Palačinke narejene z moko, mlekom, kvasom in še mnogo drugimi sestavinami. Poleg dodajte še zdrobljene orehe, kravji sir, med in brusnično marmelado.

sestavine

  • 250 g moke
  • 450 ml mleka (sobne temperature)
  • 1/4 kocke svežega kvasa (7 g)
  • 1 žlica sladkorja
  • 1–2 ščepa soli
  • 2 rumenjaka
  • maslo za ponev
  • Za postrežbo:
  • zdrobljeni orehi
  • kravji sir
  • med
  • brusnična marmelada

Priprava

  • 1. Sladkor in kvas raztopite v 100 ml mleka. Potresite z moko in dajte na stran.
  • 2. V skledi zmešajte moko in sol ter naredite jamico na sredini.
  • 3. Vanjo vlijte kvasni nastavek in preostanek mleka ter pomešajte. Dodajte rumenjake in mešajte, da dobite homogeno zmes. Pokrijte s krpo in pustite vzhajati 30 minut.
  • 4. Na namaščeni ponvi specite majhne palačinke.
  • 5. Postrezite s sirom, medom, marmelado in orehi.

Sorodni recepti

Poglej vse