Malabi z jagodnim prelivom
Recept je iz: Lora in Stoyan
Malabi z jagodnim prelivom
sestavine
- 750 ml mleka
- 180 g sladkorja
- 40 g koruzne moke
- 1 žlica rožne vode
- Za jagodni preliv:
- 4 žlice jagodne marmelade
- 150 ml vode
- 100 g sladkorja
- 1 žlica rožne vode
- 1 cimetova palčka
- surove pistacije brez luščin
Priprava
- Za mlečni puding v posodi segrejte 650 ml mleka in sladkor. V preostalo mleko (mrzlo) vmešajte rožno vodo in koruzno moko.
- Vmešajte škrob v vroče mleko in stepajte, dokler se mešanica ne zgosti.
- Prelijte v kozarce in pustite, da se ohladi.
- Za jagodni preliv v posodi zmešajte jagodno marmelado in vodo. Dodajte cimetovo palčko, sladkor in rožno vodo. Kuhajte na zmernem ognju, dokler se tekočina ne zgosti. Precedite in pustite, da se ohladi.
- Čez kremo prelijte jagodni preliv. Okrasite z nasekljanimi pistacijami.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Rulada z eklerji
Recepti Božične pite s suhim sadjem
Recepti Curtis Stone
Pita banoffee v kozarčkih
Recepti Curtis Stone
Češnjeva pita z drobljencem
Recepti Nico Reynolds
Pečene breskve s kremo iz medu, timijana in maskarponeja
Recepti Curtis Stone
Kokosova panna cotta ter sorbet s pasijonko in mezcalom
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni rjavčki s pečenimi jagodami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti z lešniki in belo čokolado
Recepti Nico Reynolds
Karameliziran banana split s kokosovo kremo