 150 ml vode
  • 100 g sladkorja
  • 1 žlica rožne vode
  • 1 cimetova palčka
  • surove pistacije brez luščin

Priprava

  • Za mlečni puding v posodi segrejte 650 ml mleka in sladkor. V preostalo mleko (mrzlo) vmešajte rožno vodo in koruzno moko.
  • Vmešajte škrob v vroče mleko in stepajte, dokler se mešanica ne zgosti.
  • Prelijte v kozarce in pustite, da se ohladi.
  • Za jagodni preliv v posodi zmešajte jagodno marmelado in vodo. Dodajte cimetovo palčko, sladkor in rožno vodo. Kuhajte na zmernem ognju, dokler se tekočina ne zgosti. Precedite in pustite, da se ohladi.
  • Čez kremo prelijte jagodni preliv. Okrasite z nasekljanimi pistacijami.

Sorodni recepti

Poglej vse